Corren > Nyheter

Thursday, 28 January, 12:32

Corren - 06 dec 20 kl. 01:45

Östersjön två grader varmare än normaltEn ovanligt varm novembermånad har dämpat nedkylningen av Östersjön. Vattnet är generellt två grader varmare än normalt..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Östersjön

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Östersjön, två, grader, varmare, än, normalt
Nyan - 27 aug 18 kl. 06:00

Östersjön kan bli två till fyra grader varmare

Östersjön lider av syrebrist och övergödning. Och år 2100 kan havet vara två till fyra grader varmare till följd av klimatförändringen. – Just nu är det ”worst case scenario” för Östersjön, säger biologen Annica Brink.

Nyan - 08 mar 15 kl. 14:56

Februari 4,6 grader varmare än normalt

Ovanligt varmt, torrt och blåsigt. Och den nästmildaste isvintern sedan man började föra statistik. Ålands hushållningssällskap i Jomala noterade en medeltemperatur på plus 1,2 grader i februari och det är 4,6 grader varmare än normalt.

SR - 21 nov 14 kl. 18:19

Östersjön fyra grader varmare

Det är betydligt varmare i haven på Västkusten och i södra Östersjön för att vara i slutet av november..

BT - 21 nov 14 kl. 08:07

Havet varmare än normalt

Havsvattnet på västkusten och i södra Östersjön är betydligt varmare än vad som är vanligt i november. Havsvattnet på västkusten och i södra Östersjön är betydligt varmare än vad som är vanligt i november. Det kan ge senare isläggning i vinter, men också kraftigare lågtryck.

YLE - 11 jul 17 kl. 14:39

Hur går det för Östersjön? – ”Cocktail av problem”

I flera år blev övergödningen av havet värre och värre. Det är fortfarande det största problemet, men nu har trenden vänt. Östersjöforskaren Alf Norkko berättar vad man har gjort för att förbättra havet och hur framtiden ser ut för Östersjön?

Supermiljöbloggen - 25 mar 15 kl. 16:31

Mindre is i Östersjön hotar sälarter

Det finns nu endast is kvar i norraste Bottenviken och djupaste Finska viken, enligt SMHI:s israpport. Det innebär att det kan bli rekordtidigt isfritt i Östersjön detta år. Med ett varmare klimat väntas det bli mindre is, vilket kan hota sälarterna.

YLE - 03 aug 17 kl. 12:11

Varmare vatten gör att algerna trivs

Algblomningen fortsätter ute till havs, och i insjöarna har förekomsten av giftiga blågröna alger till och med ökat på grund av stigande vattentemperaturer. Blågröna alger finns fortsättningsvis på Bottenhavet, Ålands hav, norra delen av Norra Östersjön och Finska viken, rapporterar Finlands Miljöcentral i sin veckorapport. Också i Raumo, Gustavs och Åbo har lite algblomning iakttagits, samt i Pyttis i östra Finska viken.

YLE - 05 aug 16 kl. 06:59

Stor saltpuls var ingen mirakelkur för Östersjön

Saltpulsen som kom till Östersjön från Nordsjön för ett och ett halvt år sedan har inte haft den effekt man väntade sig. Saltpulsen förväntades förbättra den syrelösa situationen på Östersjöns botten, men vid mätstationerna har man inte uppmätt någon ökning av salthalten, trots att ändringen borde ha märkts av för länge sedan. – Under de senaste vintrarna har det kommit två saltpulsar men de märks inte överhuvudtaget.

YLE - 19 maj 17 kl. 09:24

Klimatförändringen hotar östersjövikarna

Isvintern på Östersjön kommer att bli kortare och arten är beroende av is och snö för att överleva. Det är Världsnaturfonden WWF som i en ny rapport slår larm om att klimatförändringen utgör ett växande hot mot östersjövikaren. Klimatmodellerna förutspår att vintrarna blir allt varmare samtidigt som istäcket på Östersjön krymper.

Supermiljöbloggen - 10 maj 14 kl. 18:36

Kritiskt läge för Östersjön

Syrebristen i Östersjön täcker nu en tio gånger större yta jämfört med för 100 år sedan. Experterna varnar nu för att det är absolut nödvändigt att släppa ut färre näringsämnen i innanhavet. Tidigare idag rapporterade vi om bristerna kring Östersjöns skyddade områden.

GöteborgsPosten - 27 jan 18 kl. 12:00

Östersjön på väg förvandlas till en insjö

Brunare, sötare, surare, varmare – klimatförändringarna har börjat förvandla Östersjön till en insjö. Men även västkusten påverkas. Redan i dag ökar arter som gynnas av varmare vatten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.