DI > Ekonomi

Saturday, 16 January, 12:27

DI - 04 dec 20 kl. 18:03

Nya statliga miljarder till företagen
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya statliga, miljardertill , företagen
SR - 17 feb 16 kl. 10:15

Brakförlust för de statliga bolagen

De statliga svenska företagen gjorde tillsammans en förlust på drygt åtta miljarder kronor i fjol, enligt en sammanställning som nyhetsbyrån TT gjort. Det är första gången sedan 90-talet som de statliga företagen gör ett förlustår..

DN - 04 dec 15 kl. 09:31

Skärpta klimatkrav på de statliga bolagen


I dag anländer klimatminister Åsa Romson till FN-mötet i Paris där förhandlingarna kärvar. Innan hon klev på tåget i går var hon med och fattade beslut om att höja Sveriges klimatprofil genom skärpta krav på de statliga bolagen.– Företagen har en nyckelroll, säger Åsa Romson..

Skånskan - 20 mar 20 kl. 14:16

Nytt krispaket till företagen från regeringen

Regeringen är klar med ännu ett krispaket till företagen. Staten utökar nu krediter och kreditgarantier till främst mindre företag.– Det ger ytterligare möjligheter för svenska företag att få stöd i denna svåra situation, säger finansminister Magdalena Andersson (S).

Cornucopia - 17 okt 15 kl. 16:44

Regeringen dränerar försvarets, kriminalvårdens och polisens fastigheter på tre miljarder SEK

Ekonomistyrningsverket rapporterar att regeringen i augusti dränerat det 100% statliga bolaget Specialfastigheter AB på 2.1 miljarder i utdelning, av totalt 3 000 MSEK under året. Detta är pengar som främst polisen, Kriminalvården och Försvarsmakten betalat i hyror till bolaget.

BT - 30 aug 14 kl. 07:46

Gruvbolag får 30 miljarder av staten

Börsnoterade gruvföretagen Boliden, Dragon Mining och Elgin grävde i fjol upp malm för tolv miljarder kronor ur den svenska berggrunden. Samtidigt betalade de endast 1,2 miljoner i statlig mineralavgift. Summan motsvarar arbetsgivaravgiften för tre sjuksköterskor under ett år, enligt en artikel i DN.

YLE - 06 mar 14 kl. 18:51

Sjuka arbetstagare kostar samhället miljarder

Sjukfrånvaron, förtidspensioner och olyckor på arbetsplatserna är ett enormt problem, som kostar samhället miljarder. Orsaken är att företagen bryr sig för lite om arbetshälsa. Genom att minska på kvartalstänkandet och satsa mer på långsiktig arbetshälsovård kan företagen spara stora pengar.

Dagens PS - 26 apr 18 kl. 08:23

Bomben: ”90 miljarder upp i rök” – du betalar

Usla affärer av byggföretagen – skattebetalarna får stå för notan. Det skriver Dagens Industri och hänvisar till Dagens Samhälle Insikt. Enligt artikeln rör det sig om ett slöseri på rekordnivå när börsnoterade jättar som NCC, Skanska och Peab gjort business, som enligt tidningen gjort dem själva till vinnare men skattebetalarna till stora förlorare.

Ekonomistas - 07 feb 20 kl. 13:01

OECDs nya modell för bolagsskatten sänker Sveriges skatteintäkter med miljarder

Sveriges regering står inför en sannolik budgetsmäll om OECDs föreslagna bolagsskattereform införs. I flera år har många stora länder irriterat sig över att handel med varor och tjänster, inte sällan digitalt, sker i deras länder medan bolagsvinster hamnar i andra, ofta små, exporterande länder. Nu har OECD föreslagit en ny modell för bolagsbeskattning som flyttar skatteintäkterna till de länder där handeln sker.

YLE - 16 aug 17 kl. 15:11

Henriksson tror på statliga pengar för Kvarkenfärjan

Kvarkenfärjan kommer att få statliga pengar, frågan är bara när. Det säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson. Hon besökte Vasa på onsdagen och träffade både stadens ledning och journalister.

DI - 23 okt 14 kl. 06:07

Myndigheten har roffat åt sig 17 miljarder

Statliga Exportkreditnämnden har snuvat exportföretagen på 17 miljarder kronor och lagt pengarna på hög, helt i onödan. Det är huvudpunkten i en mycket kritisk rapport från Riksrevisionen..

YLE - 09 apr 15 kl. 16:40

"Nyföretag kan ge staten miljarder"

Finländska småföretag blir allt stabilare, men personaltillväxten är ännu blygsam. Allt fler nyföretag är livskraftiga, men ska bolagen börja anställa krävs både politisk och ekonomisk draghjälp, är kontentan i rapporten från Finlands nyföretagarcenter. Mer än 80 procent av de drygt 35 000 företag som startats genom nyföretagarcentren under senare år är ännu verksamma.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.