SR > Nyheter

Friday, 22 January, 13:12

SR - 01 dec 20 kl. 18:48

Människorättsförsvarare tar emot Right Livelihood-priset på torsdagAles Bjaljatski tilldelas priset för sitt mångåriga arbete med att värna mänskliga rättigheter i Belarus. Priset har ibland kallas för det alternativa fredspriset. " Jag är säker på att läget inom en inte alltför avlägsen framtid kommer att utvecklas åt rätt håll.", säger han om läget i Belarus..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Right Livelihood, Bjaljatski, Belarus

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Människorättsförsvarare, tar, emot, Right, Livelihood-priset, torsdag
SvD - 17 mar 16 kl. 12:13

Människorättsförsvarare överfallen i Tjetjenien

På onsdagskvällen attackerade en grupp okända angripare den ledande ryske människorättsförsvararen, Igor Kaljapin, i Tjetjenien. Attacken ägde rum en vecka efter att maskerade män brutalt misshandlade sex journalister och två människorättsförsvarare ur Kommittén mot tortyr. Då skadades även Sveriges Radios korrespondent Maria Persson Löfgren..

SR - 18 jul 17 kl. 08:25

Människorättsförsvarare fängslas

En domare i Istanbul har beslutat att sex av de tio människorättsförsvarare som igår förhördes av åklagare fängslas. Fyra av dem har släppts men får inte lämna landet, i väntan på beslut om rättegång..

SR - 29 nov 18 kl. 12:20

Freemuse förslag – gör kvinnliga konstnärer till människorättsförsvarare

I en ny rapport från organisationen Freemuse skriver de att kvinnliga konstnärerska ses som människorättsförsvarare och skyddas därefter..

Västerbottens Folkblad - 30 okt 14 kl. 12:25

Människorättsförsvarare prisas i Umeå

Årets Per Anger-pris tilldelas den nepalesiska människorättsförsvararen Rita Mahato för sitt viktiga och osjälviska arbete för våldsutsatta kvinnor i Nepal. Prisutdelningen sker på Mänskliga rättigheter-dagarna i Umeå den 13 november. Prisutdelare är kulturminister Alice Bah Kuhnke.

SR - 01 aug 18 kl. 06:07

Rättegång i Tjetjenien mot människorättsförsvarare

I dag fortsätter rättegången i den ryska delrepubliken Tjetjenien mot människorättsförsvararen Ojub Titijev. Han anklagas för narkotikabrott men många menar att han i själva verket straffas för sitt arbete i en del av Ryssland där brott mot mänskliga rättigheter är mycket vanliga..

SR - 12 jul 13 kl. 16:04

Snowden i möte med människorättsförsvarare

Nu på eftermiddagen riktas världens blickar åter mot den flygplats i Moskva där den spionmisstänkte amerikanen Edward Snowden just nu träffar jurister och representanter för människorättsorganisationer i Ryssland. Intresset från ryska och utländska medier är enormt..

DI - 31 aug 18 kl. 13:03

Så kan företag stödja människorättsförsvarare

Sedan 2015 har det skett över 1 200 attacker mot personer som arbetar för mänskliga rättigheter i företagens leverantörsled, enligt människorättsorganisationer. Nu presenterar de en vägledning för företag som jobbar i utsatta områden..

Helsingborgs Dagblad - 27 jun 20 kl. 14:36

Människorättsförsvarare dödade i Kabulattack

Två anställda vid Afghanistans oberoende människorättskommission (AIHRC) har dödats i en explosion i huvudstaden Kabul, uppger institutionen. Offren, en 24-årig kvinna och en 41-årig man, var på väg till sin arbetsplats när en sprängladdning som fästs v.

Aftonbladet - 27 jun 20 kl. 14:36

Människorättsförsvarare dödade i Kabulattack

▸ Två anställda vid Afghanistans oberoende människorättskommission (AIHRC) har dödats i en explosion i huvudstaden….

GöteborgsPosten - 27 jun 20 kl. 14:37

Människorättsförsvarare dödade i Kabulattack

Två anställda vid Afghanistans oberoende människorättskommission (AIHRC) har dödats i en explosion i huvudstaden Kabul, uppger institutionen..

