Länstidningen i Södertälje > Nyheter

Sunday, 17 January, 23:33

Länstidningen i Södertälje - 03 dec 20 kl. 05:01

Roli flydde från Afghanistan – får andra chans på Hagaberg: ”De dödade min pappa”Det finns människor som i tidig ålder tvingas uppleva mer än de flesta av oss skulle stå ut med.....
Läs mer på Länstidningen i Södertälje
Läs mer om:
Afghanistan, Hagaberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Roli, flyddefrån , Afghanistanfår andra , chans, Hagaberg, De dödade min pappa
YLE - 03 maj 17 kl. 04:15

Mohammad avvisades till Afghanistan: “Alla här föraktar mig för att jag inte lyckades”

Hittills har 16 personer med afghanskt ursprung tvångsdeporterats från Finland till Afghanistan, de senaste i april i år. Men landet saknar möjlighet att ta emot flyktingarna. Utan kontakter till bostad eller arbete blir det en svår tillvaro, speciellt i det krigsdrabbade och oroliga landet.

BT - 04 apr 11 kl. 10:56

Två soldater dödade i Afghanistan

Reuters rapporterar att två Isaf-soldater dödats sedan en man klädd i afghansk polisuniform öppnat eld mot dem inne i ett militärläger. Attentatet inträffade i den nordliga Faryabprovinsen. Mannen som sköt flydde från platsen.

DalaDemokraten - 12 jun 17 kl. 06:00

Fick nej igen: Kamrans ålder skrevs upp till 18 år – nu ska han utvisas till Afghanistan

Som 14-åring flydde Kamran Sedighi från Afghanistan med sin mamma, syster och handikappade bror. Pappan och de två andra syskonen hade dödats av talibaner.
Resten av familjen kom till Iran.

IDG - 27 jan 16 kl. 16:53

Roli Seaboard Rise 49 – Är detta framtidens klaviatur?


En av höjdpunkterna på årets NAMM var Seaboard Rise 49 från Roli, en udda klaviatur som har 49 tangenter och stora möjligheter att påverka ljudet..

IDG - 03 apr 18 kl. 13:06

ROLI Songmaker Kit - Skapar musik varsomhelst


Nya Songmaker Kit från nyskapande ROLI är ett kreativt paket i tre delar som ställer in siktet på tillgänglighet och den mobila studion. Alla goda ting är tre....

BT - 28 dec 14 kl. 16:41

Natos fana halas i Afghanistan

Med en ceremoni i Kabul avslutade Nato formellt sitt stridsuppdrag i Afghanistan. Natos befälhavare säger att landet getts hopp för framtiden, men experter varnar för att den framtid som väntar är mörk. - Vi har lyft det afghanska folket ut ur mörker och förtvivlan och givit dem hopp inför framtiden, sade den amerikanska generalen John Campbell när Natos flagga halades i Kabul på söndagen.

BT - 28 dec 14 kl. 17:21

Isafs fana halas i Afghanistan

Med en ceremoni i Kabul avslutade Nato formellt sitt stridsuppdrag i Afghanistan. Befälhavaren för Isafstyrkan säger att landet getts hopp för framtiden, men experter varnar för att den framtid som väntar är mörk. - Vi har lyft det afghanska folket ut ur mörker och förtvivlan och givit dem hopp inför framtiden, sade den amerikanska generalen John Campbell när Isafs flagga halades i Kabul på söndagen.

Dagen - 28 feb 11 kl. 16:45

Fängslad kristen konvertit frisläppt i Afghanistan

En afghansk man som suttit fängslad i nio månader för att ha konverterat till kristen tro har släppts fri efter intensiva påtryckningar från kristna aktivister.

Sayed Mussa arresterades i maj förra året efter att en tv-kanal i Afghanistan rapporterade om kristna dop i huvudstaden Kabul. Proselytism, omvändelse från islam till kristendom, är förbjuden i landet.

Nyhetskanalen - 02 maj 12 kl. 06:08

Självmordsattack när Obama besökte Afghanistan

Minst två kraftiga explosioner hördes i Kabul timmarna efter att president Barack Obama lämnat staden under sitt överraskningsbesök där han undertecknat ett strategiskt samarbetsavtal. Minst sex människor ska ha dödats i attackerna. Polischefen Ayub Salangi sade att en bilbomb exploderat på Jalalabad-vägen, huvudvägen ut ur Kabul där flera amerikanska militärbaser och bostadskomplex som hyser västerlänningar är belägna.

Sydsvenskan - 07 sep 15 kl. 04:00

Jag ser paralleller till det Chile jag flydde från

Den 4 september 1970 vann Salvador Allende presidentvalet i Chile, jag var 16 år och firade segern på gatorna tillsammans men miljontals andra chilenare.Jag kommer ihåg hur landet blomstrade i alla avseende – utbildningen, hälsovården, konsten och så vidare.Knappt tre år senare genomförde den chilenska borgarklassen med USA:s hjälp en blodig militärkupp.

DalaDemokraten - 11 aug 16 kl. 07:36

Han flydde från Afghanistan: "De sköt min sovande baby"

Idag bor det 2233 asylsökande med ursprung från Afghanistan i Dalarna enligt uppgifter från Migrationsverket. En av alla som flytt Afghanistan för ett nytt liv här är Ahmed. "De stormade in och sköt min sovande baby som min mor vaktade", berättar han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.