GT > Nyheter

Thursday, 28 January, 12:44

GT - 30 nov 20 kl. 18:29

Långa väntetider på tingsrätten i UddevallaUddevalla tingsrätt var god dröj.Tingsrätten är värst i landet när det gäller andelen brottmål som väntar på ett avgörande, rapporterar Bohusläningen..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Uddevalla, Bohusläningen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Långa, väntetider, tingsrätteni , Uddevalla
Skånskan - 31 aug 18 kl. 15:38

Justitieministern invigde tingsrätten

lund Under torsdagen invigdes stadens nya tingsrätt för speciellt inbjudna gäster och i närvaro av justitieminister Morgan Johansson (S).– Det är få justitieministrar förunnat att få inviga en helt ny domstol i sin egen hemstad, säger Morgan Johansson när Skånska Dagbladet får en pratstund med honom.
– Det blir ett lyft för alla som jobbar här.

YLE - 12 dec 16 kl. 04:06

Tingsrätten stockas av ansökningar att döda Sampoaktier - Ägarna kan förlora sina pengar

Flera tusen Sampoägare verkar ha slarvat bort sina aktier. Eller så har de aldrig fått information om att de äger dem. De kan nu förlora tusentals euro.

YLE - 13 mar 17 kl. 15:19

Tingsrätten: Nymanska stiftelsen har ingen styrelse

Västra Nylands tingsrätt har i dag (13.3) avgjort att Trygwe och Hjördis Nymans stiftelse inte har en styrelse, trots att medlemmarna i den senaste styrelsen själva anser att styrelsen fortfarande finns. Patent- och registerstyrelsen (PRS) ingrep i stiftelsens verksamhet på grund av misstankar om grova brott mot stiftelselagen och i samband med detta förblev också styrelsefrågan oklar.

YLE - 29 okt 13 kl. 04:59

Språkkraven är utmanande för tingsrätten

Språkkraven vid Österbottens tingsrätt gör att många erfarna domare inte söker till tjänster här. Tingsrätten som tillkom vid reformen för snart fyra år sen har svenska som första språk, även om de flesta ärenden behandlas på finska. Problematiken tas upp i en intern utvärdering av tingsrättsreformen som Justitieministeriet har låtit göra.

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 15:19

Tingsrätten får ökad säkerhet

Foto: Peter Åklundh
Tingsrätten förbättrar säkerheten. På byggnadens baksida har grävskopan satts i marken för ett nytt intag för misstänkta och häktade.
I dag tas misstänkta och tilltalade som är frihetsberövade in i domstolsbyggnaden via en trappa på gaveln.

Kristianstadsbladet - 22 sep 14 kl. 07:43

Norwegian till tingsrätten i dag

Norwegians många förseningar på långdistanslinjerna blir nu ett fall för tingsrätten. Flygbolaget anser att de tekniska problemen med flygplansmodellen Dreamliner ska ses som extraordinära omständigheter, så att man slipper betala kompensation till resenärerna.
I dag klockan nio tar Attunda tingsrätt i Sollentuna utanför Stockholm upp det första fallet efter Norwegians omfattande problem med förseningar.

Trelleborgs Allehanda - 22 sep 14 kl. 07:43

Norwegian till tingsrätten i dag

Norwegians många förseningar på långdistanslinjerna blir nu ett fall för tingsrätten. Flygbolaget anser att de tekniska problemen med flygplansmodellen Dreamliner ska ses som extraordinära omständigheter, så att man slipper betala kompensation till resenärerna.
I dag klockan nio tar Attunda tingsrätt i Sollentuna utanför Stockholm upp det första fallet efter Norwegians omfattande problem med förseningar.

BT - 22 sep 14 kl. 07:43

Norwegian till tingsrätten i dag

Norwegians många förseningar på långdistanslinjerna blir nu ett fall för tingsrätten. Flygbolaget anser att de tekniska problemen med flygplansmodellen Dreamliner ska ses som extraordinära omständigheter, så att man slipper betala kompensation till resenärerna. I dag klockan nio tar Attunda tingsrätt i Sollentuna utanför Stockholm upp det första fallet efter Norwegians omfattande problem med förseningar.

