NT > Nyheter

Friday, 22 January, 19:20

NT - 03 dec 20 kl. 05:13

Hälsofrämjande och säkra evenemang borde få genomförasJust nu hoppas vi alla att de restriktioner som vi kämpar med att följa också ska visa sig leda till att smittspridningen minskar..
Läs mer på NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hälsofrämjandeoch , säkra, evenemang, borde, , genomföras
HBL - 05 jan 15 kl. 18:27

Hälsofrämjande belönas

Professor Matti Uusitupa tror på måttliga och mångsidiga portioner.När professor Matti Uusitupa fick beskedet om att han tilldelas Pohjolas och Suomi-bolagets medicinska pris befann han sig på besök i Kuwait, på inbjudan av landets hälsoministerium. – Vuxendiabetes är ett stort problem i Kuwait med grannländer och nu funderar man på hur sjukdomen kan förebyggas, säger Uusitupa, som gärna talar för den nordiska dieten med fullkornsprodukter, bär, grönsaker och fet fisk som ingredienser.

YLE - 02 sep 14 kl. 03:58

Hälsofrågor är mediernas akilleshäl

Hälsofrågor intresserar många och artiklar om olika sjukdomar och nya behandlingsmetoder är alltid populära. Däremot blir man inte alltid klokare av innehållet eftersom komplicerade frågor lätt förenklas och kan missförstås. ”Tolkningarna blir för många”, så säger Ulla Järvi, redaktör vid Finlands Läkartidning.

Barometern - 18 dec 13 kl. 08:18

Cykling borde vara tillåten på Ölandsbron

Jag flyttade till Kalmar i höstas och det har överlag varit en trevlig ny bekantskap. Det är en liten gullig stad det här med fantastiska omgivningar. Det är lätt att bli hemmablind för det storslagna runt knuten.

Trelleborgs Allehanda - 29 apr 18 kl. 09:00

Krönika: Hälsofrämjande bad borde få egen brygga med bastu

Fyra grader i vattnet. När somliga hör att man badat i den temperaturen tittar de på en som om man inte är riktigt klok. Den som aldrig vinterbadat förstår inte känslan.

SmålandsPosten - 13 dec 13 kl. 06:56

Samverkan ger lyckade behandlingar

Kommentar till Michael Öberg (Mp) den 30 november. Vid landstinget Kronoberg har under senare år övergripande strukturöversyner av i stort sett all vård genomförts. Strukturöversynernas resultat har identifierat förbättringsområden som har utgjort underlag för landstingets generalplanearbete.

YLE - 24 mar 15 kl. 03:56

Läkare: Friska människor görs sjuka i onödan

Läkarvetenskapliga undersökningar och behandlingar har gjort mera skada än nytta, anser specialläkare Iris Pasternack, som kritiserar hälsohysterin i en ny bok. Gör läkarvetenskapen människor sjuka? Det hävdar Iris Pasternack, som är specialläkare inom företagshälsovården och aktuell med boken Tautitehdas - Miten ylidiagnostiikka tekee meistä sairaita (översatt till svenska: Sjukdomsfabriken - hur överdiagnostisering gör oss sjuka).

YLE - 04 feb 17 kl. 10:00

55 338 danskar i test om nordisk kost: Moroten bra vapen mot stroke

Vad ligger bakom de danska forskningsresultaten om att nordisk kost, även kallad Östersjödieten, verkar skydda hjärnan mot vissa former av stroke? Danska forskare lyfter fram den nordiska matens hälsofrämjande effekter efter en lång och omfattande uppföljning av danskars hälsa och matvanor. De nya forskningsresultaten ger vid handen att många sådana råvaror som traditionellt använts i det nordiska köket minskar risken för stroke, det vill säga cirkulationsstörningar i hjärnan.

YLE - 22 okt 13 kl. 04:45

Livlig diskussion om fotbollsarena i Vasa i höst

Vasalaget VPS slutade trea i fotbollsligan och kan se fram emot spel i Europa nästa säsong. Men med framgångarna växer också stadionfrågan upp igen. Från VPS håll hoppas man på en ny arena 2015.

