SVT > Ekonomi

Monday, 18 January, 00:07

SVT - 01 dec 20 kl. 21:27

Så fungerar gigekonomiDet har blivit en vanlig syn i städer att se mopedister och cyklister som ska leverera mat. De är en del av gigekonomin som vuxit fram. Men även om det finns nya aktörer i stadsbilden är fenomenet gigarbetare inget nytt. .
Läs mer på SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , fungerar, gigekonomi
Barometern - 27 dec 16 kl. 07:53

Ghosta, trumpifiering och gigekonomi

Ghosta, trumpifiering och gigekonomi – det är några av de ord som tar plats på Språkrådets och Språktidningens årliga lista över nyord. Andra ord på listan säger något om tidsandan så som filterbubbla, proteinskifte och Dylanman..

YLE - 10 dec 16 kl. 13:47

Två språk i en skola fungerar i Sjundeå

Det är en aning trångt och ljudnivån är tidvis ganska hög. Men det kommer att bli tomt den dagen eleverna i Päivärinteen koulu inte längre finns i Sjundeå svenska skola. Det tycker Robert Siro, Walter Forsén, Wilma Holmberg och Leia Seppä som delar sin skola med finska elever sedan höstterminens början.

Cornucopia - 04 jun 17 kl. 10:23

Kaliber nio och 5.56 millimeter fungerar mot terrorister - inte handhjärtan

Storbritannien har nu drabbats av ett tredje islamistiskt terrordåd på kort tid. Tredje gången gillt och det borde nu gå upp för profsstyckarna att handhjärtan och kärlek eller "det räcker nu" inte fungerar mot terrorister, lika dåligt som listor över frigående extremister. Det som fungerar är bevisligen kaliber nio millimeter och kaliber 5.

Alliansfritt Sverige - 18 jul 11 kl. 11:30

Ansvarig politiker: Tågen som går fungerar utmärkt


UPPSALA. Det är en väldigt intressant syn på vad som fungerar. Sveriges Radio:
Nu kommer kritik mot hur Upplands Lokaltrafiks styrelse skött situationen med DSB Uppland som tvingats ställa in många avgångar med Upptåget.

SmålandsPosten - 08 jun 13 kl. 09:08

Avloppsverk fungerar dåligt i Hulevik och Torne

De kommunala avloppsverken i Hulevik och Torne fungerar dåligt. De i Lönashult och Torsåsby fungerar tillfredsställande men mer prover och flödeskontroller behövs. Mats Runeson, VA-konsult och besiktningsman, har utvärderat anläggningarna.

Barometern - 20 aug 13 kl. 08:14

Finns saker som fungerar bra i psykiatrin

Jag har följt debatten kring psykiatrin och den negativa kritik som riktats mot den. Det finns mycket inom psykiatrin som måste bli bättre, både inom öppen- och slutenvården. Men det finns även det som fungerar bra.

BT - 15 jan 14 kl. 15:53

Trygghetslarmen fungerar dåligt

Många kommuners trygghetslarm för äldre fungerar illa och har till och med lett till dödsfall, rapporterar SVT:s Uppdrag granskning. En vanlig orsak är att analoga larm kombineras med ny telefonteknik.2011 ramlade en 87-årig man i Västmanland och blev liggande i 36 timmar på grund av bristande provlarmningar.

Cornucopia - 27 apr 16 kl. 09:33

Arbetskraftsinvandringen fungerar - ger lägre löner till lågavlönade svenskar

Arbetskraftsinvandringen visar sig fungera och uppfylla de nyliberala önskedrömmarna om lägre svenska löner. Främst omfattar de lägre lönerna lågavlönade och lågutbildade svenskar.
Här i Rosenbad driver Miljöpartiet och Socialdemokraterna en nyliberal arbetskraftsinvandringspolitik.

Cornucopia - 05 jan 18 kl. 15:55

Fredagsmys: Sverige fungerar trots politikerna

Dags för lite fredagsmys igen (för det är väl fredag?).  Det som fungerar i Sverige, fungerar trots politikerna.

Cornucopia - 29 maj 19 kl. 19:29

Teslas Navigate on Autopilot - fungerar, men bara ett första steg

Teslas första funktion i tillvalet full self driving (FSD), motorvägsfunktionen navigate on autopilot (NoA), fungerar, men är inte en särskilt stor förbättring mot tidigare. Men det är ett första steg mot självkörande bilar, då bilen nu faktiskt kan köra av och på motorvägar själv.
Filbyte vid omkörning av lastbil på 110-motorväg med NoA, inställd på aggressivitetsnivån Mad Max.

Affärsvärlden - 05 jun 19 kl. 10:55

Delad syn på väl räntemarknaden fungerar

Finansmarknadens aktörer har en fortsatt delad syn på hur väl räntemarknaden fungerar, men andelen som anser att den fungerar bra är något större än andelen som tycker att den fungerar dåligt. Hälften av aktörerna anser vidare att valutahandeln i svenska kronor fungerar väl. Det framgår av Riksbankens finansmarknadsenkät som publicerades på onsdagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.