DI > Ekonomi

Thursday, 21 January, 13:40

DI - 01 dec 20 kl. 05:10

Var tredje vill jobba efter 65 – sinkas av arbetsgivare: "Kanske är vi sämst i världen"




Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var tredje vill jobbaefter 65 , sinkasav , arbetsgivare, Kanske är vi sämst i världen
Barometern - 26 jul 14 kl. 09:46

Jobba för att leva

Vad säger semesterfirande svenskar till varandra? ”Det är härligt att slippa ekorrhjulet!”, ”Ja, men snart är det tillbaka till grottekvarnen”.

Barometern - 26 jul 14 kl. 09:46

Jobba för att leva

Vad säger semesterfirande svenskar till varandra? ”Det är härligt att slippa ekorrhjulet!”, ”Ja, men snart är det tillbaka till grottekvarnen”.

Magazin24 - 08 mar 13 kl. 08:37

Manifest för ett mer jämställt Sverige ? Internationella kvinnodagen 2013

Ann Augustin som är grundare av GoGender AB formulerar, i samband med den internationella kvinnodagen den 8 februari, en önskelista på önskade förbättringar för kvinnor. Sverige är fortfarande ett land med orättfärdiga skillnader mellan könen. Detta gör sig påmint inte minst på arbetsmarknaden, som är en av de absolut mest könsuppdelade i världen.

YLE - 23 mar 17 kl. 14:33

“Inte ska väl du spela hockey?” – Kampen för jämställdhet går vidare

Framgången spelar inte lika stor roll som könet på utövarna då det kommer till intresset för lagidrott i Finland. Yle X3M har snackat med tre damidrottare om hur det känns att inte vara lika uppskattad som männen. USA:s damlag skakade om hockeyvärlden förra veckan då de meddelade att de inte kommer spela i hemma-VM, som inleds den 31:a mars, om inte ishockeyn blir mer jämlik.

Nyan - 08 okt 19 kl. 19:45

HI beredda göra sin del av arbetet i världen

För att komma framåt med hållbarhetsarbetet behövs åtgärder på både individ, kommunal och landskapsnivå – samtidigt. Precis som de behövs på nationell och global nivå. – Det är inte så att en kan vänta på att någon annan ska göra något.

Barometern - 13 aug 14 kl. 07:00

S-kvinnor kräver ett jämställt arbetsliv

Efter åtta år med den moderatledda regeringens politik har jämställdheten i Sverige gått bakåt. Vi är inte bäst i världen på jämställdhet längre, Sverige har fallit från första till fjärde plats i World Economic Forums jämställdhetsrankning sedan 2007.
Den borgerliga regeringen säger ofta och gärna att vi bara svartmålar verkligheten.

YLE - 09 nov 13 kl. 15:06

"Män drar största nyttan av kvinnors jämställdhetskamp"

Fredrik Backman hade jobbat som truckförare och krönikör när han beslöt sig för att testa om han kunde leva på sitt skrivande. Det gick vägen. Nu jobbar han hemifrån och får mycket mer tid med sina barn.

Nyheter 24 - 10 feb 14 kl. 10:13

"Det är en fin balansgång att arbeta med jämställdhet och kvinnors rättigheter"Svar påOm Sida

 att det trots kunskap om kvinnors rättigheter inom biståndsvärlden inte görs någonting. Det är både underligt och tråkigt att Qaraee tycker att det saknas engagemang i frågan – när Afghanistan är det samarbetsland där Sveriges bistånd kanske har allra starkast fokus på kvinnors och flickors rättigheter.
Det finns ingen möjlighet till långvarig eller fredlig utveckling i Afghanistan om inte både kvinnor och män blir delaktiga i samhällsutvecklingen.

HBL - 22 dec 13 kl. 06:00

Andlig klyfta mellan Ryssland och västvärlden oroar Niinistö

Finlands president Sauli Niinistö är orolig. Han ser ett Ryssland som håller på att glida ifrån västvärlden. Han tycker inte om det.

Helsingborgs Dagblad - 01 feb 15 kl. 04:00

Bortglömda av världen

Häromdagen meddelade UNRWA, FN:s hjälporganisation för de palestinska flyktingarna, att pengarna för återuppbyggnaden av det krigshärjade Gaza nu har tagit slut. Av de 2,7 miljarder dollar som omvärlden lovade bistå med har bara 135 miljoner betalats ut hittills. Det betyder att tiotusentals Gazabor fortfarande är hemlösa, och minst fyra personer, varav tre spädbarn, har frusit ihjäl under den senaste månadens vinterkyla.

Alliansfritt Sverige - 08 aug 14 kl. 22:14

Annie Lööf har verkligen inte förstått jämställdhetsdebatten – och det är helt okej

Jaha, då var det dags igen då, högerfolk som avfärda feminismen på skakiga grunder. Idag är det näringsminister Annie Lööf som är igång under Centerpartiets valkonvent: Hon anser att ”vänsterfeministerna” driver fel frågor för att göra Sverige mer jämställt. – I stället har den nyvakna svenska jämställdhetsdebatten handlat om omskolningsläger för män och rättigheten att visa bara bröst.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.