GT > Nyheter

Wednesday, 27 January, 08:04

GT - 03 dec 20 kl. 04:30

Branscherna där du har störst chans att få jobbCorona har slagit hårt mot arbetsmarknaden och arbetslösheten fortsätter att öka i Sverige.Allt fler söker sig till skolbänken för att sadla om, men även där är konkurrensen stor. Men, det finns branscher som blomstrar och skriker efter folk – och här är tipsen för dig som vill sadla om. – Vi har aldrig haft så många studerande totalt i Västra Götaland, säger Åsa Vikner, ansvarig kompetensförsörjning, vid Västsvenska Handelskammaren. .
Läs mer på GT
Läs mer om:
Sverige, Västra Götaland, Åsa Vikner, Västsvenska Handelskammaren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Branschernadär du har , störst, chansatt , , jobb
SvD - 26 jun 14 kl. 11:17

Här är det störst chans att få jobb

Branscherna som söker folk..

PrivataAffärer - 30 nov 18 kl. 11:30

Hernhag: Bästa branscherna för långsiktiga placerare

Fredrik: Hej! Jag avser att spara långsiktigt åt vårt nyfödda barn i fonder. Vad tycker du är lämpligast, vanligt fondkonto eller ISK?

Dagensanalys.se - 05 dec 19 kl. 07:50

Branscherna som tar bäst hand om sina kunder

En ny studie från Brilliant Future kartlägger hur bra olika branscher tar hand om sina kunder. Försäkringsbranschen toppar listan med flest lojala och minst kritiska kunder. Telekom är den bransch som verkar stå inför störst utmaningar.

Västerbottens Folkblad - 05 feb 16 kl. 23:00

”Branscherna måste göra mer”

Mer information till och mer engagemang från branscherna. Det är två åtgärder som behövs för att länet ska få fler YH-utbildningar. Folkuniversitetet i Umeå är bland de få institutionerna som fick klartcken att starta en YH-utbildning.

DI - 24 feb 17 kl. 09:20

100.000 lediga jobb i Sverige - här är branscherna i nöd

Sverige spräckte drömgränsen 100.000 lediga jobb under kvartalet oktober-december i fjol. Här är branscherna där suget är störst..

Kristianstadsbladet - 19 nov 13 kl. 08:32

Byggbolag störst i offentlig marknad


Tre byggbolag ligger i topp när tidningen Dagens Samhälle listar de företag som är störst på den offentliga marknaden - Skanska, NCC och Peab.I rapporten har Dagens Samhälle kartlagt det tidningen kallar för den offentliga marknaden - alltså de privata företag som helt eller delvis livnär sig på köp, upphandling och finansiering från den offentliga sektorn och de offentliga företagen. Enligt rapporten omsätter de viktigaste branscherna omkring 490 miljarder på den offentliga marknaden, varav bygg- och teknikkonsultbranschen står för nästan en fjärdedel, cirka 115 miljarder kronor.

Trelleborgs Allehanda - 19 nov 13 kl. 08:32

Byggbolag störst i offentlig marknad


Tre byggbolag ligger i topp när tidningen Dagens Samhälle listar de företag som är störst på den offentliga marknaden - Skanska, NCC och Peab.I rapporten har Dagens Samhälle kartlagt det tidningen kallar för den offentliga marknaden - alltså de privata företag som helt eller delvis livnär sig på köp, upphandling och finansiering från den offentliga sektorn och de offentliga företagen. Enligt rapporten omsätter de viktigaste branscherna omkring 490 miljarder på den offentliga marknaden, varav bygg- och teknikkonsultbranschen står för nästan en fjärdedel, cirka 115 miljarder kronor.

Opinionen.se - 19 nov 13 kl. 08:40

Byggbolag störst i offentlig marknad


Tre byggbolag ligger i topp när tidningen Dagens Samhälle listar de företag som är störst på den offentliga marknaden – Skanska, NCC och Peab. I rapporten har Dagens Samhälle kartlagt det tidningen kallar för den offentliga marknaden – alltså de privata företag som helt eller delvis livnär sig på köp, upphandling och finansiering från den offentliga sektorn och de offentliga företagen. Enligt rapporten omsätter de viktigaste branscherna omkring 490 miljarder på den offentliga marknaden, varav bygg- och teknikkonsultbranschen står för nästan en fjärdedel, cirka 115 miljarder kronor.

