SR > Nyheter

Tuesday, 23 July, 16:23

SR - 03 feb 11 kl. 11:31

Arbetsmiljön för barn i förskolor ska ses överDe fyra oppositionspartierna i riksdagens utbildningsutskott har gett regeringen i uppdrag att utreda hur fler delar av arbetsmiljölagstiftningen än idag ska kunna gälla på förskolor..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetsmiljönför , barni , förskolorska , sesöver
Sydsvenskan - 10 jun 15 kl. 04:00

Politiska val förklädda till administration drabbar förskolor

Som föräldrar med barn i förskola är det lätt att känna oro över hur Malmö kommuns senaste budget kommer att påverka både förskolepersonalens arbetsmiljö och våra barn. I kommunbudgeten får Malmös kommunala verksamheter för lite medel för att kunna upprätthålla samma kvalitet som förra året. Malmö kommun har länge haft som princip att kompensera kommunens verksamheter vid ökade pris- och lönekostnader.

Dalarnas tidningar - 05 feb 14 kl. 08:45

Bättre arbetsmiljö på förskolor

Den slitna golvmattan från 1976 är ersatt. Ventilationssystemet är nytt, väggar målade, toaletter fräscha. – Barn ska också ha bra arbetsmiljö.

SmålandsPosten - 28 feb 14 kl. 06:22

Rimlig arbetsmiljö på förskolorna

Arbetsmiljön på förskolorna är acceptabel, trots överinskrivningen av barn. Det anser fackförbundet Kommunal och bekräftar därmed den bild som två förskolechefer gav till Smålandsposten förra veckan. Som Smålandsposten kunde rapportera om förra veckan har överinskrivningen av 20 barn på Älmhults förskolor inte medfört några arbetsmiljöproblem.

SmålandsPosten - 17 okt 14 kl. 06:00

Barn- och ungdomspsyk hotas av vite för brister i arbetsmiljön

Landstingets barn- och ungdomspsykiatriska klinik brister i arbetsmiljön. Nu hotas kliniken av vite.
Det har Arbetsmiljöverket beslutat efter sin granskning av verksamheten.

Barometern - 25 nov 13 kl. 07:48

Nya förskolor och klassrum i hela Kalmar

Kalmar är på väg att bli en av Sveriges bästa skolkommuner. Nya nödvändiga steg tas i?dag när kommunfullmäktige fattar beslut om budgeten.

Trelleborgs Allehanda - 11 jan 13 kl. 08:25

Allvarliga brister på förskolor

Panget och Södra Åby förskola dras med allvarliga brister i arbetsmiljön. Nya lokaler nämns på de allra flesta punkter som den enda lösningen. Men om?

Kristianstadsbladet - 31 jan 18 kl. 00:01

God arbetsmiljö ger hög kvalitet i skolan

Har du tänkt på att det käraste du har, ditt barn och barnbarn, lämnas till lärare som har en så pressad arbetssituation att de har svårt att hinna få ut rast eller paus under arbetsdagen. Tyvärr är det vanligt att lärare inte hinner äta lunch, gå på toaletten eller återhämta sig på grund av den stressiga arbetsmiljön i Skånes förskolor, fritidshem och skolor..

Sydöstran - 09 nov 18 kl. 13:10

Anmälan: Barn kräktes av värmen

Två förskolor i Karlskrona har anmält kommunen till arbetsmiljöverket – eftersom lokalerna var för varma i sommar. Enligt anmälan har barnen och lärarna mått dåligt. .

Supermiljöbloggen - 13 mar 15 kl. 08:46

”Regeringen prioriterar arbetet med att göra förskolorna giftfria”

Sverige ska ha ambitionen att gå före med förbud av farliga ämnen när EU:s regelverk inte räcker till, skriver Matilda Ernkrans och Lena Hallengren från Socialdemokraterna, i en replik till Lena Ek från Centerpartiet (SMB Debatt 2/3). Vår närmiljö är fylld av kemikalier. Kemikalierna spelar inte sällan en avgörande roll för att förbättra våra liv, exempelvis som beståndsdelar i läkemedel.

YLE - 30 maj 15 kl. 08:00

Ekofrissa - så behagligt och sunt!

Det är vanligt med hårfärgning. Enligt en rapport som EU-kommissionen gjort färgar 60 procent av kvinnorna och 5-10 procent av männen sitt hår 6-8 gånger om året. Också unga har börjat färga håret allt tidigare.

YLE - 30 maj 15 kl. 08:00

Hos ekofrissan slipper man kemikalierna

Det är vanligt med hårfärgning. Enligt en rapport som EU-kommissionen gjort färgar 60 procent av kvinnorna och 5-10 procent av männen sitt hår 6-8 gånger om året. Också unga har börjat färga håret allt tidigare.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Resistent malaria sprids i Sydostasien

Ett internationellt forskarlag varnar i dag för en ny typ av malaria, som är mer resistent mot de vanligaste läkemedlen och som sprider sig betydligt snabbare än vad man först räknat med.I den vetenskapliga tidskriften The Lancet, skriver forskarna att den nya, muterade malariatypen, tar över stora områden. I delar av Sydostasien uppskattar forskarna att så mycket som 80% av malariamyggorna nu bär på den resistenta malariaparasiten..

SR - 45 minuter sedan

Spaniens parlament röstade nej till Sanchez

I Spanien har parlamentet röstat nej till att socialisternas premiärminister Pedro Sanchez fortsätter..

SR - 1 timme sedan

Barn köper status i datorspel

Sedan 2017 har minst tio anmälningar där barn utan föräldrarnas tillåtelse spenderat pengar i tv- och dataspel gjorts. Mobbing kan vara en av de bakomliggande orsakerna..

SR - 1 timme sedan

Kritik mot svenska häktningar

Brottsmisstänkta häktas på osäkra grunder och processen kring häktningsförhandlingar är alltför sluten. Det skriver advokat Henrik Olsson Lilja på DN debatt..

SR - 1 timme sedan

Antalet häktade minderåriga har ökat i Sverige

Antalet häktade barn i Sverige har ökat jämfört med förra året, det visar statistik från åklagarmyndigheten..

SR - 2 timmar sedan

Sveriges EU-minister: Vi hoppas på ett nära samarbete

EU-minister Hans Dahlgren (S) ger sin analys av Boris Johnson och den framtid som väntar den nye Tory-ledaren..

SR - 3 timmar sedan

Boris Johnson blir premiärminister

Idag blev det klart vem som blir Storbritanniens nye premiärminister. Boris Johnson, som länge varit en klar favorit, blir ny premiärminister..

SR - 4 timmar sedan

Fiskestopp för torsk i Östersjön

EU-kommissionen har idag beslutat omedelbart fiskestopp av Östersjötorsk i Östersjön utanför Skåne, Blekinge och längs den polska och litauiska kusten..

SR - 4 timmar sedan

SLU vill starta nytt centrum för djurförsök

Sveriges Lantbruksuniversitet SLU vill starta ett nytt centrum för djurförsök på hundar och andra större djur, rapporterar P4 Uppland..

SR - 4 timmar sedan

UD: Psykisk ohälsa ökar bland svenskar utomlands

Utrikesdepartementet (UD) och Sveriges ambassader runt om i världen har de senaste åren sett en tydlig ökning av antalet personer med psykisk ohälsa som blir nödställda i utlandet, säger Anton Dahlqvist på Utrikesdepartementet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.