DI > Ekonomi

Thursday, 21 January, 12:18

DI - 04 dec 20 kl. 05:10

Dålig stämning på Asienbörserna
Läs mer på DI
Läs mer om:
Asienbörserna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dålig, stämning, Asienbörserna
DI - 10 mar 14 kl. 08:04

Asienbörser: Dålig stämning på marknaden

Asienbörserna inledde veckan på minus efter att regionala index i fredags noterade sina högsta nivåer på sex veckor. Statistik i form av en oväntad nedgång i kinesisk export samt lägre japansk tillväxt än väntat tyngde..

Cornucopia - 03 jan 20 kl. 14:05

Dålig stämning på börsen efter USA dödat Irans specialförbandschef i luftangrepp

Börserna faller lite smått, vilket förklaras enligt berättelsen att USA dödat Irans specialförbandschef generalmajor Qasem Soleimani i ett UAV-angrepp i Bagdad, som svar på den beväpnade iranskstödda milisens angrepp mot USA:s ambassade i landet.Dagschart OMXSPI.Iranskstödd och delvis beväpnad milis ("demonstranter" som Public Service/SVT kallar dem) har angripit USA:s ambassad, men drog sig undan när amerikansk luftburen trupp från 82:a luftburna stärkte upp skyddet av ambassaden.

DI - 06 sep 13 kl. 08:29

Asienbörser: Dålig dag i Tokyo

Asienbörserna steg något inför fredagens viktiga amerikanska jobbsiffra, med två undantag: Nikkeiindexet i Japan, där yenen stärktes, backade 1,6 procent, och i Australien sjönk börsen något inför helgens val..

Cornucopia - 06 feb 18 kl. 07:43

Ras på USA-börserna - Trump är tyst

De amerikanska börserna föll hårt under gårdagen och det samma förväntas nu ske med börserna i Europa, inklusive Stockholmsbörsen, som fick ett dödskors igår. Donald Trump skyller inte längre börsens utveckling på sitt stora ego.Dagschart storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average.

Cornucopia - 11 dec 18 kl. 08:21

Nytt årslägsta på Stockholmsbörsen

Under måndagen stängde Stockholmsbörsen på ett nytt årslägsta. De amerikanska börserna återhämtade sig dock mot slutet för att stänga precis över nollan, så vi får se hur det går på de europeiska börserna idag.
Dagschart OMXS30

Både storbolagsindexet OMXS30 och det bredare OMXSPI stängde alltså måndagen på dagslägsta, veckolägsta och nytt årslägsta.

BT - 04 dec 14 kl. 17:45

ECB tyngde börsen

Stockholmsbörsen vände ned under torsdagens handel sedan Europeiska centralbanken (ECB) skapat besvikelse. Skälet var att ECB väntar med att införa ytterligare stimulanser trots dystra tillväxtprognoser för eurozonen. När handeln stängde hade OMXS-index backat med 1,0 procent till 466,5.

Cornucopia - 05 dec 18 kl. 07:53

Hård börsnedgång i USA - dödskors nära

Börserna föll hårt i USA efter europeisk stängning, vilket talar för att det inte blir så mysigt på Stockholmsbörsen idag. Samtidigt är det nu bara någon dag tills breda amerikanska börsindex får ett dödskors.Dagschart S&P-500.

Cornucopia - 27 jun 15 kl. 17:43

FLASH: Grekland - EU:s finansministrar avslår förlängning av skulderna

De grekiska stödprogrammen och förlängningarna av skulderna upphör på måndag rapporterar bland annat Public Service/BBC. Därmed kommer Grekland gå i statsbankrutt den 30:e juni, som var absolut sista dagen för att betala upplupna statsobligationer.

Nu återstår att se om marknaderna var förberedda på detta.

Cornucopia - 15 dec 16 kl. 07:18

Amerikanska styrräntan höjdes 0.25 procentenheter - diskutera i små grupper

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve höjde sin styrränta med 0.25 procentenheter och signalerar om ytterligare och sannolikt tätare räntehöjningar framöver. Diskutera i små grupper vad detta får för konsekvenser bland annat för Sverige och om vi ser slutet på nollräntepolitiken?

PrivataAffärer - 09 aug 19 kl. 11:07

Hernhag: Fem utländska utdelningsfavoriter

Därför ska du satsa på utdelningsaktier: Att satsa på utdelningsaktier är en del av Marcus Hernhags privata placeringsstrategi.  I höst lanserar Privata Affärer ett analysbrev med fokus på just utdelningsaktier. Och det är utdelningskungen själv som är redaktör.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.