Världen Idag > Nyheter

Saturday, 23 January, 21:05

Världen Idag - 01 dec 20 kl. 00:00

Vi är inte så individualistiska som vi trorWorld Values Survey (WVS) är världens största undersökning av människors värderingar. Den så kallade värderingskartan från organisationens ledare Ronald Inglehart och Christian Welzel är den mest spridda översikten över kulturella skillnader mellan världens länder. Och under hela det nya årtusendet har ett land utmärkt sig längst uppe i hörnet som världens mest sekulär­indi­vidua­listiska: Sverige.   Denna ledarsida analyserade tidigare i höstas siffrorna i den senaste studien, och pekade på att den ökade gruppen invandrare med helt annorlunda värderingar än de infödda svenskarna kanske skulle kunna visa sig i det nya diagrammet. Så blev också fallet när den preliminära versionen av 2021 års diagram släpptes i förra veckan.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Values Survey, WVS, Ronald Inglehart, Christian Welzel, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi är inte , individualistiskasom vi , tror
YLE - 19 apr 15 kl. 18:55

Så här tror partierna om valutgången

Alla sittande riksdagspartier tror sig behålla sina mandat i Vasa valkrets. Men SFP kan få kämpa om att behålla fyra mandat. Centern väntar sig dessutom att vinna tillbaka de två mandat partiet förlorade för fyra år sedan.

Cornucopia - 17 dec 15 kl. 11:33

Fastighetsbyrån: Mäklarna tror på stigande priser 2016

Fastighetsbyråns Mäklarpanelen meddelar att mäklarna tror på stigande priser under nästa år. Dock väljer man att hävda att de tror på stillastående priser, vilket knappast är en möjlig slutsats från de siffror de slänger sig med.
Fastighetsbyråns Mäklarbarometer för 2016.

Dagens PS - 16 sep 19 kl. 13:15

Sveriges bostadsägare tror på högre priser

En betydligt större andel tror på stigande än fallande bostadspriser på både ett och tre års sikt, och jämfört med maj har andelen som tror på stigande bostadspriser på ett års sikt gått upp markant. Det visar en undersökning av Kantar/Sifo, som är beställd av SBAB. I undersökningen tillfrågades drygt 1.

Dagen - 08 feb 12 kl. 03:00

Vi tror på en fri kyrka

Vi tror självklart inte att frikyrkligheten har gjort sitt. Vi tror också att frågan är fel ställd. Det skriver de tre tilltänkta ledarna för nya GF-kyrkan i ett svar på Sigfrid Demingers debattartikel i fredags.

BT - 11 nov 14 kl. 21:10

Varannan 18-åring tror på undergång

Varannan 18-åring tror att mänskligheten kommer att gå under. Den vanligaste orsak som anges är klimatförändringar. Men miljöprofessor Christian Azar tror att det är större risk att vi utplånas av ett kärnvapenkrig.

PrivataAffärer - 11 okt 18 kl. 10:57

Allt fler mäklare tror på stigande bopriser

”De flesta tror på en stabil prisutveckling, men vi ser nu att allt fler ser mer positivt på utvecklingen än tidigare, vilket är ett styrkebesked”, säger Mäklarsamfundets vd Björn Wellhagen till Nyhetsbyrån Direkt. Han säger att det förmodligen beror på att grundläggande ekonomiska fundamenta är fortsatt goda, med låga räntor, hög sysselsättning och ökade disponibla inkomster. ”Det styr mycket på marknaden och de faktorerna har inte förändrats”, säger han.

Cornucopia - 09 apr 19 kl. 12:31

Fler hushåll tror på stigande bopriser - mäklarna och Danske Bank på fallande

"Two men says they´re Jesus, one of them must be wrong." - Dire Straits, Industrial DiseaseSEB:s boprisbarometer rapporterar att fler hushåll tror på stigande bostadspriser. Samtidigt tror Danske bank att priserna rasar och åtta av tio mäklare tror att bostadspriserna på såväl villor som lägenheter faller och i princip ingen mäklare tror på stigande priser.

PrivataAffärer - 08 jul 19 kl. 10:03

Fler tror på stigande bopriser

Villapriserna steg med tre procent det andra kvartalet, enligt SCB. Och bostadsrättspriserna med lika mycket under det senaste året, enligt svensk Mäklarstatistik. Statistik som både Privata Affärer och andra medier rapporterat om.

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 08:42

Hälften av mäklarna tror på boprisfall

Det visar en ny rapport. Nästan varannan mäklare, 47 procent, tror på fallande bostadspriser de kommande tre månaderna, enligt den Mäklarpanel som Valueguard tagit fram i samarbete med Fastighetsmäklarförbundet, rapporterar TT. Närmare 200 uppges ha svarat på enkäten och av dessa tror endast 14 procent på en prisuppgång medan fyra av tio räknar med att priserna står stilla.

Dagens PS - 07 maj 18 kl. 09:05

Fler tror på stigande bostadspriser – igen

Muntra siffror i SEB:s boprisindikator för fjärde månaden i rad. Av de tillfrågade hushållen svarar 42 procent att de tror på stigande priser under det kommande året. Det är en ökning med 2 procentenheter från föregående månads notering.

PrivataAffärer - 18 okt 18 kl. 12:09

Politiken kan påverka marknaderna – men inte på det sätt de flesta tror

Ladda ner en komplett aktiemarknadsutsikt här: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.