Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 26 January, 10:27

Cornucopia - 28 dec 20 kl. 14:25

Skillnader i dödlighet per capita under pandemin mellan regionerna - värst i Stockholm - flera har lägre dödlighet än normaltDet är stora skillnader inom landet på förändringen i dödlighet per capita under den pågående coronapandemin. Flera regioner har kraftigt sänkt dödlighet 2020 jämfört med snittet 2015 - 2019, men värst är det i Stockholm vilket väcker frågan om inte större delen av det så kallade katastroflandet Sverige kan hänföras till stockholmarnas sportlov och den smitta de drog hem då.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Stockholm, Sverige, Dödligheten, Norrlandslänen, SCB, Excel, SCBI, Västerbottens, Norrbottens, Stockholms, Covid, DN, Alperna, Storfurstendömet Stockholm, Fria Konungariket Sverige, Skåne

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skillnaderi , dödlighet, per, capitaunder , pandeminmellan , regionerna, värst i Stockholm flera har lägre dödlighet än normalt
TA - 22 okt 12 kl. 12:23

457 kilo avfall om året per svensk

Arkiv: Bertil Ericson/SCANPIX
Svensken producerar 457 kilo avfall per person och år.
Det gör Sverige till den femte största avfallsproducenten i Europa räknat per capita, skriver Dagens Nyheter som tagit del av en färsk rapport från Naturvårdsverket. Mest avfall per capita producerar Bulgarien följt av Luxemburg och Finland.

BT - 04 apr 12 kl. 08:17

Borås allt bättre på ekologiskt - men stora skillnader

Borås stad har ökat sina inköp av ekologisk mat. Men BT:s undersökning visar på stora skillnader bland förskolor och skolor i stadsdelarna. En genomgång av andelen ekologisk mat som köpts in av Borås skolor och förskolor 2012 visar på ett snitt på 11,6 procent, något över snittet på hela kommunens ekologiska livsmedelsinköp 2011 som låg på cirka nio procent.

YLE - 23 jan 13 kl. 04:22

Stora skillnader i vattenpriserna

Det finns stora skillnader i vad kommuninvånarna i Svenskfinland får betala för sitt kranvatten. Enligt en sammanställning som Yle Nyheter har gjort är bruksavgiften på vatten nästan fyra gånger högre i Pargas än i Närpes. Om man ser på bruksavgifterna för vatten (och bortser från startavgifter) finns Svenskfinlands billigaste kommunala kranvatten i Närpes.

Alingsås tidning - 07 jan 19 kl. 12:30

Stora skillnader i antal självmord

Det begås färre självmord i Vårgårda än i Alingsås och Herrljunga, i relation till folkmängden. Det visar statistik över de senaste tio åren.
Varje år tar ungefär 1 200 personer sina liv i Sverige – men det är stora skillnader från kommun till kommun, enligt statistik från Socialstyrelsens dödsorsaksregister som nyhetsbyrån TT har tagit del av.

YLE - 23 okt 16 kl. 09:18

Kolla hur priserna på bilförsäkring kan se ut där du bor - skillnader på flera hundra euro

Vad kostar det att försäkra din bil? Försäkringsbolagen använder detaljerade algoritmer för att kunna ge dig en offert utan dröjsmål. Vi har analyserat två försäkringsbolags räknare och hittat skillnader på flera hundra euro i deras prissättning.

YLE - 02 apr 13 kl. 04:51

Stora skillnader mellan pensionerna för män och kvinnor - se karta

Varje månad får de manliga pensionärerna i snitt 352 euro mera än kvinnorna. Skillnaden mellan könen varierar ändå stort beroende på kommun och som mest kan männen till och med få dubbelt mera pension än kvinnorna. Se läget i din kommun!

YLE - 03 aug 17 kl. 18:31

Få skillnader mellan SDP:s presidentvalskandidater – Nato och utrikesfrågor diskuterades

Den första debatten Socialdemokraternas presidentvalskandidater emellan bjöd på omfattande diskussion om utrikespolitik. De stora skillnaderna mellan kandidaterna Maarit Feldt-Ranta, Tuula Haatainen och Sirpa Paatero uteblev tillsvidare. Det är tre laddade kandidater som bänkar sig i salen i Hagnäs i Helsingfors för att utfrågas av den erfarne politiske journalisten Unto Hämäläinen.

Aftonbladet - 30 jun 20 kl. 01:17

Ökad virusdödlighet beroende på födelseland

▸ Det är stora skillnader på hur covid-19 har drabbat personer i Sverige beroende på vilket land de är födda i..

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 20 kl. 01:16

Ökad virusdödlighet beroende på födelseland

Det är stora skillnader på hur covid-19 har drabbat personer i Sverige beroende på vilket land de är födda i. Överdödligheten är omkring 200 procent större för personer från vissa länder jämfört med Sverigefödda, enligt en ny studie som har publicerats.

Sydsvenskan - 30 jun 20 kl. 01:16

Ökad virusdödlighet beroende på födelseland

Det är stora skillnader på hur covid-19 har drabbat personer i Sverige beroende på vilket land de är födda i. Överdödligheten är omkring 200 procent större för personer från vissa länder jämfört med Sverigefödda, enligt en ny studie som har publicerats.

GöteborgsPosten - 30 jun 20 kl. 01:17

Ökad virusdödlighet beroende på födelseland

Det är stora skillnader på hur covid-19 har drabbat personer i Sverige beroende på vilket land de är födda i. Överdödligheten är omkring 200 procent större för personer från vissa länder jämfört med Sverigefödda, enligt en ny studie som har publicerats i.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.