SR > Nyheter

Tuesday, 19 January, 15:55

SR - 30 nov 20 kl. 18:30

Centern säger nej till gymnasielagDet slår partiledaren Annie Lööf och den migrationspolitiska talespersonen Jonny Cato fast i en debattartikel på Aftonbladet i dag. Beskedet tas emot med bestörtning inom Miljöpartiet, som hade räknat med centerns stöd i frågan. "Den här omsvängningen från Centern är jätteallvarlig, lagändringen går i linje med det som centern själv krävde i våras", säger Annika Hirvonen, migrationspolitisk talesperson för Miljöpartiet ..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Annie Lööf, Jonny Cato, Aftonbladet, Miljöpartiet, Centern, Annika Hirvonen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centernsäger , nejtill , gymnasielag
GT - 23 maj 14 kl. 08:37

Därför säger Centern nej till euron

Svenska folket röstade nej till euron och handlar därför med kronor. Det många inte känner till det är att Sverige – till skillnad från Danmark och Storbritannien – inte har något formellt undantag från att införa euron..

SR - 14 aug 14 kl. 14:21

Centern: Nej till forskningsreaktor i Oskarshamn

Centerpartiet kommer säja nej till planerna på en ny kärnreaktor, även om vetenskapsrådet skulle förorda projektet..

YLE - 24 nov 14 kl. 12:02

Kommentar: Centern behöver konsekvens

Juha Sipilä har talat. Centerns fullmäktige och vi väljare fick i söndags beskedet att det inte finns några pengar att fördela efter valet i vår och att statens egendom kunde säljas ut. Men i riksdagen rullar miljonerna i centerledamöternas budgetmotioner och utförsäljningen av Altia har väckt en proteststorm.

DN - 06 jun 18 kl. 21:37

C säger nej till ägarprövning i välfärdsföretag

Som enda borgerliga parti säger Centern nej till att ställa högre krav på ägarna av välfärdsföretag. Enligt C skulle förslaget slå hårt mot föräldradrivna kooperativ. Men både allianskollegor och regeringen anser att C är fel ute..

YLE - 30 apr 15 kl. 11:38

Centern och Sannf eniga om nedskärningstakt

Partierna har kommit med sina svar till regerinsgsonderaren Juha Sipilä (C). SDP har inga tröskelfrågor, Sannf vill regera med antingen Saml eller SDP, Centern vill skära ner i samma takt som Sannf, medan Vänsterförbundet redan har hunnit säga nej till nedskärningar. Sannfinländarna tar också ställning till regeringsbasen.

Skånskan - 08 nov 18 kl. 13:47

Centern i Skåne står bakom Annie Lööf

Skåne Centern i Skåne står eniga bakom Annie Lööfs besked att rösta nej till en moderatlett regering.På måndag kommer talman Andreas Norlén att föreslå moderatledaren Ulf Kristersson som statsministerkandidat.
Centern och liberalerna har aviserat att de kommer att rösta nej till en regering med ett eller flera allianspartier som tar stöd av Sverigedemokraterna.

YLE - 23 aug 16 kl. 10:10

Sipilä: nej till lönerea

Statsminister Juha Sipilä (C) säger nej till ytterligare lönerea. Det klarnade på Centerns riksdagsgrupps möte i Uleåborg på tisdagen. Partiet skulle hellre tala om att det går lite bättre i ekonomin just nu.

YLE - 23 aug 16 kl. 10:10

Sipilä: nej till sänkta löner

Statsminister Juha Sipilä (C) säger nej till ytterligare lönerea. Det klarnade på Centerns riksdagsgrupps möte i Uleåborg på tisdagen. Partiet skulle hellre tala om att det går lite bättre i ekonomin just nu.

YLE - 10 feb 15 kl. 17:30

Ölet blev en soppa för Centern

Frågan om mellanölets varande eller icke varande i matbutikerna fick Centerns ordförande Juha Sipilä att i dag gå ut och klargöra partiets syn på det hela. Centern har ändå hanterat situationen mycket dåligt, bedömer Svenska Yles politiska reporter Anne Suominen. - Det blev en ganska ordentlig soppa.

Nyan - 08 okt 19 kl. 19:43

Centern erbjuder trygghet utan valfläsk

Mer tillväxt, borgen i stället för stöd till nya företagare och mer förebyggande satsningar på psykisk ohälsa är en del av Centerns satsningar. Mest plats tar ändå pratet om att kommunsamgångar ska vara frivilliga.
Veronica Thörnroos, partiledare, beskriver Centern som ett utvecklingsorienterat, borgerligt parti med rötterna i den åländska myllan.

