Realtid > Ekonomi

Monday, 25 January, 18:12

Realtid - 28 dec 20 kl. 06:38

Data nya hårdvalutan för finanssektorn – därför behöver branschen ta sig i kragenAtt hantera data på ett begripligt, ekonomiskt och insiktsfullt sätt har blivit en viktig konkurrensfördel för i stort sett samtliga bolag inom finanssektorn, skriver Johan Östlund, enterprise-chef på Dell Technologies..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
 Johan Östlund, Dell Technologies

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Datanya , hårdvalutanför , finanssektorndärför behöver , branschenta , sig i kragen
Cornucopia - 18 maj 20 kl. 13:41

Krasch i Stockholmsbarometern - allra värst för IT-branschen

Den lokala lobbyorganisationen Stockholms Handelskammare publicerar varje kvartal Stockholmsbarometern - en konjunkturbarometer för företagen i Stockholm. Den har totalkraschat till sämsta nivåerna någonsin under första kvartalet och allra värst är den tidigare så osårbara branschen data (IT som det kallas sedan typ år 2000) drabbad - värre än hotell och restaurang.
Södermalm, Stockholm.

Computer Sweden - 28 sep 16 kl. 06:05

"Regeringen måste skapa tydliga regler för hur data om oss får användas"


Allt fler saker kopplas upp och allt mer data samlas in, men det är otydligt vem som har tillgång till och kontroll över alla data. Regeringen och it-branschen bör engagera sig för att skapa tydliga regler som förhindrar onda syften, skriver Jacob Dexe från SICS..

IDG - 28 sep 16 kl. 06:05

"Regeringen måste skapa tydliga regler för hur data om oss får användas"


Allt fler saker kopplas upp och allt mer data samlas in, men det är otydligt vem som har tillgång till och kontroll över alla data. Regeringen och it-branschen bör engagera sig för att skapa tydliga regler som förhindrar onda syften, skriver Jacob Dexe från SICS..

Cornucopia - 06 aug 19 kl. 13:07

Löner i IT-branschen 2018 - var ligger du?

Programmerare sägs vara det vanligaste yrket i Stockholm i takt med att den massiva automatiseringen i IT-branschen effektiviserat och skapar allt fler jobb. Nedan följer lönerna för IT-branschen förra året, fördelat på sektorer och yrkesgrupper. Var ligger du i din grupp?

Dagensanalys.se - 28 okt 16 kl. 16:15

Qlik Sense utklassar övriga BI-branschen i årets största oberoende undersökning inom Business Intelligence

BARC (Business Application Research Center) har precis släppt sin årliga rapport om BI och dataanalys. I den presenteras resultatet av världens största kundundersökning inom området. Det här är första gången Qliks produkt Qlik Sense är med och den visar sig vara väldigt populär bland användarna.

Dagensanalys.se - 16 aug 17 kl. 20:01

Så här tycker branschen om den nya viewability-standarden

Som vi skrev om för några veckor sedan har branschen i Europa enats om en ny standard för att mäta och behålla viewability. Nu har även branschpersonligheter fått tala ut. ”European Viewability Measurement Principles” kommer ligga till grund för att utvärdera den tekniska prestandan hos företag som mäter viewability.

Dagensanalys.se - 02 feb 18 kl. 12:31

Vad blir effekten av att använda data i din marknadsföring?

Det finns idag mängder med data och massor av aktörer som tillhandahåller sagda data för att bland annat effektivisera marknadsföringskampanjer. Men hur vet du om det är data av bra kvalitet? Och vilken effekt får du utifrån den budget du har?

Dagensanalys.se - 14 jun 16 kl. 12:32

Ditt hemliga kapital – hur du bäst tar hand om all data

Sitter ditt företag också på en guldgruva, som ni inte använder? Då är det dags att börja utnyttja värdet av all data som ni samlar in. Enligt IBM producerar stora globala retailers 2,5 petabit (2,5 miljoner gigabit) varje timme från konsumenters transaktioner – men endast 0,5 procent av datan blir analyserad.

Realtid - 19 mar 18 kl. 10:23

Bättre finanstjänster med "big data"

Storskalig data eller "big data" gynnar finanskonsumenter, enligt en ny rapport från den gemensamma kommittén för de europeiska tillsynsmyndigheterna för finanssektorn..

Dagensanalys.se - 05 okt 17 kl. 09:31

Alla vill in i AI-branschen

AI är utan tvekan ett av årets största buzzwords, och allt fler vill försöka ta en del av kakan. Nu lanserar två avhoppare från Google sin egen AI-funktion som ska hjälpa företag och publicister att skala upp personaliserade reklambudskap till sina kunder. Artificiell Intelligens, försöket att skapa datorer och system som är självutvecklande och som kan fatta beslut baserat på enorma mängder data, är utan tvekan ett intressant område som lovar både stora möjligheter och stora risker.

Dagensanalys.se - 20 nov 17 kl. 12:47

IAB lanserar riktlinjer för transparens, och anställer samtidigt ny chef för derad Data Center of Excellence

IAB Europe lanserade nyligen helt nya riktlinjer för transparens, något som allt fler efterfrågar. Arbetsgruppen har fokuserat på vilka frågor en annonsör bör ställa till sin leverantör för att få korrekt och användbar data. Detta blirextra viktigt när nu mer än hälften av all annonsering sker programmatiskt, något som många menar försämrat transparensen i branschen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.