DI > Ekonomi

Saturday, 16 January, 12:29

DI - 04 dec 20 kl. 17:57

Tidigare finansminister dömd till åtta års fängelse
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tidigare finansminister, dömdtill , åtta, års, fängelse
YLE - 06 jun 14 kl. 05:25

Rinne utnämndes till finansminister

Socialdemokraternas nyvalda partiordförande Antti Rinne utnämndes till finansminister under presidentföredragningen på fredagen. Rinne ser som sin viktigaste uppgift som finansminister att skapa nya jobb. - Vi har förlorat enormt många arbetstillfällen, sade Rinne under presskonferensen efter utnämningen.

YLE - 06 jun 14 kl. 05:25

Rinne tar över som finansminister

Socialdemokraternas nyvalda partiordförande Antti Rinne tar i dag över posten som finansminister. Rinne utnämns till minister av president Sauli Niinistö och sedan svär han ministereden under statsrådets möte. Posten som finansminister blev ledig då Jutta Urpilainen meddelade att hon slutar som finansminister, efter att hon inte fick fortsätta som partiets ordförande.

YLE - 23 jan 17 kl. 14:27

Orpo avvisar Berners anskaffningsstöd: "Finns viktigare saker att sätta pengarna på"

Trafikminister Anne Berner sade igår att hon var förvånad över den kritik som regeringskollegerna kommer med gällande trafikreformen. Finansminister Petteri Orpo säger i sin tur att ingen har gått emot det som regeringen enats om. Finansminister Petteri Orpo (Saml) tar avstånd från trafikminister Anne Berners (C) förslag om ett anskaffningsstöd för att ersätta den som köper bil nu, innan bilskatten möjligen avskaffas.

BT - 14 mar 13 kl. 19:30

M vill fortsätta sänka skatten

Moderaterna håller fast vid sin ekonomiska politik och vill efter nästa val prioritera nya skattesänkningar. Men ytterligare sänkt jobbskatt får nobben både av Socialdemokraterna och professor Lars Calmfors. Statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg vill genomföra ett sjätte jobbskatteavdrag nästa mandatperiod.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Vår nya finansminister tror att vi väljare är för dumma för att förståKrönika

I veckan KU-anmäldes hon för sitt uttalande om att "ladan är tom och bordet rensat" om statens finanserMagdalena AnderssonJag vill därför efterlysa en sak: prata med oss så att vi förstår, skippa rundsnacket och säg som det faktiskt är. Det är sällsynt förekommande hos politiker, och blir extremt tydligt hos vissa, däribland finansministern. Ett exempel är från i söndags när finansminister Andersson medverkade i SVT:s Agenda, och där vägrade erkänna att fler kommer att behöva betala statlig inkomstskatt.

Cornucopia - 24 jan 18 kl. 13:52

Finansminister Bolund: Nya reglerna sänker bopriserna 1 - 7%

Finansminister Bolund säger nu att regeringens analys är att de skärpta amorteringskraven leder till sänkta bopriser på mellan 1 - 7%. Effekten blir störst där priserna är högst, dvs Stockholm. Samtidigt lägger Swedbank prognosen om ytterligare 5% boprisfall i Sveriges storstäder.

DI - 29 okt 19 kl. 15:56

USA:s finansminister redo att lätta på bankregleringar

USA:s finansminister Steven Mnuchin är öppen för att lätta de bankregleringar som har stramat upp likviditetsreglerna….

Affärsvärlden - 04 jul 12 kl. 15:57

Finansminister för euroområdet diskuteras

Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Francois Hollande kommer att diskutera att eventuellt tillsätta en finansminister för euroområdet..

DI - 19 okt 13 kl. 08:03

Norsk finansminister bryter med juvelfirma

Fremskrittspartiets ledare Siv Jensen har i åtta år kunnat pryda sig med lånade smycken från juvelerarfirman Van Bergen. Nu säger Norges nya finansminister upp avtalet..

Sydsvenskan - 07 jul 14 kl. 07:05

Daniel Suhonen: ”Många väljargrupper är trötta på att tas för givna”

De senaste veckornas opinionskaos har belyst ett par saker.
För det första att valet på intet sätt är avgjort. För det andra att valvinden kommer från vänster, men att S har svårt att fånga vinden.

DN - 06 jul 15 kl. 08:10

Greklands finansminister avgår


Greklands finansminister Yanis Varoufakis avgår för att underlätta en överenskommelse med eurogruppen, skriver han i ett uttalande på sin blogg. "Minister no more!" är rubriken på hans inlägg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.