UNT > Nyheter

Sunday, 17 January, 14:46

UNT - 03 dec 20 kl. 17:25

Statligt bostadslån för unga föreslåsRegeringen skissar på ett slags statligt startlån för att sänka trösklarna in på bostadsmarknaden för unga..
Läs mer på UNT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statligt, bostadslånför , unga, föreslås
HBL - 09 apr 15 kl. 13:12

Nytt hyressystem föreslås för unga bostadslösa

Ett nytt hyressystem föreslås för att förbättra situationen för unga bostadslösa.En arbetsgrupp föreslår att man på prov inför ett system där bostadslösa unga får hyra fritt finansierade hyresbostäder via en allmännyttig aktör som förmedlar bostaden till den unga. Kommunen skulle ansvara för att den unga betalar hyran i tid och att bostaden hålls i skick.

HBL - 13 nov 12 kl. 04:30

Lånetak inte vattentätt

En arbetsgrupp som statsrådet har tillsatt föreslår att ett bolånetak införs. Finansinspektionen skulle enligt eget omdöme få fatta beslut om hur stor del av bostadens pris som det ska vara möjligt att lyfta i bostadslån. Maximilånet föreslås bli 80-100 procent av bostadens pris.

YLE - 19 mar 15 kl. 13:06

Ungdomsgarantin får godkänt slutbetyg

Ungdomsgarantin har efter en trög start nu börjat ge resultat och borde därför skrivas in i också följande regeringsprogram, så att inte allt arbete går till spillo. Det anser Arbets- och näringsministeriet i sin slutrapport. Statens ungdomsgaranti har inte lyckats stävja den växande ungdomsarbetslösheten.

YLE - 15 maj 17 kl. 04:30

Translagen släpar efter: Varför räcker inte en människas egna ord?

Den finländska translagen släpar efter ur europeisk synvinkel och beskrivs ofta som en riktig skamfläck i fråga om mänskliga rättigheter. Finland tog ett juridiskt kliv framåt i och med den könsneutrala äktenskapslagen som trädde i kraft i mars 2017, men många frågor är fortfarande på samma nivå som under förra seklet. En ändring från tidigare är att det numera räcker med ett meddelande till maken/maken då den andra korrigerar sitt kön - tidigare måste den andra ge tillstånd till korrigeringen.

Kristianstadsbladet - 18 jul 14 kl. 08:31

Inga barn ska hamna mellan stolarna!

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Folkpartiet föreslår att ett pilotprojekt införs i Kristianstad där alla verksamheter i kommunen och inom Region Skåne som möter barn och unga som mår dåligt samlas under ett tak, skriver debattskribenterna Gilbert Tribo (FP) och Radovan Javurek (FP).
Unga som mår dåligt måste erbjudas en bättre helhetslösning av stöd och vård än vad som finns i dag. Organisationskulturer, myndighetsstrukturer och föråldrad lagstiftning står i vägen för att adekvat stöd och vård ska kunna ges så att ingen utsatt ung hamnar mellan stolarna.

Trelleborgs Allehanda - 05 apr 14 kl. 09:20

S strider för fler sommarjobb

Socialdemokraterna i Trelleborg fortsätter sin kamp för fler sommarjobb för ungdomar. Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) menar att S borde gå på studiebesök för att se vad kommunen arbetar med för att få ungdomar i arbete.
Åsikterna när det gäller hur man ska komma till rätta med den höga ungdomsarbetslösheten i Trelleborgs kommun går isär.

YA - 27 nov 13 kl. 04:00

Skuldfällan slår igen

Foto: JENNY PETTERSSON / TT
Snabblån och dyra konsumtionskrediter är ett större problem än bankernas bostadslån.
Bolånetak, hårdare kapitalkrav på bankerna och obligatoriska amorteringsplaner. När svenskarnas stora skuldsättning diskuteras är det fokus på det som för de flesta utgör den största bördan: bolånen.

Sydsvenskan - 06 okt 15 kl. 19:29

Åtgärder för att få fler svenskar att börja röka.

Låt oss anta att man från statligt håll önskade att fler svenskar rökte. Om vi ombetts komma med lite idéer för att vända de senaste årens negativa utveckling (sett i tankeexperimentets perspektiv) – vad skulle vi då föreslå? Att återinföra röktillstånd på krogen skulle säkerligen vara det första förslaget.

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 15 kl. 19:29

Åtgärder för att få fler svenskar att börja röka.

Låt oss anta att man från statligt håll önskade att fler svenskar rökte. Om vi ombetts komma med lite idéer för att vända de senaste årens negativa utveckling (sett i tankeexperimentets perspektiv) – vad skulle vi då föreslå? Att återinföra röktillstånd på krogen skulle säkerligen vara det första förslaget.

YA - 20 okt 13 kl. 08:00

S vill satsa på Göken, skolan och ungdomar

Foto: Bass Nilsson
Restaurangen på Göken blir kvar, praktikplatser till unga och alla garanterad ferieplats till alla 16?17-åringar. Det är något av innehållet i Socialdemokraternas skuggbudget.

Sydsvenskan - 21 okt 15 kl. 04:00

Företagen anställer när kunderna strömmar till

Som alla vet är arbetslösheten bland unga och invandrare hög. För att få fler in på arbetsmarknaden tycks alla ha en och samma medicin - sänkta trösklar in på arbetsmarknaden.Men en företagare anställer inte fler bara för att lönen, skatten och arbetsgivaravgiften sänks.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.