SR > Nyheter

Saturday, 16 January, 15:15

SR - 01 dec 20 kl. 19:03

Klassisk brittisk varuhuskedja i konkursGrundades 1778 och som har 124 varuhus runt om i Storbritannien kommer inte kunna räddas utan går i konkurs. Varuhuskedjan har dragit med problem länge, och har inte kunnat anpassa sig till nya shoppningvanor till exempel.Corona-pandemin blev droppen. Debenhamsaffärerna kommer öppna imorgon, men bara för att sälja slut på lagret och 12000 anställda berörs..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Storbritannien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klassisk, brittisk, varuhuskedjai , konkurs
DI - 20 jan 20 kl. 13:07

Brittisk varuhuskedja i konkurs

Den brittiska detaljhandelskedjan Beales, med 22 varuhus och cirka 1.300 heltidsanställda, har ansökt om konkurs..

Dalarnas tidningar - 15 dec 16 kl. 09:19

Klassisk centrumbutik i konkurs

Mitt i Falu centrum ligger Havannamagasinet - en klassisk tobaksaffär med tidningar, spel och tobak.
Nu begärs butiken i konkurs..

Dalarnas tidningar - 15 dec 16 kl. 09:19

Klassisk butik i konkurs - centrumledaren kommenterar: "Inte orolig för centrum"

Mitt i Falu centrum ligger Havannamagasinet - en klassisk tobaksaffär med tidningar, spel och tobak.
Nu begärs butiken i konkurs..

Hela Gotland - 11 feb 19 kl. 13:13

Klassisk restaurang i konkurs – igen

En klassisk restaurang på södra Gotland har försatts i konkurs, bara ett år efter att en ny krögare tog över efter den senaste konkursen..

Corren - 06 apr 18 kl. 11:00

Klassisk butik i konkurs

Så var det också damernas tur att mista en klassisk modebutik i Motala..

Eurosport - 27 mar 13 kl. 19:18

Bandy - Klassisk klubb i konkurs: "Har vänt på alla stenar"

Falu BS Bandy lämnade in begäran om konkurs på onsdagen, skriver Dalarnas Tidningar på nätet. Klubben spelade den senaste säsongen i allsvenskan norra. "Det kommer att bildas en ny förening", säger ordföranden Magnus Björklund till dt.

Västerbottens Folkblad - 02 mar 17 kl. 13:04

Klassisk butik i konkurs

Saedens tobakshandel har försatts i konkurs. Beslutet togs under tidig eftermiddag i dag. Anledningen till konkursen är att företaget befinner sig på obestånd, enligt konkursbeslutet som togs av Umeås tingsrätt i dag.

BT - 25 jul 18 kl. 16:58

Klassisk sportbutik i konkurs: ”Otroligt tråkigt”

Efter 20 år slår sportbutiken igen i Knalleland. Team Sportia Borås är nu försatt i konkurs. ”Det är otroligt tråkigt att vi har hamnat där vi är”, säger Calle Stavås, en av delägarna i Team Sportia Borås..

Kristianstadsbladet - 26 nov 19 kl. 17:08

Klassisk restaurang i konkurs: ”Det finns inget folk i stan längre”

Trendie Fast Food, med anor från 1990-talet, i centrala Kristianstad har gått i konkurs och verksamheten har upphört. Bolaget som tog över förra året har hamnat på obestånd..

YA - 04 jun 20 kl. 06:00

Klassisk thaikrog i konkurs

Den klassiska thaikrogen Bamboosa på gågatan har gått i konkurs. – Det är en direkt följd av coronarestriktionerna, säger konkursförvaltare Tobias Guldstrand..

Affärsvärlden - 25 apr 16 kl. 10:36

Brittisk varuhuskedja planerar konkursansökan

Den brittiska varuhuskedjan BHS planerar att lämna in en ansökan om att ställas under administration, i praktiken konkursskydd..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ugandas valmyndighet utropar Museveni till vinnare

Ugandas president Yoweri Museveni har vunnit presidentvalet i landet med omkring 59 procent av rösterna, enligt landets valkommission. Det rapporterar flera internationella nyhetsbyråer. Utmanaren Bobi Wine, som säger sig vara omringad av soldater i sitt hem och förhindrad att ta sig därifrån, anklagar Museveni för valfusk..

