NT > Nyheter

Friday, 22 January, 12:52

NT - 01 dec 20 kl. 18:55

Ambassadören: Vi vet hur man skyddar civila"Ren propaganda", säger Etiopiens ambassadör i Sverige om uppgifter om att strider fortfarande pågår i Mekele i Tigray. Själv hävdar Deriba Kuma Heiy att regionhuvudstaden nu är under regeringens kontroll och att flygbombningarna inte drabbat civila. –Staden är i trygga händer, påstår han till TT..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Etiopiens, Sverige, Mekele, Tigray, Deriba Kuma Heiy, TT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AmbassadörenVi , vethur man , skyddar, civila
Expressen - 24 maj 20 kl. 11:29

USA-ambassadören: Vet att 25 procent är immuna

Sveriges USA-ambassadör säger att hon ”vet” att en fjärdedel av stockholmarna ”har flockimmunitet”, i en intervju med Fox News.Två veckor tidigare hade Karin Olofsdotter påstått att ”30 procent i Stockholm är immuna” i amerikansk radio.I veckan kom resultaten av Folkhälsomyndighetens studie som visar att den verkliga siffran är 7,3 procent..

Cornucopia - 19 dec 16 kl. 19:54

Hatet mot Ryssland i Mellanöstern bekräftas av mordet på ambassadören i Turkiet

Som alla vet har Rysslands ambassadör till Turkiet mördats framför rullande kamera på en konstutställning. Detta bekräftar det massiva hat Ryssland nu uppnått i Mellanöstern efter att ha mördat fler civila än Daesh via landets bombmattor mot civils och sjukhus.Jag har suttit i möten under eftermiddagen, och är lite sen på bollen.

HBL - 19 jun 13 kl. 18:36

Ambassadören Oreck lämnar Finland

USA:s ambassadör i Finland Bruce Oreck slutar som ambassadör inom de närmaste månaderna. Han vet ännu inte exakt när det ska ske.? Någon dag kommer Vita huset att tillsätta någon på den här platsen.

BT - 15 dec 14 kl. 10:22

Efter flygincident: Ryska ambassadören kallas till UD

Rysslands ambassadör har kallats till utrikesdepartementet efter fredagens flygincident, enligt utrikesminister Margot Wallström. I fredags kom ett ryskt signalspaningsflygplan nära ett danskt passagerarplan som flög på uppdrag av SAS. Nu kallas landets ambassadör in till UD, ett möte som ska ske i dag.

YLE - 17 nov 16 kl. 09:04

Förre ambassadören i Stockholm Viinanen får varning - personal vittnar om sexuellt ofredande

Utrikesministeriet har gett en skriftlig varning åt utrikesrådet, den tidigare Stockholmsambassadören Jarmo Viinanen. UM anser i sitt beslut att Viinanen inte har uppträtt på det sätt som hans ställning och hans uppdrag som ambassadör, utrikesråd och ambassadchef förutsätter. UM säger att Viinanen har agerat i strid med sin tjänsteplikt som chef för Finlands ambassad i Stockholm.

YLE - 09 jun 15 kl. 04:27

Ambassadören sökte holländsk gemenskap i Närpes

Den holländska koloni som vuxit fram i Närpes sedan 2000-talets början har integretas väl och bidrar med företagsamhet i regionen. Hollands ambassadör Henk Swarttouw träffade sina landsmän i Närpes under veckoslutet. På måndagen hälsade de på hos Martin Sigg i Pjalax.

YLE - 09 jun 15 kl. 04:27

Ambassadören sökte nederländsk gemenskap i Närpes

Den nederländska koloni som vuxit fram i Närpes sedan 2000-talets början har integretas väl och bidrar med företagsamhet i regionen. Nederländernas ambassadör Henk Swarttouw träffade sina landsmän i Närpes under veckoslutet. På måndagen hälsade de på hos Martin Sigg i Pjalax.

