Realtid > Ekonomi

Sunday, 17 January, 07:24

Realtid - 24 dec 20 kl. 22:12

Sverige en förlorare på att britterna lämnar EUEfter 1 645 dagar är en historisk deal är i hamn, men den satt långt inne. Vinnare är exportföretag som slipper tullar, men förlorare är alla de tjänsteföretag som inte omfattas av dealen. Det skriver brexit-experten Rickard Ydrenäs..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
EU, Rickard Ydrenäs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigeen , förlorarepå att , britterna, lämnarEU
DI - 11 dec 18 kl. 12:36

Analytiker: Dyr nota för Sverige om britterna lämnar EU utan avtal

Det kan bli kostsamt för Sverige om Storbritannien lämnar EU utan ett utträdesavtal. Både tjänstesektorn och fordonsindustrin kan drabbas särskilt hårt enligt en analys från Swedbank. .

Aftonbladet - 14 jun 16 kl. 08:32

”Vi måste hitta nya allierade om britterna lämnar EU”

Nya EU-ministern om konsekvenserna för Sverige om britterna går ur unionen.

Aftonbladet - 14 jun 16 kl. 08:32

”Vi måste hitta nya allierade om britterna lämnar EU”

Nya EU-ministern om konsekvenserna för Sverige om britterna går ur unionen.

SR - 27 apr 17 kl. 06:00

Sverige lobbar för att få EU-myndighet

Sverige satsar stort på att få EU:s läkemedelsmyndighet EMA till Sverige när britterna lämnar unionen. Motsvarande minst 50 heltidstjänster jobbar med projektet..

SR - 25 jan 19 kl. 06:17

L: Sverige borde lova britterna hjälp vid kris eller krig

Sverige borde förstärka de säkerhetspolitiska banden med Storbritannien när landet lämnar EU och försvarssamarbetet där, enligt Liberalernas försvarspolitiska talesperson..

DI - 14 mar 16 kl. 20:43

Vakna Sverige – Europa förändras

Efter helgens tyska delstatsval är det uppenbart att Sverige sover i Europafrågorna. Europakartan kommer att ritas om – inte dess landsgränser men dess spelgränser. Den starka centralgestalten Angela Merkel är skadskjuten av sitt eget folk, hon som både har enat EU och självständigt satt det åt sidan.

Helsingborgs Dagblad - 22 feb 17 kl. 16:44

Brexit berövar Sverige viktig EU-allierad

När Storbritannien lämnar EU förlorar unionen en tung medlem och Sverige sin kanske viktigaste Brysselpartner. Det är läge att leta nya relationer i EU, enligt en analys från Svenska institutet för europapolitiska studier (Sieps). "När britterna lämnar.

SVT - 23 feb 18 kl. 09:58

Sverige pressas betala mer till EU

Pressen är stor att länder som Sverige ska betala mer för att täcka budgethålet när britterna lämnar EU. Detta är den svåra stridsfrågan när EU-ländernas regeringschefer träffas idag för toppmöte. Det kan bli hårt och ”motbjudande tonläge” sägs i kommentarer från Bryssel..

Cornucopia - 29 jun 16 kl. 18:28

Brexit ett politiskt misslyckande för Sverige

Det är ingalunda säkert att det blir någon Brexit och faktiska konsekvenser av Brexit beror helt på vad för EES-liknande avtal landet ingår med EU. Fast om Storbritannien faktiskt lämnar EU vore det ett gigantiskt politiskt misslyckande, rent av katastrof för Sverige, som förlorar en av få lierade i EU.

För att det ska bli en Brexit måste Storbritanniens parlament först klubba bort en lag om medlemskap i EU och sedan ta ett beslut om att åberopa Lissabonfördragets artikel 50.

BT - 27 dec 14 kl. 11:25

SD lämnar in misstroende-förklaring mot Löfven

Sverigedemokraterna ska snarast lämna in en misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven (S). – Han förtjänar inte att styra Sverige, säger SD:s tillförordnade partiledare Mattias Karlsson. – Jag tycker det är uppseendeväckande att de går emot de grundläggande demokratiska principerna.

Expressen - 11 apr 19 kl. 19:21

Sverige 'förlorar' ett EU-mandat när brexit försenas

Sverige kommer välja 21 EU-parlamentariker - men i nuläget kommer bara 20 åka till Bryssel.I och med brexit går Sverige från 20 till 21 mandat i EUs parlament, men under ett senarelagt utträde tvingas britterna att - motvilligt - delta i valet.Sverige förlorar därmed tillfälligt sitt nya mandat, tills landet lämnar unionen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.