PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 21 January, 09:15

PrivataAffärer - 03 dec 20 kl. 17:14

Blackrock: Hållbarhet nu norm för europeiska investerareMotsvarande andel ligger runt 50 procent för Asien-Stillahavsregionen samt för Nord- och Sydamerika. Omställningen mot hållbarhet i investeringar sker världen över, stött av politisk påverkan och tekniska framsteg. Hållbarhet har blivit ”mainstream bland investerare globalt”, säger Blackrocks Nordenchef Christian Hyldahl i en kommentar. Under kommande fem år planerar de investerare som svarat på enkäten globalt att i genomsnitt fördubbla den hållbara andelen i portföljen. ”Det innebär en ökning från 18 procent av tillgångarna under förvaltning i genomsnitt i dag, till 37 procent i genomsnitt 2025”, framhåller Blackrock.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Asien-Stillahavsregionen, Nord, Sydamerika, Blackrocks Nordenchef Christian Hyldahl, Blackrock, EMEA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blackrock, Hållbarhetnu , normför , europeiska, investerare
Affärsvärlden - 16 aug 16 kl. 13:40

Blackrock: De gynnas av fördröjd räntehöjning

Kapitalförvaltningsjätten Blackrock rekommenderar undervikt av europeiska aktier. Det framgår av en uppdatering från chefsstrategen Richard Turnill. Övriga geografiska områden har en neutral rekommendation..

DI - 24 jul 19 kl. 13:12

Förvaltningsjätten ser ljusare på europeiska tillgångar

Kapitalförvaltningsjätten Blackrock ser ljusare på europeiska tillgångar och höjer dessa till neutral från tidigare undervikt. Det framgår av en marknadskommentar. .

PrivataAffärer - 01 jul 20 kl. 13:00

Blackrock överviktar europeiska aktier

Just nu omformas ”investeringslandskapet” i grunden. Covid-19 driver upp hastigheten i hur strukturella trender förändras. Det gäller först och främst globaliseringen och makropolitiken, men också trender som hållbarhet och ojämlikhet.

Skånskan - 30 jan 20 kl. 17:10

Vinst och hållbarhet

I veckan besökte jag ett spännande evenemang i regi av Aktiespararna och Unga aktiesparare där det diskuterades hur man sparar på klokast möjliga sätt, strategier för att dryga ut den magra summan i det orangea kuvertet och vilka investeringsstrategier som historiskt fungerat bäst.
De tre paneldeltagarna Karin Sjöblom, Jan Bolmeson och Anders Haskel hade olika åsikter om vilken som var den bästa investerings- och sparstrategin och hur aktiv man bör vara i sin sparstrategi.
Men de var överens om att hållbarhet var, och framför allt skulle komma att bli, ett av de viktigaste kriterierna för att ett företag skulle vara relevant att investera i.

PrivataAffärer - 28 jul 20 kl. 14:19

Blackrock lyfter europeiska aktier till övervikt

Läs också: Europeiska aktier kan gynnas av EU:s räddningspaket Det framgår av en veckokommentar där Blackrock lägger fram sin taktiska allokeringssyn med sex till tolv månaders horisont. ”Regionen är exponerad mot en cyklisk uppsida i takt med att ekonomin återstartas, mot bakgrund av solida statliga hälsoåtgärder och en uppiggande policyrespons”, motiverar Blackrock

DI - 18 maj 20 kl. 14:38

Blackrock: Bästa skyddet mot börsens coronakaos - hållbarhet

Blackrock pekade i januari ut bristande hållbarhet som en finansiell risk. Coronakrisen har gett förvaltarjätten rätt: aktier i hållbart….

SvD - 17 nov 15 kl. 13:48

Blackrock: Ohållbara investeringar kan kosta enorma summor

Den som inte hanterar hållbarhet och klimatförändringar rätt i sina investeringar, riskerar att förlora enorma summor. Varningen kommer från världens största fondförvaltare, Blackrock. SvD Näringsliv har träffat högsta chefen för bolagets etiska investeringar, Deborah Winshel – som spår ett paradigmskifte i branschen..

DI - 20 apr 15 kl. 07:40

Rob Leach lämnar tjänsten som ansvarig för europeiska investeringar på BlackRock

Rob Leach kommer att sluta som ansvarig för europeiska investeringar för BlackRock, världens största kapitalförvaltare..

Affärsvärlden - 06 apr 16 kl. 14:46

Blackrock tror på aktier

Kapitalförvaltningsjätten Blackrock, som är en av världens största kapitalförvaltare, kommer att övervikta amerikanska och europeiska aktier samt europeiska krediter under det andra kvartalet..

PrivataAffärer - 14 dec 16 kl. 14:40

Blackrock ser mer ljust på europeiska aktier

Blackrock, som är världens största kapitalförvaltare, höjer sin rekommendation på europeiska aktier till neutral från tidigare undervikt. Det framgår av en analys....

Affärsvärlden - 14 dec 16 kl. 15:15

Blackrock ser mer ljust på europeiska aktier

Blackrock, som är världens största kapitalförvaltare, höjer sin rekommendation på europeiska aktier till neutral från tidigare undervikt. Det framgår av en analys..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.