SR - 1 timme sedan

Svensk medborgare kan lämnas ut till Kina

Kina har inte garanterat en svensk medborgares säkerhet – och nu avstår Polens HD från att i dagsläget lämna ut honom. Ärendet skickas tillbaka till en lägre instans. Mannen, som offentligt gett sitt stöd till den andliga rörelsen falungong, anklagas för ekonomisk brottslighet i Kina.

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Armin Laschet ny CDU-ledare

Tysklands förbundskansler Angela Merkels parti CDU har valt Armin Laschet till ny ordförande..

SR - 5 timmar sedan

Flera döda i Manaus där syrgasen tagit slut

Corona-läget i nordvästra Brasilien har blivit extremt kritiskt. Vårdsystemet har kollapsat och syrgasen har tagit slut. I delstaten Amazonas huvudstad Manaus tog intensivvårdsplatserna slut för två veckor sen, patienter har flugits till andra delstater och militärflygplan har fått flyga in syrgas från andra delar av landet.

SR - 5 timmar sedan

Dubbelt så många rymde från sluten ungdomsvård

I fjol rymde 26 unga från sluten ungdomsvård, mer än dubbelt så många som under något år sedan 2013. Statens institutionsstyrelse säger till Dagens juridik att man investerar i stängsel, kameror och lås, men också bättre bedömningar, bemötande och utbildning. Totalt finns 68 platser på 6 hem, där personer som var 15-17 år när de begick grova brott tvångsvårdas..

SR - 7 timmar sedan

Rusning till gröna aktier skapar oro för bubbla

Både stater och investerare satsar allt mer pengar på omställningen mot ett mer hållbart samhälle och på börsen flockas småspararna kring solenergi, elbilar och miljöteknikbolag. De senaste tre månaderna har antalet aktieägare i vissa av den typen av bolag ökat med flera hundra procent hos Avanza, berättar hållbarhetsansvariga Johanna Kull i veckans Ekonomiekot Extra. Det stora intresset och de ibland extremt snabba aktiekursuppgångarna gör att vissa experter nu börjar varna för en bubbla..

SR - 7 timmar sedan

Färre doser nästa vecka – samordnaren kritik

Sveriges vaccin-samordnare Richard Bergström är kritisk till läkemedelsbolaget Pfizers besked om att de nästa vecka kommer leverera färre vaccin-doser än vad som var sagt. Han säger till SVT att det här borde ha meddelats tidigare, eftersom den kommande veckans tillfälliga minskade leveransnivå var planerad. Men samtidigt säger vaccinforskaren Matti Sällberg, också till SVT, att de uteblivna doserna inte kommer få särskilt stora konsekvenser..

SR - 10 timmar sedan

Personer med hemtjänst kan få vänta på vaccin

Personer med hemtjänst som inte kan ta sig till en vårdmottagning, kan i vissa regioner behöva vänta på Astra Zenecas vaccin. Anledningen är att de två nu godkända vaccinen är känsliga att transportera, och regioner gör olika bedömningar om det går att lösa transporter. Både Folkhälsomyndigheten och Läkemedelsverket svarar Ekot att det är en fråga för regionerna att hantera..

SR - 12 timmar sedan

Kostnad för nya dykningar: 50 miljoner

Den pågående utredningen kring Estonia och de kommande dykningarna vid vraket förväntas totalt kosta 50-55 miljoner kronor, kan Ekot i dag berätta. Gäller bland annat konsulttjänster för tekniken för fjärrstyrda undervattensfarkoster. "Ska man genomföra nån form av dykaktiviteter så krävs det extra pengar för att kunna täcka det", säger Jonas Bäckstrand på haverikommissionen..

SR - 15 timmar sedan

Mordmisstankar tonas ner

Uppgifterna om att personer som stormade Kapitolium i Washington DC hade planer på att kidnappa och döda kongressledamöter tonas nu ner något. Den åklagare som leder utredningen säger att det hittills inte finns några direkta bevis för planerna, men lägger till att utredningen fortfarande är i ett tidigt skede. Nyhetsbyrån AFP har tidigare rapporterat att det fanns planer på att kidnappa och döda kongressledamöter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.