Corren > Nyheter

Friday, 22 January, 20:58

Corren - 03 dec 20 kl. 05:13

Hälsofrämjande och säkra evenemang borde få genomförasJust nu hoppas vi alla att de restriktioner som vi kämpar med att följa också ska visa sig leda till att smittspridningen minskar..
Läs mer på Corren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hälsofrämjandeoch , säkra, evenemang, borde, , genomföras
HBL - 05 jan 15 kl. 18:27

Hälsofrämjande belönas

Professor Matti Uusitupa tror på måttliga och mångsidiga portioner.När professor Matti Uusitupa fick beskedet om att han tilldelas Pohjolas och Suomi-bolagets medicinska pris befann han sig på besök i Kuwait, på inbjudan av landets hälsoministerium. – Vuxendiabetes är ett stort problem i Kuwait med grannländer och nu funderar man på hur sjukdomen kan förebyggas, säger Uusitupa, som gärna talar för den nordiska dieten med fullkornsprodukter, bär, grönsaker och fet fisk som ingredienser.

YLE - 02 sep 14 kl. 03:58

Hälsofrågor är mediernas akilleshäl

Hälsofrågor intresserar många och artiklar om olika sjukdomar och nya behandlingsmetoder är alltid populära. Däremot blir man inte alltid klokare av innehållet eftersom komplicerade frågor lätt förenklas och kan missförstås. ”Tolkningarna blir för många”, så säger Ulla Järvi, redaktör vid Finlands Läkartidning.

Barometern - 18 dec 13 kl. 08:18

Cykling borde vara tillåten på Ölandsbron

Jag flyttade till Kalmar i höstas och det har överlag varit en trevlig ny bekantskap. Det är en liten gullig stad det här med fantastiska omgivningar. Det är lätt att bli hemmablind för det storslagna runt knuten.

Trelleborgs Allehanda - 29 apr 18 kl. 09:00

Krönika: Hälsofrämjande bad borde få egen brygga med bastu

Fyra grader i vattnet. När somliga hör att man badat i den temperaturen tittar de på en som om man inte är riktigt klok. Den som aldrig vinterbadat förstår inte känslan.

SmålandsPosten - 13 dec 13 kl. 06:56

Samverkan ger lyckade behandlingar

Kommentar till Michael Öberg (Mp) den 30 november. Vid landstinget Kronoberg har under senare år övergripande strukturöversyner av i stort sett all vård genomförts. Strukturöversynernas resultat har identifierat förbättringsområden som har utgjort underlag för landstingets generalplanearbete.

YLE - 24 mar 15 kl. 03:56

Läkare: Friska människor görs sjuka i onödan

Läkarvetenskapliga undersökningar och behandlingar har gjort mera skada än nytta, anser specialläkare Iris Pasternack, som kritiserar hälsohysterin i en ny bok. Gör läkarvetenskapen människor sjuka? Det hävdar Iris Pasternack, som är specialläkare inom företagshälsovården och aktuell med boken Tautitehdas - Miten ylidiagnostiikka tekee meistä sairaita (översatt till svenska: Sjukdomsfabriken - hur överdiagnostisering gör oss sjuka).

YLE - 04 feb 17 kl. 10:00

55 338 danskar i test om nordisk kost: Moroten bra vapen mot stroke

Vad ligger bakom de danska forskningsresultaten om att nordisk kost, även kallad Östersjödieten, verkar skydda hjärnan mot vissa former av stroke? Danska forskare lyfter fram den nordiska matens hälsofrämjande effekter efter en lång och omfattande uppföljning av danskars hälsa och matvanor. De nya forskningsresultaten ger vid handen att många sådana råvaror som traditionellt använts i det nordiska köket minskar risken för stroke, det vill säga cirkulationsstörningar i hjärnan.

YLE - 22 okt 13 kl. 04:45

Livlig diskussion om fotbollsarena i Vasa i höst

Vasalaget VPS slutade trea i fotbollsligan och kan se fram emot spel i Europa nästa säsong. Men med framgångarna växer också stadionfrågan upp igen. Från VPS håll hoppas man på en ny arena 2015.

YLE - 08 jun 15 kl. 12:54

Aminoff: Hästar ska inte stå i garage som bilar

Ryttare Jessica Aminoff låter sina hästar beta och umgås med varandra, medan många ställer sina hästar i stallet som bilar. Hon anser också att finländare borde äta mera hästkött. Jessica Aminoff från Billnäs ridcentrum bytte ut stallet mot studion då hon gästade Sportmåndag (8.

Barometern - 07 sep 13 kl. 11:44

Sjukgymnaster lönar sig

Om samhället satsade mer pengar på att ge sjukgymnaster, eller som de snart kommer att heta fysioterapeuter, möjligheten att hjälpa skulle de satsningen snabbt betala sig. Den kunskap sjukgymnasterna besitter borde utnyttjas mycket bättre än i dag. I morgon firas Internationella sjukgymnastikens dag i hela världen.

Kristianstadsbladet - 23 maj 13 kl. 08:30

Råd om sex ges på sommarens mötesplatser

En mobil sexmottagning. Det är Region Skånes senaste modell för att locka fler ungdomar att träffa vårdpersonal som ger dem råd om sexuell hälsa.
Två miljoner kronor avsätts i år som ska användas till skapa en mobil ungdomsmottagning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.