DI > Ekonomi

Sunday, 17 January, 22:58

DI - 01 dec 20 kl. 19:30

Hur kan C och L tillåta hetsen mot friskolor?
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur kan C och L tillåta, hetsenmot , friskolor
DI - 08 nov 16 kl. 10:17

Ja till 47 nya friskolor

Skolinspektionen har gett klartecken till 47 nya friskolor nästa höst: 34 grundskolor, 12 gymnasieskolor och en gymnasiesärskola..

Kristianstadsbladet - 28 mar 11 kl. 06:30

Kommunen vill säga nej till alla nya friskolor

Om alla friskolor som vill starta i Kristianstad också får klartecken, kommer det att få konsekvenser. Överetableringen med 2?400 tomma platser slår hårdast mot de redan etablerade friskolorna menar kommunen.

Skånskan - 29 jun 16 kl. 14:00

Inga bra skäl till religiösa friskolor

Opinion Efter uppgifter om att pojkar och flickor undervisas separat på religiösa friskolor öppnar nu gymnasieminister Aida Hadzialic för en diskussion kring om man ska ha kvar den typen av skolor i Sverige. Det är en rimlig diskussion: i ett sekulariserat land finns det ingen anledning att ha religiös färg på en skola: undervisningen ska vara densamma för alla oavsett. Snarare kan man förvånas över att religiösa friskolor fått tillstånd att drivas på de premisserna från början.

Helsingborgs Dagblad - 22 nov 12 kl. 09:29

Ja till 60 nya friskolor

Skolinspektionen har givit klartecken för 60 helt nya fristående skolor. Dessutom har ytterligare 79 friskolor fått ja till att utöka, enligt preliminär statistik. Antalet ansökningar sjönk till hälften i år och antalet klartecken har också minskat, fast inte lika mycket.

Dagen - 05 mar 18 kl. 11:27

"Stoppa all uthyrning till religiösa friskolor"

I väntan på ett förbud mot religiösa friskolor stoppar vi alla nya uthyrningar till aktörer som tänker bedriva religiösa friskolor. Det beskedet kommer från Olle Burell, socialdemokratiskt skolborgarråd i Stockholms stad..

Dagen - 05 mar 18 kl. 11:27

"Stoppa all uthyrning till religiösa friskolor"

I väntan på ett förbud mot religiösa friskolor stoppar vi alla nya uthyrningar till aktörer som tänker bedriva religiösa friskolor. Det beskedet kommer från Olle Burell, socialdemokratiskt skolborgarråd i Stockholms stad..

NT - 05 apr 17 kl. 19:30

De säger nej till religiösa friskolor

Det finns ett tydligt motstånd mot att tillåta religiösa friskolor bland de S-politiker vi ringde runt till inför partikongressen i helgen, där frågan väntas bli diskuterad..

SVT - 19 nov 17 kl. 11:25

Liberalerna säger nej till religiösa friskolor – och till slöjförbud i skolan

Liberalernas landsmöte röstade ned förslaget om ett förbud för alla religiösa friskolor, och till slöjförbud i skolan. Men debatten innan beslutet var het..

DN - 01 feb 12 kl. 13:28

Reinfeldt försiktig till utspel om friskolor

Statsminister Fredrik Reinfeldt är försiktig i sin kommentar till MP:s utspel om friskolor, liksom utbildningsminister Jan Björklund..

DI - 19 jun 14 kl. 10:53

S-ledare till attack mot friskolor

S skärper tonen mot landets friskolor. Stefan Löfven säger till Di att alla privata aktörer ska tvingas ha samma lärartäthet som kommunala skolor. De ägare som har vinst som drivkraft ska slängas ut..

DN - 24 mar 17 kl. 21:00

”Dags för S att säga nej till religiösa friskolor”

Socialdemokraternas partistyrelse föreslår att religiösa friskolor ska få finnas kvar, men att tillsynen och reglerna för dem ska skärpas något. Det är ett steg i rätt riktning, men det räcker inte. Skolan är till för elevernas kunskapsinlärning, inte för att ge olika trossamfund en möjlighet att bedriva religiös påverkan, skriver 13 socialdemokrater..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.