PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 21 January, 11:28

PrivataAffärer - 04 dec 20 kl. 04:00

Förvaltaren: Vaccin lyfter RysslandsfondernaRyska ekonomin reser sig i takt med att nya vaccin inger hopp, menar Fredrik Colliander. Ett dystert år för rysk ekonomi kan efterträdas av ett riktigt bra år. – Med vaccin kommer hopp. Mycket talar för högre oljepriser och ett starkt 2021 för ryska aktier. Mycket i samhället har avstannat under pandemin, och den minskande rörligheten har lett till lägre global oljekonsumtion som påverkat oljepriset negativt.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Rysslandsfonderna, Fredrik Colliander, Carnegie Rysslandsfond, Gazprom, Novatek, Men, Opec, Rysslandsfonden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förvaltaren, Vaccin, lyfter, Rysslandsfonderna
PrivataAffärer - 02 okt 18 kl. 06:00

Oljan lyfter Rysslandsfonderna

Läs mera: Iransanktioner lyfter oljan till fyraårshögsta Den senaste månaden har en snittfond backat drygt 2,5 procent. Rysslandsfonderna däremot har samtliga ökat mellan 5-6 procent i september (se tabell nedan). Rysk ekonomi går traditionellt starkt under sommarperioden då den ryska utdelningssäsongen börjar i juni och pågår under sommarmånaderna.

DI - 01 jul 15 kl. 22:51

Oljan lyfter Rysslandsfonderna

Innehavare av Rysslandsfonder kan räkna sig till vinnarna under den första halvan av året. Ett stigande oljepris har hjälpt till att stärka börsen efter förra årets fall som orsakades bland annat av konflikten i Ukraina..

TA - 11 okt 14 kl. 14:07

Rysslandsfonderna krymper snabbt

Rysslandsfonder har länge varit ett intressant högriskalternativ för fondspararna.Men de har tagit stryk med de senaste årens dåliga värdeutveckling och den växande politiska osäkerheten i Ryssland.
Rysslandsfonderna har alltid sett stora utslag, både uppåt och nedåt.

Kristianstadsbladet - 11 okt 14 kl. 14:07

Rysslandsfonderna krymper snabbt

Rysslandsfonder har länge varit ett intressant högriskalternativ för fondspararna.Men de har tagit stryk med de senaste årens dåliga värdeutveckling och den växande politiska osäkerheten i Ryssland.
Rysslandsfonderna har alltid sett stora utslag, både uppåt och nedåt.

BT - 11 okt 14 kl. 14:07

Rysslandsfonderna krymper snabbt

Rysslandsfonder har länge varit ett intressant högriskalternativ för fondspararna. Men de har tagit stryk med de senaste årens dåliga värdeutveckling och den växande politiska osäkerheten i Ryssland.Rysslandsfonderna har alltid sett stora utslag, både uppåt och nedåt.

PrivataAffärer - 08 mar 16 kl. 10:00

Turnaround för Rysslandsfonderna

Rysslandsfonderna var ett av fjolårets sorgebarn. Men nu när oljepriset gjort en turnaround våras det i öster. De bästa Rysslandsfonderna har ökat kring 10 procent senaste månaden....

DI - 13 jul 14 kl. 15:35

Fondspararna tillbaka i Rysslandsfonderna

Fondspararna har hittat tillbaka till Rysslandsfonderna. "Oron för Ukraina är inte längre på samma nivå som tidigare", säger Fredrik Hård på Fondbolagens förening..

PrivataAffärer - 11 sep 15 kl. 13:00

Rysslandsfonderna står starka när andra tillväxtmarknader faller

Trots börsfall och sjunkande oljepriser har Rysslandsfonderna klarat sig bra under 2015. Snittfonden har levererat stabila 13 procents avkastning hittills i år....

PrivataAffärer - 08 mar 16 kl. 10:00

Urstark utveckling för Rysslandsfonderna

Efter att oljepriset stabiliserat sig har Rysslandsfonderna fått en rejäl skjuts uppåt. De bästa har ökat kring 10 procent senaste månaden....

PrivataAffärer - 13 jul 18 kl. 06:00

Stark sommar för Rysslandsfonderna

Den senaste månaden har en snittfond backat nästan 1 procent, medan de bästa Rysslandsfonderna under samma period ökat nästan 10 procent (se tabell nedan). Ett av skälen till att rysk ekonomi går starkt under sommarperioden är att den ryska utdelningssäsongen börjar i juni och pågår under sommarmånaderna. – Utdelningen i Ryssland är mycket hög och den kommer att ge marknaden stöd under sommaren, sade Carnegie Rysslandsfonds förvaltare Fredrik Colliander till Privata Affärer tidigare på försommaren.

PrivataAffärer - 14 nov 19 kl. 12:55

Därför går Rysslandsfonderna som tåget

Den allt starkare ekonomin och den låga skuldsättningen är de viktiga förklaringarna till att ryska fonder går som tåget. Fredrik Colliander, förvaltare av Carnegie Rysslandsfond, konstaterar också att bolagen i Ryssland successivt bara blir bättre och bättre. Bakgrunden är en ekonomisk stabilitet i landet, vilket delvis har att göra med att inflationen är låg, 3-4 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.