SR - 15 okt 15 kl. 10:00

Människorättsförsvarare: Erkänn Västsahara

Frågan om Sverige ska erkänna Västsahara som självständig stat har väckts på nytt. Flera marockanska delegationer har rest till Sverige för att sätta press på regeringen att inte erkänna Västsahara, samtidigt som aktivister från Västsahara är här för att göra det motsatta..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Bättre för renskötseln – men jägarna besvikna

Bättre villkor för renskötseln och större lyhördhet från myndigheter blev resultatet för Girjas sameby efter den historiska domen från Högsta domstolen för ett år sedan. Samebyn fick ensamrätt att bestämma över jakt och fiske inom sitt område och i höstas bestämde Girjas att förkorta jakttiden för att minska störningarna på renskötseln. Jägarna är besvikna, säger Rolf Kenttä, ordförande i Kiruna jakt- och fiskevårdsförening och Svenska jägareförbundet är oroligt för att fler samebyar ska följa efter Girjas..

SR - 1 timme sedan

Källor till Ekot: Sabuni informerade inte partiledningen

Just nu sitter Liberalernas partistyrelse och riksdagsgrupp i ett extra möte. Där väntas det bli diskussion om partiledaren Nyamko Sabunis senaste utspel, som fått hård intern kritik. Och nu uppger källor för Ekot att inte ens Liberalernas partiledning - på förhand - var informerad om att Nyamko Sabuni tänkte hota att lämna budgetsamarbetet med regeringen på migrationsfrågan..

SR - 1 timme sedan

Masstester i Peking inför kinesiskt nyår

Samtliga invånare i centrala Peking uppmanas testa sig för covid-19 då nya fall dagligen rapporteras i provinserna utanför huvudstaden och i Pekings förorter. Masstester är en av Kinas strategier under coronapandemin och kombineras ofta med olika typer av karantänsregler och restriktioner. Nya reserestriktioner har införts inför det kinesiska nyåret i februari, vilket gör att många drar sig för att resa från storstäderna hem till landsbygden..

SR - 2 timmar sedan

Avancerat datasystem mot penningtvätt föreslås

Bankerna bör vara med och finansiera ett avancerat datasystem mot penningtvätt, där myndigheter och banker delar information med varandra. Det föreslår den svenska bankföreningen med vd Hans Lindberg. En utredning är på gång om att tillåta banker och myndigheter att dela mer information om misstänkt penningtvätt sinsemellan.

SR - 2 timmar sedan

Flera regioner stoppar modernas vaccin

Flera regioner stoppar vaccinationen med Modernas coronavaccin efter problem med kylningen under transporten, rapporterar Dagens nyheter. Totalt berörs 2.100 doser, som leverats till Gävleborg, Halland, Värmland, Dalarna och Östergötland..

SR - 2 timmar sedan

Svensk i Bagdad: Chock och obeskrivlig sorg

Gårdagens attentat, det första på tre år, skapar oro hos många svensk-irakier. "Det var riktat mot stadens fattigaste och svagaste", säger Iman från Skåne som är på besök i Bagdad. Människorättsorganisationer säger att dådet kan vara ett tecken på svag säkerhetsapparat och återkomsten av terrorism i landet..

SR - 3 timmar sedan

Över 50 000 döda i covid

I Tyskland har nu över 50.000 personer dött med covid-19. I dag rapporterades 859 nya dödsfall.

SR - 3 timmar sedan

Tunnel i centrala Göteborg helt avstängd

Götatunneln i centrala Göteborg här helt avstängd. Mellan Lilla Bommen och Järntorget i båda riktningar. Två personbilar har krockat..

SR - 3 timmar sedan

Furtenbach: "Man ska inte vänta dramatiska besked i dag"

Krisen inom Liberalerna blir allt tydligare och skulle i förlängningen kunna få stora konsekvenser för regerings-samarbetet Ska Liberalerna hålla fast vid januariavtalet med regeringen? Eller är migrationsfrågan ett skäl nog att lämna det? Det, och i förlängningen partiets syn på regeringsfrågan, står på dagordningen när partistyrelsen och riksdagsgruppen träffas i dag..

SR - 4 timmar sedan

Undersköterskan: "Får bestämma själv hur jag vill vaccineras"

Minst var fjärde anställd inom äldreomsorgen i 13 av landets kommuner avvaktar med att tacka ja till vaccin, enligt en kartläggning från Dagens Nyheter och den här skepsisen sprider sig främst bland undersköterskor på sociala medier. Det finns en grundlagsskyddad rätt till att avstå från påtvingade kroppsliga ingrepp, men Axel Josefsson är kommunstyrelseordförande i Göteborgs stad vill se att personal som inte vaccinerar sig ska kunna omplaceras. Fackförbundet Kommunals avdelningsordförande Anna Skarsjö kallar det för ett "förtäckt hot"..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.