SR > Nyheter

Saturday, 16 January, 15:29

SR - 03 dec 20 kl. 00:20

Frankrikes tidigare president har avliditFrankrikes tidigare president, Valéry Giscard d’Estaing, har avlidit i samband med en covid-19-infektion. Han var fransk president mellan 1974 och 1981. Valéry Giscard d’Estaing blev 94 år gammal..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Giscard, ’estaing

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frankrikestidigare , presidenthar , avlidit
Regeringen - 16 jun 16 kl. 11:36

Statsminister Stefan Löfven träffar Frankrikes president François Hollande

Onsdag den 22 juni besöker statsminister Stefan Löfven Paris för bilaterala samtal med Frankrikes president François Hollande och möte med Frankrikes premiärminister Manuel Valls. Statsministern reser sedan vidare till Nice för att se Sveriges match mot Belgien i fotbolls-EM..

Kristianstadsbladet - 25 jan 14 kl. 19:03

Frankrikes president separerar


Frankrikes president François Hollande och hans sambo Valérie Trierweiler separerar, uppgav Hollande själv på lördagen för nyhetsbyrån AFP.Hollande fått utstå spott och spe sedan det avslöjades att han har ett förhållande med en annan kvinna, och att livvakter fått skjutsa honom till kvinnan på skoter under minimala säkerhetsarrangemang. Innan Holland valdes sade han att hans privatliv inte - som företrädaren Nicolas Sarkozys - skulle bli ett ämne för skvallerspalterna.

BT - 25 jan 14 kl. 19:04

Frankrikes president separerar

Frankrikes president François Hollande och hans sambo Valérie Trierweiler separerar, uppgav Hollande själv på lördagen för nyhetsbyrån AFP. Hollande fått utstå spott och spe sedan det avslöjades att han har ett förhållande med en annan kvinna, och att livvakter fått skjutsa honom till kvinnan på skoter under minimala säkerhetsarrangemang. Innan Holland valdes sade han att hans privatliv inte - som företrädaren Nicolas Sarkozys - skulle bli ett ämne för skvallerspalterna.

SVT - 02 sep 18 kl. 12:28

Frankrikes president om Åkesson (SD): ”Inte kompatibel med svenska värderingar”

I Sveriges Radios slutdebatt i onsdags ville Jimmie Åkesson (SD) inte välja mellan Frankrikes president Emmanuel Macron och Rysslands president Vladimir Putin. ”Jag vill inte ha någon av dem”, sa partiledaren. I en intervju med Agenda bemöter Macron nu uttalandet..

Expressen - 15 maj 12 kl. 10:58

Hollande nu officiellt Frankrikes president

Francois Hollande har under förmiddagen officiellt svurits in som Frankrikes president vid en ceremoni i presidentpalatset i Paris, där han skrev sin signatur som officiell bekräftelse..

Helsingborgs Dagblad - 25 maj 12 kl. 07:19

Frankrikes president i Afghanistan

Frankrikes president Francois Hollande landade på fredagen på ett oaviserat besök i Afghanistan, för att bland annat träffa soldater som han lovat att ta hem i år. Den nyvalde Hollandes löften om en snabbare avveckling av Afghanistaninsatsen än USA och andra allierade tänkt sig har skapat oro inom militäralliansen Nato..

VBL - 17 okt 12 kl. 13:39

Frankrikes president:eurokrisen snart över

Frankrikes president Francois Hollande är övertygad om att eurokrisen snart är över. I en intervju för Le Monde och fem andra tidningar sade Hollande att EU-ledarna lade grunden för en återhämtning då de i somras förband sig att skära ner underskotten och skuldnivån..

HBL - 17 okt 12 kl. 13:15

Frankrikes president: Eurokrisen snart över

Frankrikes president Francois Hollande är övertygad om att eurokrisen snart är över. I en intervju för Le Monde och fem andra tidningar sade Francois Hollande att EU-ledarna lade grunden för en återhämtning då de i somras förband sig att skära ner underskotten och skuldnivån. ?

Nyhetskanalen - 13 nov 12 kl. 15:56

Frankrikes president först att erkänna syrisk oppositionskoalition

Frankrikes president Hollande blir den första av ledare i väst som erkänner den nyutnämnda syriska oppositionskoalitionen som en laglig representant för Syrien.Tidigare under tisdagen vädjade den nyutnämnde ledaren att Europa skulle erkänna koalitionen och beväpna rebeller med vapen i kampen mot Syriens styre. Sveriges utrikesminister Carl Bildt har sagt att man välkomnar oppositionskoalitionen, men erkänner inte dess officiella status..

NT - 25 jan 14 kl. 19:03

Frankrikes president separerar

Frankrikes president Francois Hollande och hans sambo Valérie Trierweiler separerar, uppgav Hollande själv på lördagen för nyhetsbyrån AFP..

