SR > Nyheter

Saturday, 16 January, 15:17

SR - 01 dec 20 kl. 19:01

Vattenfall stänger stenkolskraftverk utanför HamburgKraftverket stängs i förtid mot ersättning från den tyska staten. Moorburgkraftverket utanför Hamburg startades så sent som 2015 och har av Vattenfall framhållits som en modern anläggning som skulle kunna drivas i många år till. Vattenfalls VD Anna Borg är glad över beslutet som hon säger ligger i linje med företagets strategi att fasa ut fossila bränslen ur verksamheten..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Hamburg, Vattenfall, VD Anna Borg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vattenfall, stänger, stenkolskraftverkutanför , Hamburg
DI - 23 sep 13 kl. 12:10

Vattenfall förlorade i Hamburg

Svenska Vattenfall åkte på ett rejält bakslag när Hamburg höll en lokal folkomröstning om Vattenfalls framtid i staden..

The Local - 16 jan 14 kl. 14:20

Vattenfall surrenders grid after Hamburg popular vote

Sweden's state-owned energy company Vattenfall has "unwillingly" agreed to sell Hamburg's electricity grid back to the city in a multi-million deal put to popular vote..

SR - 02 okt 14 kl. 16:37

Vattenfall stänger inga kärnkraftverk

Vattenfalls nye verkställande direktör Magnus Hall kommenterar nu uppgörelsen om kärnkraften mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Det blir ingen stängning av kärnkraftsaggregat som Vattenfall äger på grund av uppgörelsen säger Magnus Hall..

UNT - 30 maj 20 kl. 13:00

Byte av jätteventiler stänger av varmvattnet

Vattenfall stänger av värme och varmvatten under tre dagar för delar av centrala Uppsala. Två jätteventiler måste bytas..

SvD - 28 apr 15 kl. 10:13

Vattenfall stänger Ringhals 1 och 2 i förtid

Vattenval vill stänga två reaktorer vid Ringhals redan mellan 2018 och 2020, vilket är tidigare än planerat. Ökade produktionskostnader ligger bakom beslutet..

UNT - 10 jan 19 kl. 10:15

Vattenfall spränger bort nedfällda träd

En dryg decimeter snö, en riktig vinter och högljudda knallar i Gimo – mycket följde gårdagens busväder, men någon åska i Gimo var det inte tal om..

Aftonbladet - 16 jan 19 kl. 06:39

Vattenfall spränger träd

Supermiljöbloggen - 04 apr 16 kl. 07:46

Vattenfall ökade sina koldioxidutsläpp förra året

Beror bland annat på att bolaget startade upp ett nytt stenkolskraftverk i Tyskland. I förra veckan presenterade Vattenfall sin års- och hållbarhetsredovisning för 2015 (pdf). Här framgår att det svenska statligt ägda bolaget ökade sina koldioxidutsläpp med 1,8 procent jämfört med året innan, från 82,7 till 84,3 miljoner ton.

SR - 04 sep 20 kl. 17:37

Vattenfall hoppas på snabb avveckling av brunkol

Vattenfall vill stänga ner sitt omstridda stenkolskraftverk, Moorburgkraftverket utanför Hamburg i Tyskland. Bolaget har lagt ett bud i den första tyska kolauktionen som hölls i veckan, i syfte att börja avveckla kolkraft..

Kristianstadsbladet - 16 jan 14 kl. 10:39

Vattenfall säljer elnätet i Hamburg


Vattenfall säljer sin majoritetsandel i elnätet i Hamburg till staden. Staden har också en option på att även köpa fjärrvärmenätet år 2019. I dag äger Vattenfall 74,9 procent och staden Hamburg 25,1 procent av både el- och fjärrvärmenäten i Hamburg.

Trelleborgs Allehanda - 16 jan 14 kl. 10:39

Vattenfall säljer elnätet i Hamburg


Vattenfall säljer sin majoritetsandel i elnätet i Hamburg till staden. Staden har också en option på att även köpa fjärrvärmenätet år 2019. I dag äger Vattenfall 74,9 procent och staden Hamburg 25,1 procent av både el- och fjärrvärmenäten i Hamburg.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ugandas valmyndighet utropar Museveni till vinnare

Ugandas president Yoweri Museveni har vunnit presidentvalet i landet med omkring 59 procent av rösterna, enligt landets valkommission. Det rapporterar flera internationella nyhetsbyråer. Utmanaren Bobi Wine, som säger sig vara omringad av soldater i sitt hem och förhindrad att ta sig därifrån, anklagar Museveni för valfusk..

