DI > Ekonomi

Thursday, 21 January, 09:56

DI - 03 dec 20 kl. 16:19

SBB höjer finansiellt mål för fastighetsutveckling
Läs mer på DI
Läs mer om:
SBB

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SBB, höjer, finansielltmål för , fastighetsutveckling
DI - 01 nov 18 kl. 08:21

SBB höjer budet på fastighetsbolaget

SBB höjer budet på preferensaktierna i Karlbergsvägen 77. Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagen efter att SBB den 4 oktober lagt första budet på preferensaktierna. .

Skånskan - 19 feb 20 kl. 16:26

KKB och SBB höjer hyror retroaktivt

Kävlinge/Stockholm Tvisten om KKB:s och SBB:s hyror skulle offentliggjorts direkt efter tisdagens förhandling. Nu dröjer beskedet ytterligare. Det enda som står klart är att hyresästerna får retroaktiv höjning från årsskiftet.

DI - 24 sep 19 kl. 07:51

SBB höjer utdelningen och justerar utdelningsmålet

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, presenterade på tisdagen nya finansiella mål samt en ny utdelningspolicy..

DI - 19 feb 20 kl. 08:05

Starkt kvartal från SBB – höjer utdelningen

Fastighetsbolaget SBB rapporterar hyresintäkter om 596 miljoner kronor i det fjärde kvartalet, vilket är en ökning från 453 Mkr i….

Realtid - 31 okt 17 kl. 09:13

SBB höjer överskottsgraden

Intäkterna fortsätter att öka i Samhällsbyggnadsbolaget som nu levererar en överskottsgrad under tredje kvartalet på 71 procent. "Siffrorna fortsätter att tala sitt tydliga språk", kommenterar Ilija Batljan..

PrivataAffärer - 17 jun 20 kl. 06:39

Batljans SBB presenterar nya finansiella mål

SBB:s nya finansiella mål är att generera tillväxt i förvaltningsresultat per stamaktie (A och B) som över en femårsperiod i genomsnitt uppgår till minst 15 procent per år. Tidigare mål var att generera tillväxt i substansvärde per stamaktie som över en femårsperiod i genomsnitt uppgår till minst 12 procent per år. Vidare ska SBB generera en intjäning från fastighetsutveckling om i genomsnitt 500 till 700 miljoner kronor per år, att jämföra med tidigare mål om att generera en intjäning från försäljning av byggrätter om i genomsnitt 250 till 400 miljoner kronor per år.

PrivataAffärer - 10 jan 19 kl. 10:19

”SBB långsiktigt attraktiv med kortsiktig potential”

SBB:s exponering mot samhällsnyttiga fastigheter ger bolaget en låg operationell risk med långa kontrakt mot stabil kundbas i form av offentliga aktörer. Även bolagets bestånd av hyresfastigheter har låg risk i form av den reglerade svenska hyresmarknaden. Hyresfastigheterna bidrar dessutom med en stark underliggande demografisk trend.

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 13:13

Aggressiva tillväxtmål i Batljans SBB

Fastighetssektorn har varit en av börsens stora sektorvinnare detta börsår till följd av minusränta och högkonjunktur. Och Samhällsbyggnadsbolaget tillhör en av de stora vinnarna med en uppgång på över 60 procent under året. Uppenbarligen var marknaden inte riktigt övertygad för ett år sedan om vd Ilija Batljans höga ambitioner för det mycket unga bolaget som startade för mindre än tre år sedan.

Affärsvärlden - 08 apr 19 kl. 12:25

Fitch höjer kreditbetyget för SBB

Fitch höjer sitt kreditbetyg på fastighetsbolaget SBB till BB+ och placerar samtidigt betyget på så kallad Rating Watch Positive, vilket innebär att Fitch överväger att höja betyget ytterligare..

Affärsvärlden - 16 apr 19 kl. 15:25

Fitch höjer SBB till investment grade

Kreditvärderingsinstitutet Fitch höjer samhällsfastighetsbolaget SBB:s kreditbetyg till BBB- från BB+, således en höjning till så kallad "investment grade"-nivå..

Realtid - 24 okt 19 kl. 13:09

SBB rekryterar från Rikshem

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden rekryterar Mats Silow som chef för fastighetsutveckling i Stockholm och kommer närmast från en befattning som fastighetsutvecklingschef på Rikshem..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.