SR > Nyheter

Thursday, 28 January, 12:27

SR - 03 dec 20 kl. 05:20

Så funkar smittspårningen i regionernaEkot har varit i kontakt med smittskyddet i Sveriges samtliga regioner. 18 av totalt 21 regioner uppger själva att de har eller har haft problem med att klara av smittspårningen utan väntetider. Ekot har sammanställt regionernas svar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , funkar, smittspårningeni , regionerna
SVT - 01 jul 20 kl. 12:44

Guide: Så smittspårar regionerna covid-19

Så här ser smittspårningen av covid-19 ut i landet just nu – region för region. Folkhälsomyndigheten ska ta fram vägledning till regionerna för att öka smittspårningen i Sverige..

Nerikes Allehanda - 06 mar 20 kl. 08:06

Smittspårningen runt coronapatienten – så fungerar det: ”Kan få särskilda förhållningsregler”

Under onsdagen påbörjades smittspårningen runt den coronasjuka tonåringen. – Spårningen är viktig....

Blekinge Läns tidning - 15 maj 20 kl. 16:30

Smittspårningen kring avlidna kvinnan ledde till sjukhuset

Kvinnan insjuknade när hon kom till äldreboendet. Men smittspårningen visar att det sannolikt var på sjukhusavdelningen där hon nyligen varit, som hon fick coronaviruset..

DN - 02 jul 20 kl. 17:28

Folkhälsomyndigheten om smittspårningen: ”Man får göra en kompromiss”

När regionerna ska smittspåra fler fall av covid-19 landar mycket av ansvaret på patienterna själva..

SmålandsPosten - 10 mar 20 kl. 19:36

Första fallet bekräftat i länet: Så går smittspårningen till

En person har testats positivt för coronaviruset i Kronobergs län. Detta bekräftade regionen under tisdagskvällen. En smittspårning har inletts och nedan förklarar Region Kronobergs smittskyddsläkare hur denna går till.

SVT - 01 jul 20 kl. 12:44

Regioner: Inte kapacitet att smittspåra alla fall av covid-19

Regeringen har skjutit till en miljard kronor för att öka smittspårningen av covid-19. Men flera regioner har inte kapacitet att aktivt smittspåra visar en kartläggning som SVT Nyheter har gjort. – Vi riskerar att få en andra våg om vi inte har en effektiv smittspårning, säger Niklas Arnberg, professor i virologi..

SR - 02 jul 20 kl. 03:00

Ansvar för smittspårning läggs på patienter

Alla regioner klarar inte av uppgiften att kartlägga hur smittat spridits till dem som testas positivt för covid-19. Då får patienterna själva ta ansvar för smittspårningen, men i region Uppsala görs inga kontroller att spårningen verkligen genomförs..

Dagens Medicin - 20 jul 20 kl. 10:58

Stockholmare ska bekräfta smittspårning i app

Smittskyddet i Region Stockholm vill att den som testats positivt för covid-19 själv smittspårar – och bekräftar i en app att smittspårningen är genomförd. Fast det blir inget straff för den som inte följer uppmaningen..

Dagens Medicin - 04 sep 20 kl. 11:49

VGR växlar upp smittspårningsarbetet

I veckan öppnade Västra Götalandsregionen en tillfällig enhet som ska stötta primärvården när det gäller att smittspåra för covid-19. Initialt är det 14 sjuksköterskor som kan ringa upp alla som testat positivt och kolla om de behöver hjälp med smittspårningen. .

GöteborgsPosten - 24 okt 14 kl. 02:42

Smittspårning i New York utmaning

En amerikansk läkare, som nyligen kommit hem från Guinea, vårdas för ebola på ett sjukhus i New York. Smittspårningen är en utmaning i jättestaden..

BT - 24 okt 14 kl. 08:26

Smittspårning i New York utmaning

En amerikansk läkare, som nyligen kommit hem från Guinea, vårdas för ebola på ett sjukhus i New York. Smittspårningen är en utmaning i jättestaden.- Det finns ingen anledning för New York-bor att vara oroliga.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Transplanterade två händer – “Fantastiskt”

Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg har som första sjukhus i Norden lyckats med en dubbel handtransplantion. Två händer flyttades från en organdonator till en patient som för flera år sedan förlorade båda sina händer efter en infektion. “Det är som är så fantastiskt är att man får tillbaka en hand och känsel och allt som är så förknippat med en hand”, säger specialistläkare Per Fredrikson..