SR - 1 timme sedan

Svensk medborgare kan lämnas ut till Kina

Kina har inte garanterat en svensk medborgares säkerhet – och nu avstår Polens HD från att i dagsläget lämna ut honom. Ärendet skickas tillbaka till en lägre instans. Mannen, som offentligt gett sitt stöd till den andliga rörelsen falungong, anklagas för ekonomisk brottslighet i Kina.

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Armin Laschet ny CDU-ledare

Tysklands förbundskansler Angela Merkels parti CDU har valt Armin Laschet till ny ordförande..

SR - 5 timmar sedan

Flera döda i Manaus där syrgasen tagit slut

Corona-läget i nordvästra Brasilien har blivit extremt kritiskt. Vårdsystemet har kollapsat och syrgasen har tagit slut. I delstaten Amazonas huvudstad Manaus tog intensivvårdsplatserna slut för två veckor sen, patienter har flugits till andra delstater och militärflygplan har fått flyga in syrgas från andra delar av landet.

SR - 5 timmar sedan

Dubbelt så många rymde från sluten ungdomsvård

I fjol rymde 26 unga från sluten ungdomsvård, mer än dubbelt så många som under något år sedan 2013. Statens institutionsstyrelse säger till Dagens juridik att man investerar i stängsel, kameror och lås, men också bättre bedömningar, bemötande och utbildning. Totalt finns 68 platser på 6 hem, där personer som var 15-17 år när de begick grova brott tvångsvårdas..

SR - 7 timmar sedan

Rusning till gröna aktier skapar oro för bubbla

Både stater och investerare satsar allt mer pengar på omställningen mot ett mer hållbart samhälle och på börsen flockas småspararna kring solenergi, elbilar och miljöteknikbolag. De senaste tre månaderna har antalet aktieägare i vissa av den typen av bolag ökat med flera hundra procent hos Avanza, berättar hållbarhetsansvariga Johanna Kull i veckans Ekonomiekot Extra. Det stora intresset och de ibland extremt snabba aktiekursuppgångarna gör att vissa experter nu börjar varna för en bubbla..

SR - 8 timmar sedan

Färre doser nästa vecka – samordnaren kritik

Sveriges vaccin-samordnare Richard Bergström är kritisk till läkemedelsbolaget Pfizers besked om att de nästa vecka kommer leverera färre vaccin-doser än vad som var sagt. Han säger till SVT att det här borde ha meddelats tidigare, eftersom den kommande veckans tillfälliga minskade leveransnivå var planerad. Men samtidigt säger vaccinforskaren Matti Sällberg, också till SVT, att de uteblivna doserna inte kommer få särskilt stora konsekvenser..

SR - 10 timmar sedan

Personer med hemtjänst kan få vänta på vaccin

Personer med hemtjänst som inte kan ta sig till en vårdmottagning, kan i vissa regioner behöva vänta på Astra Zenecas vaccin. Anledningen är att de två nu godkända vaccinen är känsliga att transportera, och regioner gör olika bedömningar om det går att lösa transporter. Både Folkhälsomyndigheten och Läkemedelsverket svarar Ekot att det är en fråga för regionerna att hantera..

SR - 12 timmar sedan

Kostnad för nya dykningar: 50 miljoner

Den pågående utredningen kring Estonia och de kommande dykningarna vid vraket förväntas totalt kosta 50-55 miljoner kronor, kan Ekot i dag berätta. Gäller bland annat konsulttjänster för tekniken för fjärrstyrda undervattensfarkoster. "Ska man genomföra nån form av dykaktiviteter så krävs det extra pengar för att kunna täcka det", säger Jonas Bäckstrand på haverikommissionen..

SR - 15 timmar sedan

Mordmisstankar tonas ner

Uppgifterna om att personer som stormade Kapitolium i Washington DC hade planer på att kidnappa och döda kongressledamöter tonas nu ner något. Den åklagare som leder utredningen säger att det hittills inte finns några direkta bevis för planerna, men lägger till att utredningen fortfarande är i ett tidigt skede. Nyhetsbyrån AFP har tidigare rapporterat att det fanns planer på att kidnappa och döda kongressledamöter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.