UNT > Nyheter

Wednesday, 20 January, 01:31

UNT - 01 dec 20 kl. 21:05

Boko Haram tar på sig helgens brutala attackJihadistgruppen Boko Haram har i ett videoklipp låtit meddela att den tar på sig helgens brutala massaker på lantarbetare i nordöstra Nigeria..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Haram, Boko Haram, Nigeria

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boko, Haram, tarpå sig , helgens, brutala, attack
Nyhetskanalen - 10 jun 12 kl. 19:36

Boko Haram tar på sig skuld för kyrkattacker

Den militanta islamistgruppen Boko Haram tar på sig skulden för attackerna mot kyrkor i Nigeria i dag där flera personer dödades och många skadades, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Under högmässan öppnade beväpnade gäng eld mot kyrkobesökare i nordvästra delen av landet och i staden Jos i centrala Nigeria sprängdes en bil strax utanför en kyrka, som rasade samman av explosionen..

Kristianstadsbladet - 13 maj 13 kl. 14:13

Boko Haram tar på sig skuld för dåd


Ledaren för den islamistiska sekten Boko Haram i Nigeria, Abubakar Shekau, tar på sig skulden för två dödliga attacker i nordöstra delarna av landet. Det framgår av en videofilm som nyhetsbyrån AFP tagit del av på måndagen.Shekau, av USA stämplad som terrorist, tar på sig dådet i staden Bama den 7 maj då 55 människor dödades.

Sydsvenskan - 13 maj 13 kl. 14:58

Boko Haram tar på sig skulden

Ledaren för den islamistiska sekten Boko Haram i Nigeria, Abubakar Shekau, tar på sig skulden för två dödliga attacker i nordöstra delen av landet. Tusentals har fallit offer för gruppen som kräver en islamisk stat..

SVT - 19 apr 14 kl. 15:56

Boko Haram tar på sig bussbomb

Extremiströrelsen Boko Haram i Nigeria tar på sig attentatet mot en busstation i måndags som krävde minst 75 liv..

SvD - 19 apr 14 kl. 16:07

Boko Haram tar på sig bussbomb

Extremiströrelsen Boko Haram i Nigeria tar på sig attentatet mot en busstation i måndags som krävde minst 75 liv. I en video som nyhetsbyrån AFP fick tillgång till på lördagen säger ledaren Abubakar Shekau att det var hans rörelse som sprängde bomberna i huvudstaden Abujas utkant. Attentatet är det värsta som har inträffat i staden..

NT - 19 apr 14 kl. 16:07

Boko Haram tar på sig bussbomb

Extremiströrelsen Boko Haram i Nigeria tar på sig attentatet mot en busstation i måndags som krävde minst 75 liv. Ledaren uttalar sig i en video - men säger inget om de elever som kidnappats från en flickskola.(TT).

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Boko Haram tar på sig självmordsdåd

Den radikala islamska sekten Boko Haram har tagit på sig ansvaret för en självmordsbombning mot kyrkobesökare i staden Jos i Nigeria på söndagen, uppger Ekot.Självmordsbombare sprängde sig själv i luften och dödade även två kyrkobesökare. Ett 40-tal skadades, uppger AP.

BT - 19 apr 14 kl. 15:46

Boko Haram tar på sig bussbomb

Extremiströrelsen Boo Haram i Nigeria tar på sig attentatet mot en busstation i måndags som krävde minst 75 liv. I en video som nyhetsbyrån AFP fick tillgång till på lördagen säger ledaren Abubakar Shekau att det var hans rörelse som sprängde bomberna i huvudstaden Abujas utkant. Attentatet är det värsta som har inträffat i staden.

UNT - 19 apr 14 kl. 15:46

Boko Haram tar på sig bussbomb

Extremiströrelsen Boo Haram i Nigeria tar på sig attentatet mot en busstation i måndags som krävde minst 75 liv. Ledaren uttalar sig i en video - men säger inget om de elver som kidnappats från en flickskola.(TT).

NT - 19 apr 14 kl. 15:46

Boko Haram tar på sig bussbomb

Extremiströrelsen Boo Haram i Nigeria tar på sig attentatet mot en busstation i måndags som krävde minst 75 liv. Ledaren uttalar sig i en video - men säger inget om de elver som kidnappats från en flickskola.(TT).

Världen Idag - 27 aug 14 kl. 00:00

Boko Haram tar efter IS

Terrorgruppen IS har lagt stora landområden under sig i sina härjningar i norra Irak och har utropat ett islamiskt kalifat, en egen stat baserad på en extrem och sträng tolkning av islamisk lag. I söndags fick AFP del av en video där Abubakar Shekau, Boko Harams ledare, säger: "Tack vare Allah, som gav seger till våra bröder i Gwoza och gjorde den en del av vårt islamiska kalifat". Han sa att staden numera "inte har någonting att göra med Nigeria".

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.