PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 27 January, 04:25

PrivataAffärer - 29 dec 20 kl. 04:00

Nordnet: Coronastrategin stärkte kronanKronan har stärkts cirka 6 procent från förra årsskiftet i ett index mot de flesta valutaparen, uppger Alexander Gustafsson i Nordnetbolggen. Den största förändringen har skett gentemot den amerikanska dollarna, som nu kostar cirka 8,40 kr. I mars, när pandemin accelererade, kostade 1 dollar 10,50 kr, en förändring på 11 procent. Andra valutor som kronan tagit in på är framför allt den norska kronan, 10 procent, och det brittiska pundet, 9 procent. Förändringen gentemot euron är 3 procent till kronans fördel.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Alexander Gustafsson, Nordnetbolggen, Det, Bitcoin, Ethereum, Allra, Gustafsson, Sist, Sverige, Prisutveckling, Cash, Eursek, Usdsek, Gbpsek, Noksek, Dkksek

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordnet, Coronastrategin, stärkte, kronan
Expressen - 07 maj 19 kl. 10:33

Kronan rekordusel – och kan snart falla ännu mer

Stanna hemma på semestern om du inte vill bli ruinerad.Den svenska kronan kryper mot nya obehagliga rekordnivåer för utlandsresenären.– Tyvärr kan kronan försvagas ytterligare, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

Expressen - 07 mar 19 kl. 16:22

Kronan rekordlåg mot dollarn – efter beskedet från ECB

Europeiska centralbanken låter räntorna vara oförändrade resten av året.Beskedet ledde till att svenska kronan tappade mot dollarn – och har nu sin lägsta kurs på 17 år.Samtidigt kan räntebeskedet påverka den svenska ekonomin:–Det här gör det svårare för Riksbanken att genomföra räntehöjningar, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet..

PrivataAffärer - 29 maj 19 kl. 10:05

Spararna sålde Kinafonder på bred front

Handelskonflikten har dock inte skrämt bort fondspararna som faktiskt köpte mer än de sålde för femte månaden i rad i maj hos Avanza. – Om än något försiktigare och med betoning på räntefonder. Att ha lite torrt krut placerat i räntefonder kan vara helt rätt för den mer aktiva spararen.

PrivataAffärer - 27 dec 19 kl. 04:00

Globala indexfonder dominerade 2019

Man kan lugnt säga att 2019 var globalfondernas år, menar Frida Bratt. Anledningarna är två, dels har den globala aktiemarknaden gått väldigt bra, med en uppgång för MSCI World på 25 procent räknat i dollar, dels har den svenska kronan varit så svag att fonder som investerar i utländska aktier har fått mer tillbaka i kronor för varje dollar de köper fondandelar för. – Det har gjort att världsindex räknat i kronor är upp med 32 procent, och det har naturligtvis sparare i globalfonder tjänar på.

PrivataAffärer - 30 mar 20 kl. 10:20

Spararna dumpar företagsobligationsfonder

Turbulensen på marknaden har varit extrem och senaste veckorna har vi fått uppleva såväl historiens snabbaste börskrasch som återhämtning. Det menar Johanna Kull, sparekonom på Avanza. – Senaste veckans starka börs ska emellertid inte tas som en given signal att det nu vänt, enskilda dagar med ordentliga uppstudsar är snarare ett klassiskt mönster i tider av börsoro, säger hon dock.

PrivataAffärer - 29 okt 19 kl. 13:00

Experterna överraskade av positiva rapporter

De fyra sparekonomerna Maria Landeborn, Danske Bank, Frida Bratt, Nordnet, Johanna Kull, Avanza och Joakim Bornold, Söderberg & Partners svarade på Privata Affärers frågor om börsen efter rapporterna. Fastigheter överraskade på nedsidan – Rapportperioden har hittills varit överraskande bra. Jag hade förväntat mig att det skulle se betydligt sämre ut med tanke på makrostatistik som varit svag och blivit allt svagare, säger Joakim Bornold, Söderberg & Partners.

PrivataAffärer - 31 okt 19 kl. 09:51

Bankerna rasar i popularitet bland spararna

Flera stora börsbolag har överraskat med rapporter som inte varit så svaga som marknaden befarade, även om den svaga kronan agerade krockkudde på många håll. De fyra storbankernas rapporter bekräftade dock bilden av en pressad sektor, där SEB utgör undantaget. – Rabatterade kurser och hög direktavkastning; storbankerna har under en lång tid prenumererat på topplaceringar i listan över de mest nettoköpta aktierna bland Nordnets sparare.

PrivataAffärer - 27 dec 19 kl. 11:37

Sverige- och investmentbolagsfonder lockade spararna i december

Den starka börsen under 2019 har gjort att spararna nettoköpt fonder under alla månader förutom turbulenta augusti. Under december var det bland annat Sverigefonder som lockade spararna enligt statistik från de två dominerande nätmäklarna. – Sverigefonder var ute i sparkylan i stort sett hela första halvåret, men senaste månaderna har spararna hittat tillbaka till fonderna och i december går fyra av tio fondkronor till just Sverigefonder.

PrivataAffärer - 28 nov 19 kl. 10:11

Sverige- och globalfonder lockade spararna i november

– Globalfonder är svenskarnas nya allemansfonder och har närmast parkerat sig på köptoppen de senaste åren. I november går var tredje fondkrona till just globalfonder och här utmärker sig billiga indexfonder. Åtta av de tio mest köpta globalfonderna har en total avgift på under 0,5 procent.

Dagens PS - 30 nov 16 kl. 08:37

Här lever du billigt på resan

Riksbankens penningpolitik har överlag gjort det dyrare för svenskar att turista utomlands. Många valutor har stärkts i värde gentemot kronan, däribland euron och dollarn, men det finns som sagt några länder där det fortfarande går att fynda under shoppingturer och restaurangbesök. Svenska Dagbladet har sammanställt en lista över hur mycket valutan stigit procentuellt, land för land, sedan årsskiftet och i relation till kronan.

Cornucopia - 04 nov 15 kl. 09:34

Öppna bankkonto i Norge eller Schweiz online?

Det kan vara omständligt att öppna bankkonton utanför Sverige. En läsare tipsade dock om två onlinebanker som relativt enkelt låter dig öppna konto i Norge eller Schweiz, utan att behöva lämna Sverige.Veckochart CHFSEK.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.