YLE - 08 jun 15 kl. 12:54

Aminoff: Hästar ska inte stå i garage som bilar

Ryttare Jessica Aminoff låter sina hästar beta och umgås med varandra, medan många ställer sina hästar i stallet som bilar. Hon anser också att finländare borde äta mera hästkött. Jessica Aminoff från Billnäs ridcentrum bytte ut stallet mot studion då hon gästade Sportmåndag (8.

Barometern - 07 sep 13 kl. 11:44

Sjukgymnaster lönar sig

Om samhället satsade mer pengar på att ge sjukgymnaster, eller som de snart kommer att heta fysioterapeuter, möjligheten att hjälpa skulle de satsningen snabbt betala sig. Den kunskap sjukgymnasterna besitter borde utnyttjas mycket bättre än i dag. I morgon firas Internationella sjukgymnastikens dag i hela världen.

Kristianstadsbladet - 23 maj 13 kl. 08:30

Råd om sex ges på sommarens mötesplatser

En mobil sexmottagning. Det är Region Skånes senaste modell för att locka fler ungdomar att träffa vårdpersonal som ger dem råd om sexuell hälsa.
Två miljoner kronor avsätts i år som ska användas till skapa en mobil ungdomsmottagning.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Utbildningar läggs ner: "Inget enkelt beslut"

Kommunstyrelsen har beslutat att lägga ner två lärlingsutbildningar på Bergska gymnasiet. "Vi har utmaningar med små klasser som driver höga kostnader", säger utbildningsrådet Frida Granath (S)..

NT - 15 minuter sedan

Färre rektorer - men fler förstelärare

Sex rektorsområden har nu blivit tre. Förhoppningen är att omorganisationen ska leda till tydligare ledarskap, bättre måluppfyllelse och ökat samarbete..

NT - 15 minuter sedan

Adams flyttar fram Sverigekonserter – igen

Bryan Adams kommer inte till Sverige i år heller..

NT - 15 minuter sedan

Brinnande sopberg plågar Stockholm

Delar av Stockholm har sedan december plågats av stanken från ett brinnande sopberg. En akut risk för skred har gjort släckningsarbetet komplicerat. –Men nu ska vi genomföra en mer aktiv insats, lovar räddningschefen Max Ekberg..

NT - 30 minuter sedan

30-talshus på 103 kvadratmeter sålt i Norrköping - priset: 4 200 000 kronor

4 200 000 kronor fick Joar Petter Skott och Nicole Hartmann, båda 29 år, ge för huset på adressen Floravägen 16 i Norrköping..

NT - 45 minuter sedan

Brittisk misstanke: Mutation lite dödligare

Den mutation av coronaviruset som först upptäcktes i Storbritannien för några veckor tycks vara något dödligare, enligt brittisk bedömning..

NT - 45 minuter sedan

Rungande ja till USA:s nya försvarsminister

Den amerikanska senaten har med överväldigande majoritet röstat ja till ett godkännande av den pensionerade generalen Lloyd Austin som landets nye försvarsminister..

NT - 45 minuter sedan

Kristersson: Utred MSB:s varningar

Ett mejl som MSB:s dåvarande generaldirektör Dan Eliasson skickade till en norsk myndighetschef på julafton har fått M-ledaren Ulf Kristersson att reagera. Enligt Danielsson ska MSB ha velat ha "snabbare och mer omfattande åtgärder"..

NT - 1 timme sedan

Ny Sifo-mätning: fortsatt tungt för L

Det är fortsatt tufft för Liberalerna..

NT - 1 timme sedan

Här lättas det på restriktionerna - men inte för alla

Från och med måndag öppnar simhallen och ishallen upp för bokade aktiviteter för barn och unga födda 2005 eller senare. På torsdag öppnas även biblioteken men med begränsningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.