BT - 19 nov 13 kl. 08:43

Byggbolag störst i offentlig marknad

Tre byggbolag ligger i topp när Dagens Samhälle listar de företag som är störst på den offentliga marknaden: Skanska, NCC och Peab. Konkurrensen är svag i byggsektorn, enligt Konkurrensverket.I rapporten har tidningen kartlagt det tidningen kallar för den offentliga marknaden - alltså de privata företag som helt eller delvis livnär sig på köp, upphandling och finansiering från den offentliga sektorn och de offentliga företagen.

BT - 26 jun 14 kl. 11:51

Branscherna det ärlättast att få jobb

Antalet jobb växer inom de flesta yrkesområden, men ingenjörer och vårdpersonal är några av de yrken där det är lättast att få jobb. Ingenjör, sjuksköterska eller it-specialist. Det är några bra yrkesval för den som vill ha jobb framöver, enligt Arbetsförmedlingens kartläggning.

YLE - 15 sep 15 kl. 10:01

Fjäder: Branscherna ska själva få bestämma över semesterpremien

Att bara sänka semesterpremien för att sänka på arbetskostnaderna är för ensidigt, säger Sture Fjäder, ordförande för fackförbundet Akava. Akavas ordförande Sture Fjäder utesluter inte en sänkning av semesterpremien, så länge det ingår i en större helhet. Enligt honom ska olika branscher också själva få välja om de sänker enhetsarbetskostnaderna med fem procent genom av skära i semesterpremien eller i något annat.

Fler nyheter från GT

GT - 15 minuter sedan

Halkaos i Väst – polisen varnar

Polisen varnar för halkkaos på Västkusten.– Förare ska ta sig i akt och anpassa sin hastighet, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i region Väst..

GT - 2 timmar sedan

Dubbelmördaren får nej – nekas resning

OG-toppen Alexander Ivanovic, 38, är dömd till livstids fängelse för två mord och fyra mordförsök.Nyligen vände han sig till Högsta domstolen i hopp om resning – och har nu fått svar:Ansökan avslås..

GT - 2 timmar sedan

Hand upp den som tror att arenafrågan är helt avklarad

Äntligen är en bred blocköverskridande överenskommelse klar om arenorna och Evenemangsstråket. Kanske..

GT - 2 timmar sedan

Svenska folket förtjänar en bättre skoldebatt

Varför är det viktigare för Moderaterna att orsaka förvirring om svensk skola än att förbättra barnens utbildning, skriver Aylin Fazelian (S) i en replik till Kristina Axén Olin (M) och Marie-Louise Hänel Sandström (M)..

GT - 7 timmar sedan

Flyttade träd får permanent nytt hem i Färjenäsparken

Träden flyttades temporärt under arbetet med Västlänken.Nu påbörjas arbetet med att föra träden till deras nya hem i Färjenäsparken. Träden kommer att utgöra stommen av parken tillsammans med ett 100-tal ungträd och buskar som ska planteras.

GT - 9 timmar sedan

Våldsbrott i Säffle – stor polisinsats

Ett våldsbrott har inträffat i Säffle.Polisen skriver att en person hittats med skador och att flertalet polispatruller arbetar på platsen..

GT - 13 timmar sedan

Västtrafik köper in ytterligare en elbåt

Västtrafik fortsätter att satsa på eldrivna fordon i kollektivtrafiken och köper nu in ytterligare en elhybridfärja.Den ska tas i drift under 2022.– Vi har haft väldigt goda erfarenheter av vår tidigare elhybridfärja så det känns helt rätt att nu skaffa en till, säger Lars Backström, vd för Västtrafik, i ett pressmeddelande..

GT - 14 timmar sedan

Misstanken: Rättsläkare ljög om uppgift kring dikesmord

Efter det uppmärksammade målet där Ibrahim Dahir dömdes till 18 års fängelse för dikesmordet i nordöstra Göteborg 2017 har nu en rättsläkare åtalats.Rättsläkaren misstänks för grovt osant intygande i samband med att målet överklagades till Högsta domstolen.Åklagaren menar att läkaren felaktigt sagt att han fått ta del av allt material, något han påstod sig inte ha haft i hovrätten.

GT - 14 timmar sedan

Medborgarförslag: Gör om stadsvapnet till en P-skylt

En privatperson har lämnat in ett så kallat Göteborgsförslag, också kallat medborgarförslag, till kommunen.Personen föreslår att Göteborgs stadsvapen ska bytas ut – till en parkeringsskylt.Något som bättre sammanfattar Göteborgs karaktär, hävdar personen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.