Aftonbladet > Nyheter

Sunday, 24 January, 06:55

Aftonbladet - 06 dec 20 kl. 01:56

Östersjön varmare än normalt▸ En ovanligt varm novembermånad har dämpat nedkylningen av Östersjön. Vattnet är generellt två grader varmare än normalt..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Östersjön

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Östersjön, varmare, än, normalt
BT - 21 nov 14 kl. 08:07

Havet varmare än normalt

Havsvattnet på västkusten och i södra Östersjön är betydligt varmare än vad som är vanligt i november. Havsvattnet på västkusten och i södra Östersjön är betydligt varmare än vad som är vanligt i november. Det kan ge senare isläggning i vinter, men också kraftigare lågtryck.

Nyan - 08 mar 15 kl. 14:56

Februari 4,6 grader varmare än normalt

Ovanligt varmt, torrt och blåsigt. Och den nästmildaste isvintern sedan man började föra statistik. Ålands hushållningssällskap i Jomala noterade en medeltemperatur på plus 1,2 grader i februari och det är 4,6 grader varmare än normalt.

SR - 21 nov 14 kl. 07:21

Havsvatten runt Sverige varmare än normalt

Havsvattnet på västkusten och i södra Östersjön är betydligt varmare än vanligt i november, det kan innebära att isen lägger sig senare och att lågtrycken blir kraftigare..

YLE - 11 jul 17 kl. 14:39

Hur går det för Östersjön? – ”Cocktail av problem”

I flera år blev övergödningen av havet värre och värre. Det är fortfarande det största problemet, men nu har trenden vänt. Östersjöforskaren Alf Norkko berättar vad man har gjort för att förbättra havet och hur framtiden ser ut för Östersjön?

Nyan - 27 aug 18 kl. 06:00

Östersjön kan bli två till fyra grader varmare

Östersjön lider av syrebrist och övergödning. Och år 2100 kan havet vara två till fyra grader varmare till följd av klimatförändringen. – Just nu är det ”worst case scenario” för Östersjön, säger biologen Annica Brink.

Supermiljöbloggen - 25 mar 15 kl. 16:31

Mindre is i Östersjön hotar sälarter

Det finns nu endast is kvar i norraste Bottenviken och djupaste Finska viken, enligt SMHI:s israpport. Det innebär att det kan bli rekordtidigt isfritt i Östersjön detta år. Med ett varmare klimat väntas det bli mindre is, vilket kan hota sälarterna.

Cornucopia - 19 jul 17 kl. 08:43

Dimitrij Donskoj in i Östersjön

Världens största ubåt RFS Dimitrij Donskoj (korrekt svensk translitterering - på felaktig dito ser man vilka som bara kopierar från engelska) är nu på väg in i Östersjön. Jag blev intervjuad av GT igår i ämnet, men fick som vanligt naturligtvis bara med ett kort citat. Här följer allt jag sade.

HBL - 09 jan 15 kl. 08:05

Östersjön fick fyra gigaton salt

Saltvattenpulsen i december är den största sedan 1951.Saltvatteninflödet i Östersjön som tog fart genom stormarna i mitten av december blev just så stort som man önskade – kanske mycket större än någon vågade hoppas på. De kraftiga västliga vindarna höll i och bidrog till att föra in friskt och salt Nordsjövatten genom de danska sunden.

YLE - 21 okt 16 kl. 03:45

Extremt låga havsvattnet en gåva från ovan för Östersjön

Havsvattenståndet är exceptionellt lågt i hela Östersjön, på många håll en halvmeter lägre än normalt. Orsaken är ett långvarigt högtryck i kombination med friska nordliga vindar. För Östersjön är det här goda nyheter - lågt vatten ökar förutsättningar för saltpulser.

YLE - 03 aug 17 kl. 12:11

Varmare vatten gör att algerna trivs

Algblomningen fortsätter ute till havs, och i insjöarna har förekomsten av giftiga blågröna alger till och med ökat på grund av stigande vattentemperaturer. Blågröna alger finns fortsättningsvis på Bottenhavet, Ålands hav, norra delen av Norra Östersjön och Finska viken, rapporterar Finlands Miljöcentral i sin veckorapport. Också i Raumo, Gustavs och Åbo har lite algblomning iakttagits, samt i Pyttis i östra Finska viken.

YLE - 05 aug 16 kl. 06:59

Stor saltpuls var ingen mirakelkur för Östersjön

Saltpulsen som kom till Östersjön från Nordsjön för ett och ett halvt år sedan har inte haft den effekt man väntade sig. Saltpulsen förväntades förbättra den syrelösa situationen på Östersjöns botten, men vid mätstationerna har man inte uppmätt någon ökning av salthalten, trots att ändringen borde ha märkts av för länge sedan. – Under de senaste vintrarna har det kommit två saltpulsar men de märks inte överhuvudtaget.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.