Realtid > Ekonomi

Wednesday, 20 January, 04:57

Realtid - 28 dec 20 kl. 12:30

Frida Bratt om börsen 2020: bottenfiskarna in – bankerna utNär Nordnets sparekonom Frida Bratt sammanfattar börsåret 2020 sticker pandemiförlorarna och den konjunkturokänsliga gamingbranschen ut bland de mest köpta aktierna.  .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Bratt, Nordnets, Frida Bratt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frida, Brattom , börsen, 2020, bottenfiskarnain , bankernaut
PrivataAffärer - 08 feb 19 kl. 15:00

Frida Bratt: Guldet lockar Nordnets sparare

Antalet affärer med guldcertifikat har också ökat, med hela 102 procent på ett år – och med inte mindre än 54 procent på en månad. Det är Nordnets nya sparekonom Frida Bratt som presenterar guldstatistiken baserad på nätmäklarens egna kunder. – Vi ser också en trend på global nivå inom råvaror, där sparare väljer just börshandlade fonder, så kallade ETF:er, med guld som underliggande tillgång.

PrivataAffärer - 25 jun 20 kl. 04:00

Frida Bratt: Åtta av tio vet inte vad en aktieindexfond är

När de deltagande fick frågan ”vad är en aktieindexfond” svarade 51 procent direkt att de inte vet. En del tror att en indexfond är en aktivt förvaltad fond, en bosparfond eller en statlig fond. Bara 22 procent svarade rätt.

Expressen Dina Pengar - 13 mar 20 kl. 20:37

Frida Bratt: Så ska du tänka kring ekonomin

Så ska du tänka om ditt sparande, börsen och bostadsmarkanden i coronatider.Här svarar Frida Bratt, sparkekonom på Nordnet, på läsarnas frågor om coronavirusets påverkan på ekonomin..

PrivataAffärer - 05 dec 19 kl. 12:54

Sparekonomen: Hälsotesta fondsparandet inför 2020

Börsen har gått extremt starkt och världsindex är upp med 34 procent sedan årets början. Trots det ser Frida Bratt positivt på börsen under nästa år. En global indexfond kan vara en bra bas i sparandet, men hon råder samtidigt spararna att göra en hälsokontroll av de nuvarande fondvalen.

PrivataAffärer - 12 jun 20 kl. 04:00

Bratt: Sparare utestängs från emissioner

Just nu driver Frida Bratt en kampanj på sociala medier under hashtaggen #fixaISK. Sparformen investeringssparkonto, ISK, för med sig en hel del brister, anser hon. Den största är att du som innehavare av ett ISK-konto inte kan delta i en emission med dina befintliga aktier.

PrivataAffärer - 02 jan 20 kl. 08:34

Svenskarna har splittrad syn på börsutvecklingen 2020

Av samtliga svenskar tror 25 procent att börsen kommer att gå upp under år 2020, 28 procent tror att börsen kommer att gå ned, medan 27 procent tror på en oförändrad börs. ”Det finns faktorer som både talar för och emot en positiv utveckling på börsen nästa år. Vi har haft en väldigt god utveckling under 2019, och många har svårt att tro att den ska fortsätta från dagens nivåer”, säger Frida Bratt som är sparekonom på Nordnet.

PrivataAffärer - 11 maj 20 kl. 13:00

Bratt: Fällorna med ISK i turbulenta tider

Du som sparar via ett investeringssparkonto slipper skatta för vinster vid försäljningar av värdepapper. Men du får inte göra några avdrag vid förluster. I stället betalar du en schablonskatt baserat på statslåneräntan och ditt kapitalunderlag, det vill säga genomsnittet av värdet på ditt konto i början av varje kvartal samt de insättningar du gör under året.

PrivataAffärer - 20 maj 20 kl. 07:33

Bratt: Så kan coronapandemin förändra vårt sparande

För det första tror Frida Bratt att svenskarna kommer att hålla hårt i plånboken och spara i stället för att konsumera. – Till nationalekonomers och politikers förtret lär vårt så kallade försiktighetssparande komma att öka. Det vill säga fler – de som har möjlighet – kommer på grund av oron för sämre tider hålla hårdare i plånboken, minska konsumtionen och istället lägga pengarna på en buffert, säger hon.

PrivataAffärer - 24 feb 20 kl. 13:00

Sparekonomerna: Inte förvånande att börsen störtdyker

– Med tanke på att coronaviruset har fortsatt att spridas med oförminskad styrka, samtidigt som det blivit allt mer tydligt att viruset kommer slå mot tillväxt och ge produktions- och försäljningsstörningar så har många väntat på att bakslaget skulle kunna komma. Och nu kom det, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt som också menar att effekterna av corona har underskattats vilket tydligt visar sig på måndagen. Inte heller hennes kollega Johanna Kull på Avanza är speciellt förvånad över raset.

PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 10:04

Bratt: Sälj allt om du ska ha pengarna inom 3 år

– Det här är verkligen en perfekt storm, en total krasch i oljepriset. Den största vi sett sedan 1991, vilket säger ganska mycket. Det råder nu fullständig panik på marknaderna, börsen bortser helt från de ändå smått positiva nyheter som kommer gällande smittspridningen i Kina.

PrivataAffärer - 23 okt 19 kl. 08:00

Bratt om bankrapporterna: SEB stjärnan i sektorn

SEB levererade en rapport där resultat, räntenetto och provisionsnetto var högre än vad analytikerna hade förutspått. Rörelseresultatet landade på 5 864 miljoner kr i det tredje kvartalet. Det kan jämföras med förväntade 5 814 miljoner kr, enligt Infront Datas sammanställning av 15 analytikers prognoser inför rapporten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.