UNT - 25 jan 14 kl. 19:03

Frankrikes president separerar

Frankrikes president Francois Hollande och hans sambo Valérie Trierweiler separerar. I kväll kom en officiell bekräftelse från Hollande, detta sedan hans vänsterprassel vållat både skandal och säkerhetsdebatt.(TT).

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ugandas valmyndighet utropar Museveni till vinnare

Ugandas president Yoweri Museveni har vunnit presidentvalet i landet med omkring 59 procent av rösterna, enligt landets valkommission. Det rapporterar flera internationella nyhetsbyråer. Utmanaren Bobi Wine, som säger sig vara omringad av soldater i sitt hem och förhindrad att ta sig därifrån, anklagar Museveni för valfusk..

SR - 1 timme sedan

Svensk medborgare kan lämnas ut till Kina

Kina har inte garanterat en svensk medborgares säkerhet – och nu avstår Polens HD från att i dagsläget lämna ut honom. Ärendet skickas tillbaka till en lägre instans. Mannen, som offentligt gett sitt stöd till den andliga rörelsen falungong, anklagas för ekonomisk brottslighet i Kina.

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Armin Laschet ny CDU-ledare

Tysklands förbundskansler Angela Merkels parti CDU har valt Armin Laschet till ny ordförande..

SR - 6 timmar sedan

Flera döda i Manaus där syrgasen tagit slut

Corona-läget i nordvästra Brasilien har blivit extremt kritiskt. Vårdsystemet har kollapsat och syrgasen har tagit slut. I delstaten Amazonas huvudstad Manaus tog intensivvårdsplatserna slut för två veckor sen, patienter har flugits till andra delstater och militärflygplan har fått flyga in syrgas från andra delar av landet.

SR - 6 timmar sedan

Dubbelt så många rymde från sluten ungdomsvård

I fjol rymde 26 unga från sluten ungdomsvård, mer än dubbelt så många som under något år sedan 2013. Statens institutionsstyrelse säger till Dagens juridik att man investerar i stängsel, kameror och lås, men också bättre bedömningar, bemötande och utbildning. Totalt finns 68 platser på 6 hem, där personer som var 15-17 år när de begick grova brott tvångsvårdas..

SR - 7 timmar sedan

Rusning till gröna aktier skapar oro för bubbla

Både stater och investerare satsar allt mer pengar på omställningen mot ett mer hållbart samhälle och på börsen flockas småspararna kring solenergi, elbilar och miljöteknikbolag. De senaste tre månaderna har antalet aktieägare i vissa av den typen av bolag ökat med flera hundra procent hos Avanza, berättar hållbarhetsansvariga Johanna Kull i veckans Ekonomiekot Extra. Det stora intresset och de ibland extremt snabba aktiekursuppgångarna gör att vissa experter nu börjar varna för en bubbla..

SR - 8 timmar sedan

Färre doser nästa vecka – samordnaren kritik

Sveriges vaccin-samordnare Richard Bergström är kritisk till läkemedelsbolaget Pfizers besked om att de nästa vecka kommer leverera färre vaccin-doser än vad som var sagt. Han säger till SVT att det här borde ha meddelats tidigare, eftersom den kommande veckans tillfälliga minskade leveransnivå var planerad. Men samtidigt säger vaccinforskaren Matti Sällberg, också till SVT, att de uteblivna doserna inte kommer få särskilt stora konsekvenser..

SR - 10 timmar sedan

Personer med hemtjänst kan få vänta på vaccin

Personer med hemtjänst som inte kan ta sig till en vårdmottagning, kan i vissa regioner behöva vänta på Astra Zenecas vaccin. Anledningen är att de två nu godkända vaccinen är känsliga att transportera, och regioner gör olika bedömningar om det går att lösa transporter. Både Folkhälsomyndigheten och Läkemedelsverket svarar Ekot att det är en fråga för regionerna att hantera..

SR - 12 timmar sedan

Kostnad för nya dykningar: 50 miljoner

Den pågående utredningen kring Estonia och de kommande dykningarna vid vraket förväntas totalt kosta 50-55 miljoner kronor, kan Ekot i dag berätta. Gäller bland annat konsulttjänster för tekniken för fjärrstyrda undervattensfarkoster. "Ska man genomföra nån form av dykaktiviteter så krävs det extra pengar för att kunna täcka det", säger Jonas Bäckstrand på haverikommissionen..

SR - 16 timmar sedan

Mordmisstankar tonas ner

Uppgifterna om att personer som stormade Kapitolium i Washington DC hade planer på att kidnappa och döda kongressledamöter tonas nu ner något. Den åklagare som leder utredningen säger att det hittills inte finns några direkta bevis för planerna, men lägger till att utredningen fortfarande är i ett tidigt skede. Nyhetsbyrån AFP har tidigare rapporterat att det fanns planer på att kidnappa och döda kongressledamöter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.