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 11:44

Israeliske ambassadören har rest hem


Israels ambassadör Isaac Bachman har lämnat Stockholm och är på väg till Israel.Det var i går som den israeliske utrikesministern Avigdor Lieberman valde att kalla hem ambassadören sedan den svenska regeringen erkänt en palestinsk stat.Sveriges utrikesminister Margot Wallström är inte oroad över att hemkallandet.

BT - 31 okt 14 kl. 11:44

Israeliske ambassadören har rest hem

Israels ambassadör Isaac Bachman har lämnat Stockholm och är på väg till Israel. Det var i går som den israeliske utrikesministern Avigdor Lieberman valde att kalla hem ambassadören sedan den svenska regeringen erkänt en palestinsk stat.Sveriges utrikesminister Margot Wallström är inte oroad över att hemkallandet.

Nyan - 03 okt 18 kl. 15:41

Ambassadören tog första segern – på två år

TRAV. Sigvard Helsing-tränade Bottnas Ambassadör har vunnit sitt första lopp på över två år.
– Det kom som en överraskning.

Nerikes Allehanda - 23 feb 16 kl. 12:28

Ryske ambassadören kommer till Örebro

Rysslands ambassadör i Sverige kommer till Örebro i nästa vecka. Ambassadören Viktor Tatarintsev kommer att hålla en offentlig föreläsning på Örebro universitet. Tatarintsev är inbjuden av utrikespolitiska föreningen i Örebro.

Fler nyheter från NT

NT - 45 minuter sedan

140 kvadratmeter stort hus i Gryt sålt för 10 400 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Norrtorp Västra Själviksskären 1 i Gryt av Gunilla, Lena och Li Skerfe..

NT - 45 minuter sedan

Ett 30-tal norska världscuptävlingar i fara

Norska folkhälsomyndigheten vill att regeringen slopar undantaget i karantänreglerna för en rad planerade idrottsevenemang i Norge. Det gäller bland annat ett 30-tal världscuptävlingar i längdskidor, alpint och skidskytte i vinter..

NT - 30 minuter sedan

Frederiksen: Målet är noll asylsökande

Den danska statsministern Mette Frederiksen (S) vill att färre personer söker asyl i Danmark – betydligt färre än nu. Målet är att landet ska noll asylsökande..

NT - 30 minuter sedan

JUST NU: Region Östergötland stoppar Modernas vaccin

Region Östergötland kommer inte att börja använda Modernas vaccin under nästa vecka. Orsaken är att de 500 doser som hittills levererats har transporterats på fel sätt..

NT - 30 minuter sedan

148 kvadratmeter stort hus i Östra Ryd sålt för 2 950 000 kronor

Per Lilja, 55 år, har köpt huset på Svedjevägen 6 i Östra Ryd av säljaren Christian Lars-Göran Ringman..

NT - 1 timme sedan

Ambassadanställd dömd för grovt tjänstefel

En person som 2013-2014 var anställd vid en svensk ambassad och där ansvarade för att fatta beslut i ärenden om visering till Sverige och Schengenområdet, har dömts till ett års fängelse för grovt tjänstefel, enligt ett pressmeddelande från Svea hovrätt..

NT - 1 timme sedan

Sänkt straff efter dödsmisshandel i Boxholm

En man i 25-årsåldern frias från mord efter en dödsmisshandel i Boxholm i Östergötland förra året..

NT - 1 timme sedan

Navalnyj-anhängare: Vår framtid står på spel

EU grubblar och Ryssland griper. En spänd helg väntar med stödprotester för Aleksej Navalnyj och krav på nya sanktioner mot Moskva..

NT - 1 timme sedan

SMHI klass I-varnar för plötslig ishalka

Ska du köra bil hem i eftermiddag? Ta det extra försiktigt..

NT - 1 timme sedan

Han körde på ett hål på S:t Persgatan - får inga pengar

Ronnie Eriksson körde på ett hål på S:t Persgatan. Men kommunen kände vid tillfället inte till skadan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.