DN > Ekonomi

Monday, 25 January, 21:01

DN - 28 dec 20 kl. 06:40

Flyttar från Stockholm – men behåller lönernaPandemin fick dem att ta tag i saken • Har äntligen råd att flytta från lägenhet till villa..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flyttarfrån , Stockholmmen , behåller, lönerna
DN - 13 mar 18 kl. 10:28

Familjen Kamprad behåller makten över Ikea

Ingvar Kamprads testamente säger inget om hur rik familjen Kamprad är. Det mesta av förmögenheten ligger i stiftelser utomlands. De tre sönerna behåller dock makten över Ikea..

Expressen - 10 mar 16 kl. 05:20

Lämnade uppdragen – behåller topplönerna

Expressen har granskat höjdarna med full lön på elefantkyrkogården. Sist in bland regeringskansliets generaldirektörer är KI-rektorn Anders Hamsten, som avgick efter Macchiariniskandalen, och Håkan Wåhlstedt, som lämnade landshövdingsposten i Västmanland efter elva månader. – Det är det system vi har, säger Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning..

Cornucopia - 21 jul 17 kl. 10:12

Sänk GD-lönerna!

Höga löner för höga chefer sägs motiveras med ansvar, dvs att om man gör något fel så blir de personliga konsekvenserna hårda. Baserat på Transportstyrelsens GD Ågrens ansvar för kanske den största säkerhetsläckan i Sverige någonsin, så är det uppenbart att GD-lönerna bör sänkas.
Ansvar innebär konsekvenser.

YLE - 19 maj 16 kl. 05:59

Koloni av finlandssvenska ekonomer i Stockholm

Allt fler ekonomer söker sig till Sverige. Det gäller såväl Hanken i Helsingfors som Hanken i Vasa. Det bedömer rektor Karen Spens på Svenska Handelshögskolan.

YLE - 14 mar 16 kl. 08:13

Vi flyttar från norr till söder, men sällan tvärtom

Paola Fraboni flyttade från Italien och blev finlandssvensk. Jan Kraufvelin flyttade från Hangö. De träffades på Åbo Akademi och har skapat en gemensam framtid i Pargas.

Cornucopia - 31 aug 16 kl. 19:06

Värnplikten: Försvarsmakten måste fortfarande höja lönerna

SvD skriver så här efter två månader om Annika C Christensens personalförsörjningsutredning, som ni tidigare läst om här på bloggen. Tanken är att eftersom man vägrar betala anständiga löner till soldaterna så ska någon procent av en årskull ungdomar tvångsrekryteras och sedan se ljuset och ta anställning. Det senare kommer förstås fortsätta dras med samma problem som soldater (eller för den delen poliser) har idag - att lönerna är alldeles för låga, och rekryteringen till kontinuerligt anställda soldater kommer fortsätta misslyckas.

Alliansfritt Sverige - 31 maj 13 kl. 09:39

Nu sänks lönerna ? precis som alliansen planerat

2010 läckte interna arbetsdokument från Finansdepartementet som helt öppet sa att regeringens politik sänkte lönerna. Regeringen förnekade att deras politik syftade till att sänka löner och toppmoderater har gått så långt som att säga att "sänkt lön kommer aldrig bli alliansens politik". Detta stämmer såklart inte.

BT - 22 jul 14 kl. 16:40

"Allmänheten behöver inte oroa sig"

Poliser i Borås går nu till handling för att visa sitt missnöje med lönerna. Under en månad framöver kommer det att råda övertidsblockad. – Allmänheten behöver inte oroa sig, säger Anders Cronehag, polischef.

Cornucopia - 04 okt 19 kl. 12:23

Ellevio varnar för elbrist i Stockholm - stoppar stora anslutningar till minst 2027

Det lokala nätmonopolet Ellevio varnar i en artikel hos Fastighetsnytt för akut effektbrist i Stockholm, sedan regeringen gjort lokal elproduktion olönsam via chockhöjda skatter. Problemet kommer kvarstå till minst år 2027 och tills dess ansluts inga nya stora förbrukare i området. Kort sagt blir det stopp för stora arbetsplatser och infrastrukturprojekt.

Ekonomistas - 25 jan 19 kl. 12:02

Behöver Sverige en ny skattereform?

Talet om skattereform i Sverige har hörts allt oftare på senare tid. Men vad menas egentligen med ”skattereform”? Är det fråga om en genomgripande förändring eller handlar diskussionen snarare om marginella förändringar inom ramen för det befintliga systemet?

Sydsvenskan - 08 mar 16 kl. 00:44

Karin Arbsjö: Feminismen behöver en mer grundläggande kritik av arbetslivet

”Vet du att jag sitter i bilen och gråter på morgonen efter ett arbetspass innan jag åker hem?” I den 25-årsjubilerande feministiska tidskriften Bang skriver undersköterskan och studenten Jenny Härold Blomqvist om omsorgsarbete, under rubriken ”Något man gör med vänsterhanden”. Det handlar om hur jakten på kostnadseffektivitet inom vården har lett till en absurd arbetsbelastning för vårdbiträden och undersköterskor.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Jättehärva med moms upp i rätten

Företag misstänks ha snuvat staten på hundratals miljoner kronor i skatt..

DN - 5 timmar sedan

Stängd gräns – då blir Storlien en spökby

Tanken var att göra snabba, norska cash – sedan drog pandemin in som en lavin..

DN - 10 timmar sedan

Miljongap i livsinkomst mellan kvinnor och män

Det skiljer omkring 3,2 miljoner kronor i livsinkomst mellan kvinnor och män, konstaterar jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP)..

DN - 11 timmar sedan

Störning i Swedbankappen

Flera Swedbankkunder har inte kunnat logga in på sin bank på måndagsmorgonen. Banken jobbar på att lösa problemet men kan inte säga när det….

DN - 12 timmar sedan

Bundna räntor spås stiga mer

Boräntorna är på väg upp de närmaste åren, enligt bedömare. Tror man på det och vill köra bundet finns ett fönster nu, enligt statliga….

DN - 14 timmar sedan

Oxfam: Världen mindre jämlik efter pandemin

Coronapandemin ser ut att ser ut att öka den ekonomiska ojämlikheten i hela världen..

DN - Igår: 18:12

Säkerhetsrisker skäl till stoppat hemarbete

Men problemen går att komma förbi menar, säkerhetsexpert..

DN - Igår: 05:53

Emma, 39, har varit covidsjuk i tio månader

Långtids-covid förändrade allt – orkar knappt stå • Unga högpresterande kvinnor bland de mest drabbade..

DN - I förrgår: 17:37

Svårt för fordonsjättar hantera elbilar – återkallelser ger bolagen huvudvärk

Att ställa om till att bygga och sälja elbilar har visat sig mycket svårare än väntat för biltillverkarna..

DN - I förrgår: 14:59

Ännu inget skadestånd efter naturkatastrof

Två år har gått sedan dammolyckan som dödade 270 personer i Brasilien..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.