SR - 45 minuter sedan

Britterna skickar inga vaccindoser till EU

Astra Zenecas vaccinleveranser till Storbritannien kommer inte att avbrytas för att fler doser ska kunna skickas till EU. Det meddelade Storbritanniens vice premiärminister Michel Gove idag. En del politiker inom EU har begärt att Storbritannien ska skicka vaccin till EU-länder för att uppfylla den kvot som Astra Zeneca tidigare lovat.

SR - 1 timme sedan

Livstidstraff för politikermord i Tyskland

I Tyskland föll idag domen i den uppmärksammade rättegången om mordet på den lokale CDU-politikern Walter Lübcke i staden Kassel. En 47-årig nynazist som skjöt ihjäl Lübcke utanför hans hem döms till livstids fängelse för mord. En man som pekats ut som medhjälpare och anstiftare frikänns från iblandning i mordet.

SR - 1 timme sedan

Regionerna rustar med pensionerad personal

Alla regioner kommer att anställa extrapersonal när de inleder vaccinationen av den breda allmänheten mot covid-19 i vår. Man kommer bland annat att behöva sjuksköterskor, läkare och administrativ personal. De flesta regionerna känner sig trygga med personalsituationen, men är oroliga att leveranserna av vaccinet kommer att dröja..

SR - 2 timmar sedan

EU:s gränspolis lämnar Ungern

EU:s gränspolismyndighet Frontex avbryter sitt arbete i Ungern. Anledningen är att ungerska myndigheter vägrar att följa ett beslut i EU-domstolen som säger att Ungern inte har rätt att pressa bort asylsökande vilket landet gör. Gränspolismyndigheten Frontex har redan nog med granskningar av sin egen verksamhet och vill inte kunna ses som medansvarig för det som pågår i Ungern..

SR - 3 timmar sedan

Bush om Havneraas – “Gjort en resa åsiktsmässigt“

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch kommenterar nu att partikollegan Sara Havneraas. Ebba Busch säger att Sara Havneraas gjort en resa åsiktsmässigt. Havneraas arbetar med att ta fram en ny jämställdhetspolitik för partiet men har tidigare varit engagerad i flera antiabortorganisationer, något som Dagens Nyheter var först med att skriva om.

SR - 3 timmar sedan

Risk för snökaos – SMHI varnar

Det snöfall som orsakat problem på vägarna i stora delar av södra Sverige är på väg bort. I stället väntas snösnytingen slå till mot östra delarna av landet. Värst blir det i Stockholms län där uppemot 20 centimeter snö kan falla lokalt.

SR - 3 timmar sedan

Astra Zeneca: Färre doser beror på underleverantör

Astra Zeneca har tidigare meddelat att EU får drygt 30 miljoner doser under det första kvartalet istället för 80 miljoner doser som det tidigare var sagt. Enligt Christina Malmberg Hägerstrand, presschef på Astra Zeneca ledde gårdagens möte med EU till en närmare samordning. "Man har fått ut mindre vaccin än vad man hade förväntat sig hos en av våra underleverantörer och det innebär att man initialt har fått ut färre doser än vad man hade förväntat sig", säger hon i en intervju med P1-Morgon..

SR - 3 timmar sedan

Mikael Damberg håller presskonferens om gravfriden

Regeringen håller presskonferens om nästa steg vad gäller gravfriden vid Estonia. Gravfriden måste lyftas för att nya dykningar vid vraket ska kunna bli möjliga. Ekot sänder live från Regeringens presskonferens..

SR - 4 timmar sedan

Ökat hot från militanta regeringsmotståndare

Departementet för inrikes säkerhet utfärdat en terrorvarning rörande ökat hot från militanta regeringsmotståndare i hela landet. Grupperna motsätter sig Joe Bidens presidentskap och har enligt departementet blivit djärvare efter stormningen av den amerikanska kongressbyggnaden. Möjliga måltavlor kan vara politiker och regeringsbyggnader.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.