Aftonbladet > Nyheter

Wednesday, 20 January, 20:06

Aftonbladet - 02 dec 20 kl. 09:28

SCB presenterar nya partisympatiundersökningen▸ Klarar Socialdemokraterna av att hålla i sin ökning från i våras? Klarar Liberalerna fyraprocentsspärren?.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
SCB, Socialdemokraterna, Liberalerna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SCB, presenterarnya , partisympatiundersökningen
SR - 04 dec 18 kl. 09:30

SCB: Liberalerna backar – S ökar mest

SCB presenterar partisympatiundersökningen, som ger svar på hur opinionssiffrorna påverkas av den pågående regeringsbildningen..

SVT - 05 jun 18 kl. 09:33

Detta visar SCB:s partisympatiundersökning

Socialdemokraterna får endast 28,3 procent av väljarna, enligt SCB:s stora partisympatiundersökning. Sverigedemokraterna står för den största ökningen. Den visar också att Kristdemokraterna ligger under riksdagsspärren..

Alliansfritt Sverige - 04 dec 13 kl. 14:07

Alliansens mest oberörda tweets efter SCB-mätningen

Den delen av Alliansen som inte är upptagen med att försöka fortsätta skylla gårdagens PISA-mätning, ville idag fortsätta på temat och försöka bortförklara opinionsläget i dagens opinionsmätning från SCB.   Härliga siffror! http://t.

Politologerna - 04 dec 19 kl. 09:00

Lucka #4: Orup och partisympatiundersökningarna

”Herr Erlander, anta att ni träffar ett ungt par som ber er om råd – jag förmodar att det händer också i verkligheten – och de vill gifta sig, men de har ingen bostad och de är heller inte rika, vilket råd ger ni dem då?” ”Ja, de får ju…ställa sig i bostadskön, givetvis.” Lars Orups precisa fråga och det trevande svaret inledde partiledarutfrågningen av Tage Erlander inför 1966 års kommunalval.

Cornucopia - 02 jun 17 kl. 09:37

BREAKING: Linnéuniversitetet och SCB ger instruktioner hur man ska svara på politisk enkät om arvsskatt

Linnéuniversitetet har anlitat SCB för att göra en stor undersökning om hur svenska folket ställer sig till arvsskatt, men också förmögenhetsskatt och höjd kapitalinkomstskatt. Enkäten inleds med instruktioner om hur man ska tycka och därmed svara om arvsskatt. I enkäten ställs också vård, skola och omsorg mot försvar.

SVT - 04 jun 19 kl. 09:10

SCB: Så skulle svenskarna rösta om det var val i dag

Under tisdagen presenterar SCB sin partisympatiundersökning som kommer två gånger om året. Den senaste undersökningen presenterades i december i fjol, innan januariavtalet slöts mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Liberalerna..

Cornucopia - 03 dec 19 kl. 11:08

SCB PSU november 2019: S, M, L och C kraftigt bakåt - SD rusar i opinionen

Sveriges största opinionsundersökning SCB:s partisympatiundersökning (PSU) publicerades idag och visar hur S, M, L och C backar kraftigt jämfört med riksdagsvalett, medan SD rusar i opinionen.

SCB:s stora PSU genomförs två gånger om året, och är med sin storlek den enda opinionsundersökningen som kan ge demografiska detaljer, som kön, ålder, utbildningsnivå, deltagande på arbetsmarknaden osv. Detaljerna publiceras dock först den 10:e december, men idag ges översikten.

Sydsvenskan - 05 jun 15 kl. 11:49

SCB korrigerar partisiffror

SCB korrigerar opinionssiffrorna i partisympatiundersökningen för maj. Jämfört med pressmeddelade tidigare i veckan får nu Moderaterna 25,6 procent i stället för 25,2. Socialdemokraternas korrigering går åt andra hållet.

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 15 kl. 11:49

SCB korrigerar partisiffror

SCB korrigerar opinionssiffrorna i partisympatiundersökningen för maj. Jämfört med pressmeddelade tidigare i veckan får nu Moderaterna 25,6 procent i stället för 25,2. Socialdemokraternas korrigering går åt andra hållet.

Expressen - 05 dec 12 kl. 08:58

SCB släpper ny val-mätning

SCB har tagit tempen på opinionen. Klockan 9.30 i dag släpps den stora partisympatiundersökningen.

UNT - 05 jun 15 kl. 11:48

SCB korrigerar partisiffror

SCB korrigerar opinionssiffrorna i partisympatiundersökningen för maj..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.