Expressen > Nyheter

Friday, 22 January, 14:44

Expressen - 30 nov 20 kl. 18:46

Vårdcentralerna larmar om trycket: ”Ofantligt”Från ett 40-tal positiva tester per vecka i somras till 700 i november.Nu vädjar Region Kronoberg om hjälp för att minska trycket.– Ökningen har varit ofantlig senaste veckan, säger Louise Lyser på primärvårdens hälsoenhet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Region Kronoberg, Louise Lyser

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdcentralerna, larmarom , trycket, Ofantligt
SN - 02 jan 13 kl. 20:10

Mer pengar till vårdcentralerna

Befolkningen i Sörmland ökar och därför får vårdcentralerna i länet ett extra tillskott på 3,5 miljoner kronor för 2013 för att möta det ökande trycket på vården. Dessutom blir det fler läkar- och skötersketjänster..

DN - 15 aug 19 kl. 21:26

Svea hovrätt larmar: Oavgjorda målen växer på hög

Trycket på domstolarna har ökat kraftigt de senare åren. Nu larmar Svea hovrätt om att resurserna inte räcker och att högarna av oavgjorda mål växer..

Kristianstadsbladet - 08 okt 13 kl. 16:25

Mer öppet och kortare svarstider på vårdcentralerna

Med piska och morötter ska vårdcentralerna förmås att svara bättre i telefon, ha öppet på kvällstid och tvingas ansluta sig till "Mina vårdkontakter".
Det är något av innehållet i den budget för vårdcentralerna som den styrande femklövern i Region Skåne nu presenterat.- Vi vill stärka vårdcentralernas status och se till att de blir förstahandsvalet för sjukvård, säger regionrådet Carl-Johan Sonesson (M) under presentationen.

SmålandsPosten - 27 maj 14 kl. 06:13

Vårdcentralerna ska göra 12 000 hembesök

Den styrande alliansen i landstinget vill att vårdcentralerna gör fler hembesök. De kommande tre åren skjuter man till nio miljoner kronor och räknar med upp till 12 000 hembesök per år. De fyra allianspartierna i Landstinget Kronoberg presenterade på måndagen sitt budgetförslag för 2015.

SmålandsPosten - 12 mar 14 kl. 07:39

Vårdcentralerna är navet för hembesök

?Kommentar till Christer Petersson den 5 mars.
?

Helsingborgs Dagblad - 30 apr 13 kl. 16:05

Nya och fler ambulanser ska också köra till vårdcentralerna

Allt för att minska trycket på akutmottagningarna..

Kristianstadsbladet - 08 aug 13 kl. 09:34

Vårdcentralerna ökar hembesöken

De planerade hem­besöken hos äldre och multisjuka patienter har ökat kraftigt i Skåne under de senaste åren. I år görs 65?000 hembesök i regionen.

YA - 19 sep 13 kl. 06:00

Samverkan mellan vårdcentralerna

Tio miljoner fattas i budgeten för östra Skånes vårdcentraler, men enligt divisionschef Karin Melander handlar organisationsförändringen främst om att underlätta för patienterna. ?Om vi sedan kan höja det ekonomiska läget är det en bonus?

SmålandsPosten - 01 feb 14 kl. 08:28

Vårdcentralerna i Tingsryd och Ryd får elektroniska övningsdockor

Vill man vara vitsig kan man påstå att vård­centralerna i Tingsryd och Ryd nu fått en riktig spetsmodell av övningsdockan Anne.
– Det finns billigare varianter men vi valde den här, säger Birgitta Spetz från Föreningen Hjärtlung. Hon är ordförande i föreningen som nu har sponsrat vårdcentralerna med den här dockan som ska användas för att utbilda personalen på hjärt-lungräddning.

SvD - 22 maj 14 kl. 19:05

Fler psykologer på vårdcentralerna

Nästan var tredje patient som söker sig till vårdcentralerna har symptom på psykisk ohälsa. Men psykologerna är för få och många upp till 30 år får ingen hjälp inom primärvården. – I Stockholms län ska vi satsa hårt på att försöka fördubbla antalet psykologer på vårdcentralerna, lovar sjukvårdslandstingsrådet Birgitta Rydberg (FP)..

Dalarnas tidningar - 31 maj 17 kl. 12:30

"Värre än i fjol" - Vårdcentralerna har svårt få sommarpersonal

Inte en enda sökande till sommarvikariat som sjuksköterska. Det är resultatet när vårdcentralerna i Västerbergslagen sökt sommarpersonal.
– Det är värre än i fjol.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.