Alliansfritt Sverige - 20 dec 12 kl. 11:45

C vill möjliggöra "Fuck - nej tack"-lag!

GALET. Att Centern är universums minst tydliga parti är uppenbart för alla och envar. Nu när de släpper förslag till partiprogram visar det sig att de inte tänker förändra sig men väl slå sönder hela den samhällsmodell Sverige bygger på.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Använd alla doser ni har uppmanar Tegnell

Fram till i söndags hade närmare 147 000 personer vaccinerats i Sverige visar statistik från Folkhälsomyndigheten. Smittspridningen av coronaviruset ser nu samtidigt ut att börja avta något och den går ner i alla åldrar men snabbast bland de unga. I de regioner där många åkte skidor under helgerna har smittspridningen inte ökat konstaterar Anders Tegnell..

SR - 1 timme sedan

Rekordmånga jobbar på distans

Den senaste veckan var det rekordmånga som jobbade på distans i Sverige, visar anonym rörelsedata från Telia. Särskilt i Skåne syns en drastisk ökning av hemmajobbare. I Stockholm var det 34 procent färre och i Skåne var det 32 procent färre på jobbet jämfört med vecka tio 2020, vilket var veckan innan pandemin började förändra svenskarnas beteenden..

SR - 1 timme sedan

Dödsfall skapar debatt om ungas arbetsvillkor i Kina

En 22-årig kvinna anställd vid e-handelsjätten Pinduoduo dog plötsligt i slutet av december efter att ha avslutat sitt arbetspass mitt i natten. Händelsen har lett till en utbredd diskussion i kinesiska sociala medier med 100 000-tals kommentarer och delningar. Den snabbt växande tech-branschen i Kina har länge varit ökänd för sina tuffa arbetstider, det som ibland kallas för 996, det vill säga att man jobbar från klockan nio på morgonen till nio på kvällen, sex dagar i veckan..

SR - 1 timme sedan

Regeringen vill förlänga alkoholstoppet

Regeringen planerar att införa ett fortsatt förbud att servera alkohol på restauranger efter klockan 20. Fram till den 7 februari. Enligt socialminister Lena Hallengren behövs fortsatta restriktioner på grund av det mycket allvarliga smittspridningsläget.

SR - 1 timme sedan

268 nya dödsfall med covid-19 inrapporterade sedan i fredags

Ytterligare 268 nya dödsfall med coronavirus har rapporterats in sedan i fredags enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Totalt har 10 591 människor dött i Sverige med covid-19 sedan pandemins start. 9 779 nya bekräftade fall har rapporterats in sedan fredagen, totalt har 533 265 bekräftats smittade i landet..

SR - 1 timme sedan

147 000 vaccinerade mot covid i Sverige

Hittills har 147.000 personer i Sverige vaccinerats mot coronaviruset, enligt Folkhälsomyndigheten. Siffrorna kommer från regionerna och gäller fram till den 17 januari.

SR - 1 timme sedan

Just nu: presskonferens om coronaläget

Medverkar på pressträffen gör statsepidemiolog Anders Tegnell, Taha Alexandersson, ställföreträdande krisberedskapschef på Socialstyrelsen och Svante Werger på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap..

SR - 2 timmar sedan

Över hundra barn utsatta för hälsorisker

Barnen har länge bott i lägenheter med dålig ventilation, fukt- och mögelproblem. Fastigheten har misskötts av bostadsrättsföreningarna under flera år, enligt Sydsvenskan. "Ingenting funkar här, bara väggarna" säger boende som P4 Malmöhus pratat med..

SR - 3 timmar sedan

Ministerns svar om pengar till idrotten: "Vill stötta"

Mellan 2 och 4 miljarder kronor, det är de pengar som idrotten behöver för att återhämta sig efter pandemin enligt Riksidrottsförbundets analys. Många klubbar har tappat medlemmar under krisen och unga kan komma ha svårt att komma tillbaka till idrotten. "Det gäller att se till att revorna inte blir ödesdigra", säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson..

SR - 3 timmar sedan

Tyst om Navalnyj i ryska statskontrollerade medier

I ryska statskontrollerade medier är det tyst om gripandet och häktningen av oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj och i de fall han nämns är det i negativa ordalag. Navalnyj häktades igår, en dag efter hemkomsten från Tyskland där han vårdats efter förgiftningen med nervgiftet Novitjok i augusti förra året. Nu på lördag har Navalnyjs anhängare kallat till landsomfattande demonstrationer till hans stöd..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.