NT > Nyheter

Monday, 25 January, 15:13

NT - 03 dec 20 kl. 05:35

Lind om ishockey-VM: Idrotten har ett ansvarAllt fler anser att Belarus bör fråntas ishockey-VM i vår. Idrottsminister Amanda Lind (MP) vill inte ta ställning i frågan – men konstaterar: –Det är min och Sveriges regerings hållning att idrotten också har ett betydande ansvar att inte legitimera förtryckande och odemokratiska regimer..
Läs mer på NT
Läs mer om:
VM, Belarus, Amanda Lind, Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lindom , ishockey-VM, Idrottenhar ett , ansvar
YLE - 01 jun 17 kl. 14:12

Sverige gratulerar Finland med forskartjänster - kungen nämnde också Koivisto och ishockey i sitt tal

Kung Carl XVI Gustaf höll tal på kulturcentret Hanaholmen under återinvigningen för kulturcentret för Sverige och Finland på torsdagen. Kungen gratulerade 100-åriga Finland och gav Finland två gåvor. Kungen inledde sitt tal med att betona Sveriges och Finlands goda relationer.

Expressen - 17 apr 20 kl. 08:58

Amanda Lind håller pressträff

Regeringens utlovade 500 miljoner kronor i stöd till idrotten kommer att utbetalas till midsommar.Det meddelar Björn Eriksson, Riksidrottsförbundets ordförande, under en pressträff med kultur- och idrottsminister Amanda Lind.– Den stora idrottsrörelsen har tagit stort ansvar under den här krisen, säger Amanda Lind..

BT - 22 okt 13 kl. 12:27

Idrotten vill ha maskeringsförbud

Maskeringsförbud och att tillträdesförbudet ska gälla även på området runt matcharenorna. Det är åtgärder som idrottsrörelsen tror behövs för att stoppa våldet på idrottsarenorna, skriver de i en debattartikel i Aftonbladet. Vid den hearing som idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) har inbjudit till på onsdagen ska idrotten föreslå de åtgärderna.

BT - 22 okt 13 kl. 12:27

Idrotten vill ha maskeringsförbud

Maskeringsförbud och att tillträdesförbudet ska gälla även på området runt matcharenorna. Det är åtgärder som idrottsrörelsen tror behövs för att stoppa våldet på idrottsarenorna, skriver de i en debattartikel i Aftonbladet. Vid den hearing som idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) har inbjudit till på onsdagen ska idrotten föreslå de åtgärderna.

YLE - 12 mar 15 kl. 09:13

Lärde sig finska tack vare idrotten

För hockeyspelarna Erik Riska och Tim Ekman samt tränaren Kaj Ekman är finskan inget stort problem. De har lärt sig att våga prata utan att vara rädd för att säga fel tack vare idrotten. - Nu för tiden pratar jag helt okej finska.

YLE - 27 maj 16 kl. 18:07

Henrik Dettmann: Yle ger mig bara ishockey

I Slaget efter tolv debatterades frågan om ishockeyn blivit för stor i Finland – i synnerhet i finländsk media. Panelen bestod av Finlands ishockeylejon nummer 185, Harry Bogomoloff, Sportmagasinets producent Anki Karhu och basketlandslagets chefstränare Henrik Dettmann. Panelmedlemmarna var överens om att man inom den finländska ishockeyn har gjort ett bra jobb och att grenen förtjänar mycket publicitet.

YLE - 15 dec 14 kl. 14:23

Gurli Lindén, författare och sökare

- Jag hade läst otroligt mycket och verkligen sökt svaren på de stora livsfrågorna, berättar författaren Gurli Lindén. När jag i slutet av 1980-talet kom i kontakt med den svenska konstnären Hilma af Klints konst så kändes det på något sätt som ett svar... Det här ledde så småningom till att Gurli flyttade till Sverige och där skrev hon två böcker om Hilma af Klint.

