Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Wednesday, 20 January, 19:47

Vestmanlands Läns Tidning - 02 dec 20 kl. 09:28

MDH snabbutbildar sjuksköterskor i vård av covid-19-patienter− Smittspridningen ökar tyvärr och det finns ett behov av sjuksköterskor med kompetens att vårda....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning
Läs mer om:
MDH

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MDH, snabbutbildar, sjuksköterskori , vårdav , covid-19-patienter
Skånskan - 16 mar 20 kl. 17:21

Regionen snabbutbildar sjuksköterskor

Skåne Region Skåne håller just nu påa tt snabbutbildar sjuksköterskor för att de ska kunna förstärka 1177 på telefon. Sjuksköterskorna som är aktuella för utbildningen är sådana som till vardags arbetar med administrativa uppgifter.Trycket på 1177:s telefonlinje är enormt på grund av coronaviruset och därför har Region Skåne fattat beslut om att utbilda sjuksköterskor för att förstärka avdelningen, skriver man i ett pressmeddelande.

IDG - 19 apr 20 kl. 07:01

Coronadrabbade New York snabbutbildar sköterskor med svensk AI-plattform


På två veckor har svenska Sana Labs sytt ihop en kurs för sjuksköterskor som ska in i intensivvården i samarbete med amerikanska sjukhusgruppen Mount Sinai. Nu rullas kursplanen och programmet ut gratis på företagets AI-plattform..

Computer Sweden - 19 apr 20 kl. 07:01

Coronadrabbade New York snabbutbildar sköterskor med svensk AI-plattform


På två veckor har svenska Sana Labs sytt ihop en kurs för sjuksköterskor som ska in i intensivvården i samarbete med amerikanska sjukhusgruppen Mount Sinai. Nu rullas kursplanen och programmet ut gratis på företagets AI-plattform..

SmålandsPosten - 19 maj 14 kl. 06:57

Sökes: 38 000 nya sjuksköterskor

I år är det val. Vi i Vårdförbundet ser två måsten i vårdpolitiken. Det första måstet är att säkra kompetensförsörjningen.

Nerikes Allehanda - 02 mar 15 kl. 18:01

Fler sjuksköterskor behövs i kommunen

Det behövs fler sjuksköterskor i den kommunala hälso- och sjukvården i Laxå kommun. Situationen är inte tillfredsställande, och nu tar kommunen ett samlat grepp för att försöka lösa situationen.LAXÅ.

Skånskan - 27 jul 19 kl. 10:00

Hyr in sjuksköterskor – trots hög prislapp

HÖRBY Kommunen har redan satt in åtgärder för att komma tillrätta med arbetsmiljöproblemen och vikariebristen.
Det berättar Dick Nyström, administrativ chef på socialförvaltningen.För att klara semesterplaneringen hyrs en handfull sjuksköterskor – motsvarande tre heltidstjänster – in från bemanningsföretag.

SR - 02 apr 20 kl. 10:32

Lunds universitet snabbutbildar sjuksköterskor

Universitetet startar en kurs i avancerad omvårdnad av andningssvikt..

SmålandsPosten - 23 sep 14 kl. 06:18

Stor brist på sjuksköterskor? mer än var tredje tjänst vakant

Bristen på sjuksköterskor på Ljungby lasarett blir allt mer alarmerande. På medicinkliniken är var tredje tjänst vakant. Svårigheten att rekrytera sjuksköterskor har varit verklighet en längre tid, inte minst vid Ljungby lasarett.

SmålandsPosten - 24 jun 14 kl. 06:08

Danska sjuksköterskor ska lösa personalbrist

Landstinget Kronoberg stänger inte dörrarna för filippinska sjuksköterskor. – Men vi behöver lösa våra rekryteringsbehov av sjuksköterskor här och nu, säger Carl Krekola, HR-­strateg för landstinget Kronoberg, som vänt sig mot Danmark. I?

Ekonomistas - 12 dec 18 kl. 12:04

Gästinlägg: Brist på sjuksköterskor?

I detta gästinlägg undar Mats Persson, professor på IIES, vad som kan ligga bakom den sjuksköterskebrist som råder runtom i landet. Frågorna är fler än svaren så diskutera gärna vidare i kommentarstråden! Häromveckan kunde man i SvD man läsa att det råder stor brist på sjuksköterskor i Sverige.

BT - 11 mar 13 kl. 13:46

Bättre villkor för sjuksköterskor

Vi moderater vet att personalen är basen i sjukvården. Redan 2008 föreslog vi därför att Västra Götalandsregionen skulle förbättra möjligheterna för sjuksköterskor att vidareutbilda sig till specialistsjuksköterska. Från moderat håll har vi gång efter gång uppmärksammat problemet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.