DI > Ekonomi

Thursday, 21 January, 05:42

DI - 05 dec 20 kl. 19:38

Efter Blackrocks miljökritik: Så ska Volvo hantera sin stora dieselmotorfabrik
Läs mer på DI
Läs mer om:
Blackrocks, Volvo

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter Blackrocks, miljökritik, ska , Volvo, hanterasin stora , dieselmotorfabrik
Nyheter 24 - 04 feb 14 kl. 11:24

Volvo kritiseras – för de använder sig av Zlatan i den virala reklamfilmenSkaparna bakom

Det är den mest omtalade svenska reklamfilmen på mycket länge. Volvo gjorde reklam för sin nya bilmodell med hjälp av Zlatan Ibrahimovic i huvudrollen. Filmen har setts 3,6 miljoner gånger på Youtube och Zlatans och Max Martins gemensamma version av Sverige nationalsång, som hörs i filmen, har legat etta på iTunes topplista.

Supermiljöbloggen - 27 aug 14 kl. 17:10

Alliansen presenterar miljöbilssatsning

Alliansen har presenterat förslag för fler miljöbilar. De vill införa en miljöbilsbonus, höja fordonsskatten för bilar med stora utsläpp och bygga 10 000 laddstolpar för elbilar. Men de får kritik för att ha givit efter för lobbyism från Volvo.

DI - 21 jun 20 kl. 12:55

Volvo om Blackrocks kritik – ”har en dialog med våra ägare”

Volvo kommenterar nu kritiken från storägaren Blackrock inför torsdagens årsstämma, där fondjätten inte ville välja om ordföranden….

Cornucopia - 15 maj 19 kl. 11:18

Volvo Cars tecknar massivt avtal på barnarbetarkobolt

Kinesiska biltillverkaren Volvo Car har tecknat ett massivt avtal på stora mängder kobolt från barnarbetare i Kongo, vilket vi ju fått lära oss från fossilisterna är vad som finns i elbilarnas bilbatterier (fast det glöms bort att detta även finns i dubbdäck, laptops, mobiltelefoner och allt annat med litiumbatterier i). Volvo Car uppger att hälften av deras bilar framöver ska bli rena elbilar, vilket blir problematiskt för de svenska fossilisterna - hur ska man både kunna hylla Volvo och baktala elbilar samtidigt?
Kinesiska Volvo S90.

SvD - 08 feb 17 kl. 07:00

Projekt för 32 miljoner i Göteborg möter kritik

God morgon! Nordiska motståndsrörelsen försöker bredda sig och locka fler utanför högerextrema miljöer. I Göteborg sitter tre män med kopplingar till organisationen häktade för bombdåd.

SVT - 23 jan 20 kl. 19:10

”Upprörande att regeringen anpassar miljöbilsregler till Volvo”

Ordföranden i riksdagens trafikutskott, Jens Holm (V) tycker att det är fel att regeringen sätter Volvos intressen före klimathänsyn, och han är förvånad över att Miljöpartiet accepterat detta. Regeringen får både stöd och kritik i riksdagen för att man höjt utsläppsgränsen för miljöbilar..

DN - 20 jun 18 kl. 06:04

Volvo CE får kritik för gruvbrytning i Myanmar

Miljöförstöring, tusentals döda och folk som drivs från sina hem. Det är några av de följder som brytningen av mineralen jade i Myanmar för med sig. Företag som säljer maskiner till utbrytningen, där ibland Volvo Construction Equipment, tar inte sitt ansvar, hävdar Swedwatch i en ny rapport.

Kristianstadsbladet - 19 jul 14 kl. 07:30

Lågt vattenstånd även i sommar

Foto: Tommy Svensson
Vattenståndet i sjön Immeln är nästan lika lågt som förra sommaren, och algblomningen har redan börjat. Nu uppmanar Immelns fiskevårdsområdesförening kommunerna kring sjön att stå upp mot Volvo som sköter regleringen.
Förra året kallade Immelns fiskevårdsområdesförening den låga vattennivån, som även märktes nedströms i till exempel Lillån och Ivösjön, för katastrofal.

YA - 21 sep 13 kl. 04:00

På Merkels Europaväg

Foto: Markus Schreiber
På söndag kommer tyskarna att ge Angela Merkel mandat att fortsätta som förbundskansler. Allt annat vore en sensation.
Till skillnad från många europeiska kollegor har regerandet inte kostat Merkel popularitet, tvärtom ser hon ut ta sitt CDU till bättre resultat än vid förra valet.

Trelleborgs Allehanda - 21 sep 13 kl. 04:00

På Merkels Europaväg

Foto: Markus Schreiber
På söndag kommer tyskarna att ge Angela Merkel mandat att fortsätta som förbundskansler. Allt annat vore en sensation.
Till skillnad från många europeiska kollegor har regerandet inte kostat Merkel popularitet, tvärtom ser hon ut ta sitt CDU till bättre resultat än vid förra valet.

BT - 30 dec 14 kl. 13:31

Jas-tung Brasilienresa för Löfven

Statsministern startar det nya året i Brasilien. Stora delar av besöket kretsar kring den miljardaffär som Stefan Löfven flitigt lobbat för och som gick i lås i höstas när landet beslutade att köpa svenska Jas-plan.Med hotet om extraval ur vägen landar Stefan Löfven på nyårsdagen i Brasilien för att närvara vid den omvalda presidenten Dilma Rouseffs installationsceremoni.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.