DI > Ekonomi

Wednesday, 20 January, 11:17

DI - 03 dec 20 kl. 16:09

”En ren lottsedel” – spararna flockas till krisaktien
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En ren, lottsedel, spararna, flockastill , krisaktien
PrivataAffärer - 18 okt 17 kl. 06:00

Notering: Indentive en spännande lottsedel för riskvilliga

Internet-of-things-bolaget Indentive är på väg till First North. Men risken är hög och det handlar snarast om ett mellanting mellan en chansaktie och en ren lottsedel. Därmed rär det knappast något för försiktiga placerare....

PrivataAffärer - 28 apr 20 kl. 06:45

Bratt: Spararna rusar till techjättarna

– Spararna har rusat till de amerikanska techjättarna under det oroliga första kvartalet. Förhoppningen är att bolag som surfar på megatrender ska parera krisen, samtidigt som vissa av jättarna ju rentav ”tjänar” på hemmasittandet, säger Frida Bratt. Till exempel har har antalet Nordnetkunder som äger Microsoftaktier ökat med 39 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - 28 feb 17 kl. 09:14

Småspararna rekordhandlar på börsen – här är aktierna som lockar mest

Den privata aktiehandeln nådde rekordnivåer under februari. Spararna sysslar framförallt med bottenfiske och flockas kring aktier som gått sämre än börsen i år....

PrivataAffärer - 27 nov 18 kl. 06:43

Q-linea årets intressantaste lottsedel

Noteringen i korthet: Börslista: Nasdaq Stockholm
Teckningsintervall: 60-70 kr
Teckningsperiod: 26/11 - 5/12
Teckna hos: Carnegie, Avanza eller Nordnet
Råd: Riktiga chanstagare tecknar - övriga avstår Q-linea ska enligt planerna debutera på Nasdaq Stockholm den 7 december. I samband med det genomför bolaget en nyemission på 550 miljoner kr. Teckningskursen är 60-70 kr, vilket innebär att h

PrivataAffärer - 28 nov 19 kl. 10:11

Sverige- och globalfonder lockade spararna i november

– Globalfonder är svenskarnas nya allemansfonder och har närmast parkerat sig på köptoppen de senaste åren. I november går var tredje fondkrona till just globalfonder och här utmärker sig billiga indexfonder. Åtta av de tio mest köpta globalfonderna har en total avgift på under 0,5 procent.

PrivataAffärer - 29 maj 20 kl. 09:52

Spararna fiskade i kurskollapser i maj

Börsen har rusat sedan den senast bottnade den 23 mars. Men den reala samhällsekonomin har gått åt diametralt motsatt håll. Det har lett till ett inte helt tippat beteende bland spararna.

PrivataAffärer - 30 jan 20 kl. 09:40

Spararna dumpar hedgefonder på bred front

– Börsåret har bjudit på en händelserik start. Bättre konjunktursignaler och en rekordstor riskaptit ledde till en stark inledning, men sedan har oron för coronaviruset slagit klorna i världens finansmarknader och fått Stockholmsbörsen att backa något. Privatspararna är dock positiva och månadens nettosparande till fonder är tre gånger så stort som snittet ifjol, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull.

PrivataAffärer - 29 maj 19 kl. 10:05

Spararna sålde Kinafonder på bred front

Handelskonflikten har dock inte skrämt bort fondspararna som faktiskt köpte mer än de sålde för femte månaden i rad i maj hos Avanza. – Om än något försiktigare och med betoning på räntefonder. Att ha lite torrt krut placerat i räntefonder kan vara helt rätt för den mer aktiva spararen.

Affärsvärlden - 29 aug 19 kl. 09:18

Globalfonder lockar spararna

En turbulent augustibörs har fått fondspararna att flockas kring globalfonder..

PrivataAffärer - 27 dec 19 kl. 11:37

Sverige- och investmentbolagsfonder lockade spararna i december

Den starka börsen under 2019 har gjort att spararna nettoköpt fonder under alla månader förutom turbulenta augusti. Under december var det bland annat Sverigefonder som lockade spararna enligt statistik från de två dominerande nätmäklarna. – Sverigefonder var ute i sparkylan i stort sett hela första halvåret, men senaste månaderna har spararna hittat tillbaka till fonderna och i december går fyra av tio fondkronor till just Sverigefonder.

PrivataAffärer - 28 okt 16 kl. 11:05

Hernhag: En lågriskaktie som blivit en lottsedel

I veckans aktiechatt gav Marcus Hernhag sin syn på en aktie han trott varit lågrisk men som nu beter sig som en lottsedel. Dessutom resonerade han kring hur man ska tänka kring GE:s bud på Arcam....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.