DI > Ekonomi

Saturday, 16 January, 12:47

DI - 03 dec 20 kl. 20:15

Trafikverket larmar om vägnätet – infrastrukturen bryts ned
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trafikverket, larmarom , vägnätet, infrastrukturen, bryts, ned
Expressen - 29 jun 18 kl. 09:09

Skånetrafiken och Trafikverket oense

De senaste månaderna har flera kaosartade dagar inträffat i den skånska tågtrafiken.Trafikverket skyller på den nedslitna infrastrukturen men enligt Skånetrafiken går problemen djupare än så.– Jag har jobbat med tågtrafik i många år men aldrig sett på maken om jag ska vara ärlig, säger Mats Olsson, presstalesperson vid Skånetrafiken..

Skånskan - 12 jun 18 kl. 14:40

Trafikverket har inga svar på tågkaoset

Hässleholm Hässleholm, Lund och Malmö är hårdast drabbade av kaoset i tågtrafiken. De skånska ropen på kraftfulla åtgärder tycks klinga ohörda hos Trafikverket.På måndagen mötte kollektivtrafiknämnden i Region Skåne ledningen för Trafikverket Syd, Lennart Andersson och Kennet Fridolin, för att få svar på frågan om det finns någon plan för att reda ut problemen med den spårbundna infrastrukturen i länet.

SmålandsPosten - 03 okt 13 kl. 06:09

?Infrastrukturen är viktig för att skapa nya jobb?

I?dag beslutar regeringen att Trafikverket får finansiera byggandet av Haganäsleden genom förskottering. Det meddelar infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) Smålandsposten.

Supermiljöbloggen - 21 maj 14 kl. 23:38

Trafikverket missar 19,5 miljarder utan att rätta till problemet

86 miljarder kronor ska under de närmsta elva åren satsas på järnvägen. Summan har satts efter beräkningar som nu visat sig missa nödvändiga utgifter på 19,5 miljarder kronor. Trots upptäckterna begärs inte mer pengar till järnvägen, rapporterar SVT.

Kristianstadsbladet - 03 jun 14 kl. 07:30

Utredning av Vannebergakorset prioriteras av Trafikverket

Många har haft synpunkter på Vannebergakorset och velat att det ska byggas om.
Någon ombyggnad blir det som bekant inte när nu väg 21 byggs om till mötesfri väg. Däremot har Trafikverket bestämt att genomföra en utredning för att titta på behovet av eventuella åtgärder i korsningen.

Kristianstadsbladet - 16 maj 17 kl. 00:01

Grusvägars skötsel av Trafikverket som att sätta bocken till trädgårdsmästare

Våren upplevs av de flesta som något positivt. Tyvärr också för många, stora negativa inslag i den så kallade infrastrukturen, och då främst vad gäller det mindre grusvägnätet, där enbart pengar tycks styra utan någon som helst uppföljning..

BT - 31 okt 18 kl. 06:18

Så ska cykelnätet bli mer likt bilvägar

Fram till nu har det varit lite si och så med landets cykelnät. Det ser olika ut och standarden skiftar. Nu vill Trafikverket strama upp, kategorisera och skapa ett cykelnät som i högre grad liknar infrastrukturen för bilar.

Skånskan - 01 feb 19 kl. 09:09

Trafikverket rekryterar 100 nya medarbetare

Hundra nya jobb ska tillsättas på Trafikverket i Kristianstad, meddelar myndigheten i ett pressmeddelande.Regeringen har bestämt att Trafikverket ska få mer resurser fram till år 2029. Ett stort antal nya tjänster ska tillsättas.

Skånskan - 04 feb 19 kl. 09:49

Trafikverket rekryterar 100

Kristianstad Nu startar rekryteringen av 100 nya medarbetare till regionkontoret i Kristianstad för att möjliggöra kommande satsningar såväl regionalt som nationellt.
Sverige ska ha en robust, miljöanpassad och pålitlig transportinfrastruktur som ligger i framkant när det gäller innovativa och effektiva lösningar, slog regeringen fast genom beslutet om Trafikverkets nationella plan 2018–2029. Trafikverket har anställt många nya medarbetare det senaste året och fortsätter anställa för att skapa förutsättningar för att genomföra uppdraget.

Barometern - 06 aug 13 kl. 07:56

Ge Trafikverket ett nytt uppdrag

Sommarsemesterns resande runt om i Sverige illustrerar för många ett av Sveriges stora problem, nämligen att vägar och järnvägar håller olika standard beroende på var i landet man befinner sig.
Den traditionella finansieringen av infrastruktur ? med uteslutande skattemedel ?

SmålandsPosten - 04 mar 19 kl. 07:18

Trafikverket krävs på miljoner för sena tåg

Tågbolagen har riktat nära 300 000 krav på Trafikverket efter förra årets alla tågförseningar, rapporterar Sveriges radio Ekot. Efter att nya regler kom i somras har nu tågbolagen möjlighet att kräva Trafikverket på ersättning för de förseningar som orsakas av fel på infrastrukturen.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.