DI > Ekonomi

Thursday, 21 January, 06:56

DI - 05 dec 20 kl. 18:52

Slopat hyresstöd slår mot bostadsrättsföreningar – risk för höjda avgifter
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slopat, hyresstödslår mot , bostadsrättsföreningar, riskför , höjda, avgifter
Cornucopia - 10 maj 15 kl. 10:15

Endast 18% av svenskarna bor i bostadsrätt

Tvärt emot vad bilden kan vara hos deltagarna i bostadsbubblan bor endast 18% av svenskarna i bostadsrätt. Majoriteten, eller drygt 50% bor i en ägd villa, vilket innebär att en riktad punktering av bostadsbubblan, som främst existerar inom bostadsrätter, kan innebära begränsade skador för samhället. Det finns ett antal riktade åtgärder man kan ta till mot bostadsrätters ekonomi.

DI - 12 mar 19 kl. 12:14

Lagändring: Förslaget som kan få dig utkastad från din bostadsrätt

En lång rad ändrade lagar och regler har införts eller är på gång, som är viktiga för landets bostadsrättsföreningar och även för bostadsrättsinnehavarna.  Införandet av GDPR, ändrade regler för kameraövervakning och slopat bygglov för solpaneler är några i raden. Januariavtalet öppnar för att fler förändringar är att vänta..

Cornucopia - 27 apr 20 kl. 07:26

Börserna stabilt upp i Asien - oljepriset rasar

Börserna är stabilt upp i Asien och Japans centralbank har slopat taget på hur mycket statsobligationer man får köpa efter att i decennier köpt statsobligationer för att rädda det stagnerade landets ekonomi. Oljepriset rasar dock igen i USA.
Just det, lite bostadsbubbla och Södermalm nedan också.

Cornucopia - 24 mar 15 kl. 11:41

SACO vill avskaffa reseavdraget för jobbpendlare

SACO:s skattehöjarivar och motvilja mot de egna medlemmarna fortsätter. Man vill avskaffa reseavdraget för jobbpendlare, med motiveringen att dessa fifflar och att höginkomsttagare (dvs SACO:s medlemmar) gynnas.

Det hela ligger i linje med att man också vill sätta åt medlemmar som bor i villa istället för att ha köpt ett bostadsbubbledyrt centralt klubbmedlemskap i en bostadsrättsförening, då SACO också vill återinföra fastighetsskatten på specifikt villor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.