DN > Ekonomi

Wednesday, 27 January, 17:18

DN - 28 dec 20 kl. 08:42

Här är aktierna som småspararna hamstradeBörsåret 2020 bjöd på tydliga toppar och dalar. Småspararna hade inga tveksamheter inför bolagen som rasade allra mest..
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är aktiernasom , småspararna, hamstrade
PrivataAffärer - 29 jun 20 kl. 08:10

Aktierna som spararna fyndköpte under pandemin

Den mest nettoköpta aktien på börsen har sedan den 1 januari har varit Investor, trots att kursrörelsen varit svag, 1 procent ned. När Alexander Gustafsson undersökte vilka aktier privatspararna fyndköpt hittills i år hade Investor tappat endast 1 procent jämfört med börsårets första dag. Privatspararna har inte legat på latsidan på börsen under det första halvåret.

DI - 07 aug 17 kl. 22:57

Sparekonomen varnar för aktierna som spararna skyr

Börshandeln flyter på och ännu syns inga moln på investerarnas horisont. Men för att säkra sig mot börsfall ska aktien styras av en stor ägarbesättning. ”Annars blir man fastbunden vid masten när investerarna flyr börsen” säger Avanzas sparekonom Claes Hemberg..

DI - 02 aug 18 kl. 20:59

Aktierna som spararna rusar efter

Investmentbolag är den stora trenden hos svenska sparare, visar unik statistik från Holdings. Det har fått nästan alla bolag i sektorn på Stockholmsbörsen att utöka sin ägarstock rejält..

DI - 03 jan 19 kl. 11:28

Aktierna småspararna flyr till – när börsen skakar

2018 blev ett dystert år på börsen – och det syns i småspararnas aktieval. "I oroliga tider söker sig privatspararna till säkra hamnar", säger Alexander Gustafsson på Nordnet. Här är svenskarnas mest köpta och sålda aktier under året som gick.

PrivataAffärer - 31 jan 19 kl. 09:55

Spararna nettoköpte aktier för femte månaden i rad

”Efter den sura avslutningen på fjolåret är vi nu på väg mot den bästa börsstarten på 25 år med en uppgång på 7 procent. Spararna köper aktier för femte månaden i rad, men det är försiktiga köp där man framför allt vänder sig till bolag med hög direktavkastning, medan man väljer bort de mest cykliska bolagen. Det är fullt rimligt med tanke på de frågetecken som finns kring den globala konjunkturen”, kommenterar Johanna Kull, sparekonom på Avanza, i ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 29 mar 19 kl. 09:00

Kull: En mycket våghalsig strategi av spararna

– Köpen i Swedbank är tre gånger så stora som köpen i den näst mest köpta aktien och antalet ägare har ökat med 80 procent på en månad. Det är tydligt att många försöker bottenfiska, men att köpa Swedbankaktien i det här läget är en mycket våghalsig strategi. Risken i aktien har höjts avsevärt, frågetecknen är många och det är omöjligt att förutspå hur den här historien utvecklas.

PrivataAffärer - 31 jul 19 kl. 10:00

Spararna fortsätter tanka Swedbank i juli

Att Swedbank sänkte utdelningen var inte förvånande med tanke på hotet om böter, menar Frida Bratt, Nordnets sparekonom. Direktavkastningen, som ju varit en stor anledning att äga bankaktier, påverkas därmed ganska ordentligt, konstaterar hon. – Bankernas rapporter kan vara en anledning att justera synen på vad det innebär att äga bankaktier, säger Frida Bratt.

PrivataAffärer - 31 okt 19 kl. 09:51

Bankerna rasar i popularitet bland spararna

Flera stora börsbolag har överraskat med rapporter som inte varit så svaga som marknaden befarade, även om den svaga kronan agerade krockkudde på många håll. De fyra storbankernas rapporter bekräftade dock bilden av en pressad sektor, där SEB utgör undantaget. – Rabatterade kurser och hög direktavkastning; storbankerna har under en lång tid prenumererat på topplaceringar i listan över de mest nettoköpta aktierna bland Nordnets sparare.

PrivataAffärer - 29 maj 20 kl. 09:52

Spararna fiskade i kurskollapser i maj

Börsen har rusat sedan den senast bottnade den 23 mars. Men den reala samhällsekonomin har gått åt diametralt motsatt håll. Det har lett till ett inte helt tippat beteende bland spararna.

Affärsvärlden - 29 apr 11 kl. 09:09

Hetaste aktierna som lockar spararna

De svenska spararna förberedde sig för rapportperioden och köpte främst olja och skog enligt statistik från Nordnet. .

Nyhetskanalen - 27 sep 12 kl. 16:38

Småspararna vill sälja Telia-aktierna

Turerna kring Telia Sonera sprider oro bland ägarna. Många småsparare har gjort sig av med Telia-aktier de senaste veckorna. Och bland storägarna inväntar man spänt bolagets internutredning.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Amorteringskraven kommer tillbaka i höst

Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen räknar med beslut i vår..

DN - 2 timmar sedan

Zoolog: Sannolikt har många katter smittats

Borås djurpark har haft ett utbrott – och även våra sällskapsdjur löper risk att bli sjuka, enligt statsepizootolog Karl Ståhl..

DN - 3 timmar sedan

H&M säger upp 800 i Tyskland – anklagas för att försöka få föräldralediga att sluta

H&M ska säga upp 800 anställda i Tyskland. Enligt tidningen Business Insider ska företaget ha lagt fram en strategi som särskilt riktar in….

DN - 3 timmar sedan

Regeringen håller pressträff om svensk minknäring

Regeringen håller pressträff om svensk minkhållning..

DN - 8 timmar sedan

Nya malmfynd kan säkra gruvdriften minst 40 år till

LKAB har gjort nya malmfyndigheter. Gruvbolaget tror nu på fortsatt produktion för driften i Kiruna, Malmberget och Svappavaara i minst 40….

DN - 16 timmar sedan

Microsofts rapport slog förväntningarna

Microsoft slog analytikernas förväntningar när bolaget presenterade sin delårsrapport för andra kvartalet..

DN - Igår: 15:43

Världens största kapitalförvaltare skärper tonen mot svenska storföretag

Blackrock, världens största kapitalförvaltare, lovar hårda nypor mot de företag som inte tar klimatfrågan på allvar..

DN - Igår: 14:45

IMF justerar upp världsekonomin

Starkare i USA, men i Europa blir den ekonomiska återhämtningen långsammare än tidigare bedömning..

DN - Igår: 14:17

Petter Stordalen säljer hotell

Petter Stordalen säljer nu ett av sina prestigehotell, Skt Petri i Köpenhamn, skriver norska Dagens Næringsliv..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.