Kristianstadsbladet - 22 mar 13 kl. 04:10

Den kriminella idrotten

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Elitidrott är inte bara mål och glada tillrop. Den är också våld och hot.
I går kom uppföljaren till Mindre våld för pengarna.

YA - 22 mar 13 kl. 04:10

Den kriminella idrotten

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Elitidrott är inte bara mål och glada tillrop. Den är också våld och hot.
I går kom uppföljaren till Mindre våld för pengarna.

YLE - 10 maj 13 kl. 07:07

"Alla har inte råd att spela ishockey"

Drömmen om att bli hockeystjärna lever starkt bland både barn och föräldrar i Finland. Men drömmen om en proffskarriär och VM-spel kan gå i kras på grund av brist på pengar. Niklas Hede, själv före detta hockeyproffs och i dag ungdomsansvarig i IFK, tycker att idrotten borde bli billigare.

Skånskan - 07 mar 17 kl. 22:10

De vandrar för tryggheten på Lindängen

LINDÄNGEN Malmöbor med olika yrken och bakgrunder trygghetsvandrade på Hermodsdal och Lindängen i tisdags kväll för att kraftsamla och träffa boende i områdena. ERWP.fif(0)– I linje med våra medborgarlöften för stadsområde Söder genomför polisen och Malmö stad tillsammans med andra aktörer vandringar för att öka tryggheten, säger kommunpolis Zoran Markovic.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Norlings svar om Linus Hallenius: Då kan jag prata mer

Linus Hallenius vara eller inte vara i IFK Norrköping är ett ämne det spekuleras kring. Tränaren Rikard Norling säger att han kan prata mer om saken under tisdagen..

NT - 15 minuter sedan

Öppnade 1566 — nu är det kört för Oxfordpuben

I mer än 450 år har törstiga gäster kunnat besöka puben The Lamb and Flag i universitetsstaden Oxford..

NT - 30 minuter sedan

Fredricson vinnare i Spanien

Peder Fredricson och Hansson är ett ekipage att räkna med igen. I hård internationell konkurrens vann det dagens 1,45-hoppning i Oliva, Spanien..

NT - 30 minuter sedan

Delfinshower stoppas inför ny fransk lag

Det stora franska nöjesfältet Parc Astérix slutar med delfin- och sjölejonshower..

NT - 30 minuter sedan

Cyrus spelar för vårdpersonal på Super Bowl

Den amerikanska popstjärnan Miley Cyrus ska uppträda vid årets Super Bowl..

NT - 45 minuter sedan

Rysk stjärna polisanmäld efter stafettbråk

Alexander Bolsjunov ilska och agerande hamnade i fokus efter världscuptävlingarna i Lahtis. Nu är det polisens sak att utreda händelsen. Den ryske stjärnan har polisanmälts efter situationen med hemmaåkaren Joni Mäki..

NT - 45 minuter sedan

L även oense om vem som ska bestämma

Liberalerna är inte bara oeniga om hur partiet ska förhålla sig till januariavtalet. Även frågan om vem som ska avgöra detta splittrar partiet..

NT - 1 timme sedan

Förbundskaptenen hyllar laget efter VM-succén

Det unga, orutinerade landslaget har övervunnit avhopp, skador, karantän, magsjuka och alla andra hinder. På onsdag väntar VM-kvartsfinal. –Jag kan inte säga att jag är överraskad, men väldigt imponerad, säger förbundskaptenen Glenn Solberg..

NT - 45 minuter sedan

Regeringens livlinor i väntan på stöd

–Håll i, håll ut, säger finansminister Magdalena Andersson till de företagare som väntar på krismiljarderna.Sök banklån eller pengar från skattekontot, för att övervintra, fyller biträdande finansminister Per Bolund i..

NT - 1 timme sedan

Sveriges fem bästa guldchanser i skidskytte-VM

Om drygt två veckor inleds skidskytte-VM i Pokljuka – och Sverige åker dit med stora förhoppningar. Här listar vi de fem bästa guldchanserna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.