DI > Ekonomi

Saturday, 16 January, 12:17

DI - 03 dec 20 kl. 20:44

Professorn sågar trafikpolitiken: ”Roligt att klippa band”
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorn, sågar, trafikpolitiken, Roligtatt , klippa, band
IDG - 23 jul 15 kl. 06:15

KTH-professorn sågar mobilförbud. Vill få barn att använda telefonen ännu mer.


Professorn Jan Gulliksen menar att Sverige kan backa som it-nation om barnen tvingas stänga av sina mobiltelefoner under skoltid..

DI - 07 nov 14 kl. 11:33

Professorn sågar Ingves nollräntepolitik

Ekonomiprofessor Lars Jonung riktar skarp kritik mot Riksbankens nollräntepolitik som han menar överger den finansiella stabiliteten. Det skriver Svenska Dagbladet..

SVT - 25 jun 15 kl. 22:46

Professorn sågar Romsons klimatpolitik

När det gäller klimatutsläpp är mat och framför allt kött- ett av de största problemen. Men som SVT:s granskning visat har politikerna höjt skatter på bilar, bränslen och transporter, men låtit maten och köttet vara. Detta ifrågasätts av professor Ing-Marie Green på lantbruksuniversitetet SLU..

DI - 12 apr 16 kl. 19:31

Professorn sågar amorteringskrav

Amorteringskravet, som börjar gälla till sommaren, slår helt fel och kommer att öka hushållens skulder.Den salvan avlossar ekonomiprofessor Lars EO Svensson i en rapport till internationella valutafonden, IMF..

DI - 10 nov 16 kl. 11:07

Professorn sågar amerikansk media

Donald Trump behandlades alldeles för snällt av den amerikanska pressen i början av presidentvalskampanjen, menar journalistikprofessorn Christian Christensen. Han beskriver det hela som "odemokratiskt" och tror att rapporteringen påverkade utgången av onsdagens val..

Expressen - 11 dec 17 kl. 13:11

Professorn sågar margarin: ”En jättekonstig produkt”

Diskussionen om margarin och smör – och vilken produkt som egentligen är bäst – har pågått i flera års tid. Efter en debatt om en skola i Västsverige ger nu kostprofessorn Fredrik Nyström sin syn. – Margarin är en jättekonstig produkt, den är artificiellt framställd och transporteras i samma tankar som bensin, det är onaturligt, säger han till SVT.

YLE - 23 okt 16 kl. 19:50

Företag satsar där det finns goda vägar och bra skolor

Stig Strömberg har haft ett företag inom byggbranschen i över tjugo år. De senaste femton åren har han främst jobbat som underleverantör för stora byggfirmor. Enligt en analys som Centralhandelskammaren nyligen har gjort, har Stig satsat rätt.

Expressen - 07 nov 18 kl. 17:23

Wallström sågar kontroversielle professorn

Den kanadensiske professorn Jordan B Petersson har väckt ilska för sina uttalanden om feminism, jämställdhet och relationen mellan kvinnor och män. Utrikesministern Margot Wallström, S, hör till kritikerna. – Jag tycker att han skulle kunna ta och krypa tillbaka under den sten han kom ifrån, säger Wallström enligt TT..

BT - 27 feb 13 kl. 08:36

Skidförbundet sågar Uppdrag Granskning

I kvällens Uppdrag Granskning i SVT berättas att flera skidstjärnor under 1990-talet hade onormalt höga blodvärden. Nu går svenska skidförbundet till motangrepp. Flera skidstjärnor hade under 1990-talet onormalt höga blodvärden, enligt SVT:s Uppdrag Granskning som har fått ta del av listor med värden från enskilda åkare.

BT - 07 jul 19 kl. 06:49

Rektorn om sin resa: ”Roligt att man kan komma från bondeled och bli professor”

Pappa frågade sin son, den nyblivne professorn: – Är du verkligen en riktig professor? Mats Tinnsten är pojken från den akademikerovana hemmiljön som blev högskolerektor. För BT berättar han om resan dit, vad universitetsstatus kan betyda och varför han inte skulle deppa över en lågkonjunktur..

Opinionen.se - 08 mar 13 kl. 06:30

Professor sågar svensk IT: Vi är sämre än Turkiet

Svensk IT-sektor får sig en ordentlig känga på fredagens DN Debatt. "Det duger inte att fortsätta så här", skriver KTH-professorn Jan Gulliksen i tidningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.