Sydsvenskan > Utrikes

Saturday, 23 January, 21:11

Sydsvenskan - 01 dec 20 kl. 07:42

Nya åtgärder för barn och elever presenterasUtbildningsminister Anna Ekström håller pressträff klockan 11.00..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Anna Ekström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya åtgärderför , barnoch , elever, presenteras
SR - 01 okt 16 kl. 03:00

Ny strategi mot barnäktenskap presenteras inom kort

I dag råder stor osäkerhet om hur de barn som sökt asyl i Sverige, och uppger att de är gifta, ska bemötas. Många socialsekreterare söker stöd i frågor som rör barnäktenskap. Om en dryg månad presenterar regeringen en ny strategi..

BT - 08 jan 15 kl. 15:28

Fotboll och svets skadar elever

Varje år skadas närmare 36 000 barn och ungdomar så allvarligt i förskolan eller skolan att de får uppsöka akuten. Mest olycksdrabbade är barn på mellanstadiet och den vanligaste skadeorsaken i hela grundskolan och förskolan är fallolyckor, enligt en rapport från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Medan de mindre barnen ofta ramlar och skadar sig när de lekar blir idrottsskador - framför allt vid fotbollsspel - vanligare med stigande ålder.

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 19 kl. 18:02

Elever stängs av för snöbollskastning

En skola i Hylte kommun i Halland införde tidigare i veckan ett snöbollsförbud efter omfattande problem med snöbollskastning. En elev ska bland annat ha skadats av en snöboll vilket fick skolan att vidta åtgärder. Åtta elever på skolan har nu stängts av.

DalaDemokraten - 19 aug 15 kl. 12:39

Många elever i centrala Hedemora

Antalet barn/elever i förskola och skola i centrala Hedemora har ökat den senaste tiden. Stureskolan och Fyrklöverskolan betraktas numera som en enhet, både lever trångt..

Dalarnas tidningar - 19 aug 15 kl. 12:39

Många elever i centrala Hedemora

Antalet barn/elever i förskola och skola i centrala Hedemora har ökat den senaste tiden. Stureskolan och Fyrklöverskolan betraktas numera som en enhet, både lever trångt..

Nya Wermlands Tidningen - 27 mar 18 kl. 12:27

Dialog ska ge elever bättre stöd

Barn, elever och vuxna studerande med funktionsnedsättning får inte det stöd de behöver i skolan. Det visar en ny kartläggning från Specialpedagogiska skolmyndigheten..

YLE - 30 jan 17 kl. 06:08

Åtgärder för bättre luft i Kyrkslättskola effektlösa: "Efter jullovet kom utslagen igen som svampar"

76 personer har fått symptom eller misstänkta symptom av inomhusluften i lågstadiet vid Winellska skolan i Kyrkslätt. Det här visar en enkät som Hem och Skola i Kyrkslätt har gjort. Enkäten om inomhusluften i Winellska skolans B-byggnad, det vill säga lågstadiet, gjordes under knappt två veckor i januari men gäller för situationen under hösten.

Skånskan - 13 mar 17 kl. 08:00

Kräver att åtgärder vidtas mot elevkränkningar

ESLÖV Trots många åtgärder har en skola i Eslövs kommun inte lyckats sätta stopp för fortsatta kränkningar av en elev. Nu kräver Barn- och elevombudet att kommunen vidtar åtgärder för att komma till rätta med saken. ERWP.

Skånskan - 20 mar 20 kl. 13:38

Hundratals elever hemma från alla skolorna

Svalöv Sjukfrånvaron i kommunens skolor är mycket stor just nu.
Det handlar om hundratals, både lärare och elever.Mycket beror på coronaviruset, men den exakta anledningen är svår att greppa om med tanke på att vanliga influensor och förkylningar grasserar.

Kristianstadsbladet - 29 jul 14 kl. 08:00

Elever hånas och blir slagna

Kränkningar, hot och trakasserier har blivit till vardag för eleverna på en skola i kommunen. Det anser föräldrarna till sju barn och har gjort anmälningar till Skolinspektionen och Barn- och elevombudet.
Under läsåret 2013/14 har flera elever på en grundskola i Kristianstad kommun klagat att det råder en hård stämning i och utanför klassrummen.

YLE - 27 apr 17 kl. 12:31

Dålig inomhusluft tvingar ut elever och lärare i S:t Karins

S:t Karins svenska skola och Hovirinnan koulu håller så många lektioner som möjligt utomhus för att slippa den dåliga inneluften. På torsdag hålls alla lektioner utomhus och man kommer att fortsätta med så mycket utomhusundervisning som möjligt tills läsåret tar slut.
Också förskolan höll till utomhus på torsdag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.