DI > Ekonomi

Saturday, 16 January, 21:35

DI - 05 dec 20 kl. 08:49

Nu slopas uppskovsräntan – här är nya reglerna
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu slopas, uppskovsräntanhär är nya , reglerna
PrivataAffärer - 29 maj 20 kl. 10:31

Regeringen vill slopa uppskovsräntan

Den slopade uppskovsränta ska gälla alla, från och med årsskiftet, även just nu befintliga uppskov. – Vi har en stel bostadsmarknad som vi måste göra något åt. Vi har en bostadsmarknad där många inte har det boende som uppfyller deras behov, det vill säga man bor för stort än man skulle önska eller så bor man trångt, säger Nyamko Sabuni till Sveriges Radio.

GöteborgsPosten - 29 maj 20 kl. 07:49

Förslaget: Slopa uppskovsräntan

Regeringen, Liberalerna och Centern vill slopa uppskovsräntan från och med årsskiftet. Förslaget är en del av januariavtalet, men först nu har partierna enats om för vilka det ska gälla – alla. Det betyder att både befintliga och kommande uppskovsräntor slopas,.

Sydsvenskan - 29 maj 20 kl. 07:47

Förslaget: Slopa uppskovsräntan

Regeringen, Liberalerna och Centern vill slopa uppskovsräntan från och med årsskiftet. Förslaget är en del av januariavtalet, men först nu har partierna enats om för vilka det ska gälla – alla. Det betyder att både befintliga och kommande uppskovsräntor.

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 20 kl. 07:47

Förslaget: Slopa uppskovsräntan

Regeringen, Liberalerna och Centern vill slopa uppskovsräntan från och med årsskiftet. Förslaget är en del av januariavtalet, men först nu har partierna enats om för vilka det ska gälla – alla. Det betyder att både befintliga och kommande uppskovsräntor.

DN - 04 nov 14 kl. 00:40

”Uppskovsräntan är för hög och bromsar bomarknaden”

Alldeles för dyrt. Uppskovsräntan på vinst vid bostadsförsäljningar är en dyr affär för hushållen – den motsvarar en bolåneränta på 3,25 procent. Skatten skapar tröghet på ­bostadsmarknaden, och regeringen bör överväga att avskaffa den.

DI - 27 feb 19 kl. 10:44

Flera förlorare när uppskovsräntan ryker – ”känns snopet”

Enligt januariavtalet ska uppskovsräntan på bostadsvinster tas bort. Detta skulle innebära att man helt kostnadsfritt kan skjuta upp skatten, i princip hur länge som helst. ”Teoretiskt sett kan det finnas personer som hade gjort ett annat val om de hade vetat om det här”, säger Johan Schauman till Ekot.

DN - 29 maj 20 kl. 08:15

Förslaget: Slopa uppskovsräntan för uppskjuten reavinstskatt

Regeringen, Liberalerna och Centern vill slopa uppskovsräntan från och med årsskiftet..

SvD - 21 dec 16 kl. 16:42

Snart slopas räntan – skynda flytta skattepengarna

Om bara lite mer än en vecka slopas räntan på ditt skattekonto. Därför är det nu hög tid att välja ett annat alternativ för pengarna. Det finns konton där räntan faktiskt är högre än den varit på skattekontot.

SR - 29 maj 20 kl. 04:00

Uppskovsräntan kan slopas för alla

Slopad uppskovsränta ska gälla alla, såväl befintliga som kommande uppskov, föreslår regeringen tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet..

Expressen Dina Pengar - 29 maj 20 kl. 11:57

Räntan på uppskjuten vinst vid flytt ska nu slopas helt

Uppskovsräntan kan slopas helt.Det uppger Ekot i dag. Förslaget kommer från regeringen tillsammans med L och C.

DI - 22 jun 16 kl. 10:59

För hög uppskovsränta sätter käppar i hjulet för rörligheten

Regeringens föreslår att taket på uppskovsräntan tas bort, men enligt Pontus Kopparberg, vd på mäklarfirman Bjurfors, är uppskovsräntan för hög för att rörligheten ska öka."Uppskovsräntan motsvarar en bolåneränta på 2,38 procent, det är för högt", säger han till Di..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.