DalaDemokraten > Nyheter

Friday, 22 January, 10:53

DalaDemokraten - 05 dec 20 kl. 09:11

Debatt: Mycket oklarheter kring diagnoserna adhd och aspergerI två tidigare debattartiklar har jag diskuterat psykisk ohälsa och flera problem med den....
Läs mer på DalaDemokraten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattMycket , oklarheterkring , diagnoserna, adhdoch , asperger
LV - 13 mar 17 kl. 19:00

Så är det att vara förälder till ett barn med adhd och autism

Barn med ADHD möter ofta svårigheter i skolan. Det kan gälla såväl skolarbetet som i det sociala samspelet med kompisar. Att dessutom ha autism gör inte saken lättare.

DN - 09 apr 14 kl. 13:15

Opererade halsen – friskförklarades från adhd

Flickan hade svårt att koncentrera sig och var ofta trött, och fick diagnoserna adhd och asperger. Flera år senare upptäckte läkarna att problemen egentligen berodde på en missbildning i halsen..

SvD - 09 apr 14 kl. 20:05

ADHD var missbildning i halsen

17-åriga Amelie Collin från Kristianstad föddes med dubbla aortabågar. Det dröjde emellertid tills att hon var nästan 15 år innan missbildningen upptäcktes, och diagnoserna ADHD och Asperger hon tidigare fått kunde tas bort. Nu riktar Inspektionen för vård och omsorg kritik mot sjukhuset för misstaget..

SVT Debatt - 13 jun 13 kl. 16:46

Ovetenskaplig myndighet levererar missvisande ADHD-rapport

ADHD Statliga myndigheten SBU presenterade i veckan en kartläggning diagnosinstrument för ADHD. Men rapporten präglas tydligt av SBU:s interna okunskap, och flera jag talat med säger att myndigheten saknar förståelse för sitt eget material. SBU:s metod för sammanställning och bedömning är inte vetenskapligt säkrad ?

SVT Debatt - 05 nov 19 kl. 16:19

”ADHD långt ifrån en superkraft för alla”

”Att ADHD kan medföra ett värdefullt driv är viktigt att lyfta, men omgivningens betydelse av att styrkorna ska få utlopp måste också framhållas. Annars riskerar det att ge en skev bild av hur det är att leva med ADHD och förminska andras lidande”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 22 nov 17 kl. 07:00

”Viktigt att lyfta fram fördelarna med ADHD”

”Utan att på något sätt bagatellisera de problem som följer av ADHD så tror jag att det är väldigt viktigt att vi ställer oss frågan i vilka situationer någon fungerar, istället för att ställa oss frågan i vilka situationer någon inte fungerar”, säger Anders Hansen. Hör vad han tycker att samhället kan vinna på att se de positiva sidorna av ADHD..

SVT Debatt - 12 dec 13 kl. 16:21

Därför har vi kommentarsfält på SVT Debatt

Sveriges television vill främja den fria debatten, och har därför valt att ha kommentarsfält efter artiklar på SVT Debatt. Vi vill främja en god samtalston. Därför framgår det tydligt och klart vilka regler och villkor som gäller för alla som vill skriva och tycka hos oss.

SVT Debatt - 01 jul 13 kl. 16:39

Inför Debatt Almedalen 1/7

DEBATT ALMEDALEN I kvällens Debatt Almedalen kommer det pratas både svenskhet och alkoholmonopol. Och innan dess frågas Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ut hos Erik Blix. I kvällens Debatt Almedalen möts bland andra Jasenko Selimovic (FP) och Mattias Karlsson (SD), och så blir det debatt om alkoholmonopolet med bland andra Carl-Jan Granqvist.

SVT Debatt - 01 maj 14 kl. 15:50

Debatt 1/5: Fattigpensionärer, barnläkaren och fredagsmys

Kvällens SVT Debatt: Är det synd om dagens pensionärer? Vissa menar att de har svårt att klara sig på sin pension, framför allt kvinnliga pensionärer har det tufft. Men andra hävdar att pensionärerna får det bättre och bättre och att de ökat sin köpkraft de senaste åren.

SVT Debatt - 01 jul 13 kl. 16:48

Inför Debatt Almedalen 1 juli

I kvällens Debatt Almedalen kan du se Jimmie Åkesson (SD) i eftersnack med Erik Blix, direkt efter talet i Almedalen. Därefter debatt om svenskhet ? vad är det?

SVT Debatt - 02 jul 13 kl. 16:12

Inför Debatt Almedalen 2/7

DEBATT ALMEDALEN Kvällens Debatt Almedalen inleds med att Erik Blix får sällskap av Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin, direkt efter hans tal. Och så blir det stor debatt om politiker som går över till PR-branschen med bland andra Mona Sahlin och Per Schlingmann. Det är Miljöpartiets dag i Almedalen och det innebär att det är Gustav Fridolins tur att möta Erik Blix, och imitatörerna Göran Gabrielsson och Rachel Molin.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.