PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 18 January, 12:27

PrivataAffärer - 01 dec 20 kl. 09:18

Tre nya i Paretos portföljFör Jetpak, som erbjuder tjänster inom transport och logistik, räknar Pareto med stigande marginaler 2021 tack vare lägre kostnader och förbättrad mix från ökade flygmöjligheter efter lättade pandemirestriktioner. För fastighetsbolaget Klövern pekar Pareto bland annat på att aktien släpar efter jämförbara bolag i sektorn och att riskpremien är för hög. Kursnedgången i ljudboksföretaget Storytel sedan i somras är en köpmöjlighet i vad Pareto ser som en stark tillväxthistoria många år framåt, vilket kommer att visa sig tydligare redan under fjärde kvartalet, enligt banken. Sobi har haft några bakslag under andra halvåret 2020 men Pareto anser att den nuvarande värderingen är för låg mot bakgrund av den framtida tillväxtprofilen. Den kommande kapitalmarknad
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Paretos, Jetpak, Pareto, Klövern, Storytel, OMXSGI, Millicom, IPC, SKF

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trenya i , Paretos, portfölj
PrivataAffärer - 01 apr 20 kl. 09:27

Tre nya aktier i Paretos portfölj

Mars månad präglades av ett kraftigt nedställ i samband med coronavirusets tilltagande spridning utanför epicentret Kina, vilket fått en väsentlig påverkan på den ekonomiska aktiviteten i stort, heter det. Paretos portfölj backade 20 procent i mars där gamingbolaget Embracer och medicinteknikbolaget Arjo stod emot och avancerade ett par procent vardera medan oljebolaget IPC dök 63 procent i spåren av oljepriset som dykt kraftigt. Forskningsbolaget Pledpharma backade 43 procent efter ett studiestopp medan teleoperatören Millicom föll 37 procent.

PrivataAffärer - 01 jun 20 kl. 08:55

Två nya i Paretos portfölj

Medan de flesta aktier har återhämtat sig under den senaste tiden ligger Nobia betydligt efter och är ned nära 40 procent hittills i år. Den för bolaget viktiga brittiska marknaden står inför ett återöppnande och Nobia räknar med att kunna återgå till volymproduktion i Storbritannien i mitten av juni. Pareto tror att den globala konjunkturen återhämtar sig 2021 och anser att en återhämtning inte är inprisad i Nobias kurs.

Affärsvärlden - 01 apr 20 kl. 09:18

De nya aktierna i Paretos portfölj

Pareto stuvar om i sin månadsportfölj för april där tre aktier tas bort medan tre läggs till..

Affärsvärlden - 01 sep 17 kl. 12:14

Aktierna som plockas in i Paretos portfölj

Pareto Securities månadsportfölj tappade 3,2 procent under augusti. Flera förändringar görs i septembers portfölj..

PrivataAffärer - 01 apr 19 kl. 09:11

Fem nya bolag i Paretos aprilportfölj

I mars gick sju av de tio aktierna i Paretos portfölj bättre än indexet OMXSGI, framför allt Stillfront och Knowit. Vad gäller de fem nya aktierna skriver Pareto följande om varje: ABB: bolaget väntas leverera bättre än vad marknaden räknar med under 2019, tack vare sencyklinsk efterfråga. Stora Enso: aktien togs ur portföljen i februari på grund av risk för svag massamarknadsdata.

PrivataAffärer - 02 okt 17 kl. 09:44

Elekta och Fabege in i Paretos portfölj

Elekta och Fabege tar plats i Pareto Securities oktoberportfölj omfattande tio bolag och ersätter Raysearch och Alfa Laval....

Affärsvärlden - 02 jan 18 kl. 09:20

Tillskott i Paretos portfölj

Pareto Securities tar in fem nya aktier i sin månadsportfölj för januari; Volvo, Millicom, Zalando, Lundin Petroleum och Victoria Park..

DI - 02 nov 16 kl. 19:30

Magnus Dagel: Portföljen som gör dig ekonomiskt oberoende

Hur mycket pengar skulle egentligen krävas för att dra sig tillbaka och för att lägga sig på sofflocket och leva på kapitalet? Di har tagit fram tre olika portföljer som alla ger 25.000 kronor i månaden i utdelningar..

PrivataAffärer - 04 maj 15 kl. 12:41

Hernhag: Tre bra portföljer som du bör följa

Det börjar röra på sig i börsens investmentbolag. Privata Affärers Marcus Hernhag pekar ut flera som intressanta för småsparare....

PrivataAffärer - 03 sep 18 kl. 09:30

Fyra nya aktier i Paretos månadsportfölj

Marknadsstatistik nyligen visar siffror som är gynnsamma för Volvo Trucks i Nordamerika under det tredje kvartalet och Pareto räknar med väsentligt ordermomentum under andra halvåret. Stillfront har en bra pipeline med nya spel som är redo att lanseras under andra halvåret och 2019, skriver Pareto som motivering för att inkludera den aktien i portföljen. Isofol närmar sig den viktigaste triggern för aktien sedan börsnoteringen, nämligen den studie som kommer att utgöra basen för godkännande om resultaten är positiva.

PrivataAffärer - 03 jun 19 kl. 09:07

Tre nya bolag i Paretos juniportfölj

Pareto anser att Kinnevik är en attraktiv aktie att äga i nuvarande marknad på grund av dess starka portfölj inom e-handel, telekom och medieutrymme. Dometics första kapitalmarknadsdag bekräftade Paretos syn om utökade marginaler och god tillväxt kommande år. Azelio handlas under börsintroduktionskursen om 22 kr per aktie och givet den potentiellt transformerande produkt bolaget har ser Pareto uppsida, om än med hög risk.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.