Skånskan - 08 mar 18 kl. 09:00

Politiker berättade i tingsrätten om hot

STAFFANSTORP När Carina Dilton (S) och hennes partikamrater var ute och kampanjade vid City Gross i Staffanstorp blev hon attackerad med hot, könsord och luftsparkar av en aggressiv man.
På onsdagen möttes de i tingsrätten i Lund. ERWP.

Kristianstadsbladet - 07 nov 13 kl. 09:00

Den tillfälliga tingsrätten tar form

Foto: Annica Jönsson
I december är det dags för tingsrätten i Hässleholm att flytta in i tillfälliga lokaler på Frykholmsgatan medan det ordinarie tingshuset byggs om. Teknikinstallationer pågår just nu i lokalerna som gjorts i ordning under hösten.
De nya lokalerna på Frykholmsgatan börjar bli klara.

Kristianstadsbladet - 16 dec 13 kl. 09:30

Snabbflytt för Tingsrätten

Foto: Peter Åklundh
Efter lunch i fredags avbröts verksamheten i det gamla Tingshuset. I morse var de 20 anställda på plats i de tillfälliga lokalerna. Lag och rätt kan inte ta ledigt och efter en hektisk flytthelg är tingsrätten igång igen.

Fler nyheter från GT

GT - 3 minuter sedan

JUST NU: Här tränar AIK-floppen med Blåvitt

GÖTEBORG. Här gör Kolbeinn Sigthorsson, 30, sin första träning med IFK Göteborg.Den isländske anfallaren, som hade en tung tid i AIK, hoppas nu få ett lyft i Blåvitt.

GT - 15 minuter sedan

Ska vi verkligen vara stolta över det ”svenska” snuset?

Fria Moderata Studentförbundets fokus på skademinimering och individens fria val avleder också fokus från tobaksindustrins oundvikligt ohållbara affärer, skriver de två västsvenska riksdagsledamöterna Sofia Westergren (M) och Marie-Louise Hänel Sandström (M) i en replik..

GT - 45 minuter sedan

En person hittad död i Göteborg – misstänkt mord

En person har hittats död i Biskopsgården i Göteborg på torsdagsförmiddagen, skriver GP.Polisen utreder dödsfallet som mord alternativt dråp.– Vi vet inte hur personen avlidit, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson..

GT - 1 timme sedan

Man slog ihjäl sin fru med landhockeyklubba

Mannen i 70-årsåldern slog ihjäl sin fru sedan 40 år med en landhockeyklubba i parets gemensamma hem på Hisingen.Han är dömd till 16 års fängelse av Göteborgs tingsrätt – men nekar till mord.Hovrätten fastställer tingsrättens dom.

GT - 2 timmar sedan

Konstnären bakom årets Majblomma: Mohammed, 12

Övningen på bildlektionen gav 12-årige Mohammed uppdraget att rita årets Majblomma. Men det var inget han hade väntat sig. – Det är ganska chockerande att jag blev utvald.

GT - 4 timmar sedan

I dag hamnar drömmen om HH-förbindelsen i malpåse

I dag presenteras äntligen den gemensamma dansk-svenska utredningen om HH-förbindelsen. Redan nu slår läckta uppgifter i danska medier fast att utredningen blir ett rejält antiklimax för de som hoppas på tunnlar mellan Helsingborg och Helsingör..

GT - 5 timmar sedan

Fick covid – trots vaccin:  “Fått smittan innan”

10 personer som bor på ett vård- och omsorgsboende i Göteborg har bekräftats sjuka i covid-19, trots att de fått båda doserna vaccin, skriver Göteborgs stads tidning Vårt Göteborg.– Vi behöver smittspåra för att se när smittan kan ha kommit in på vård- och omsorgsboendet. Det kan hända att smittan kommit innan vaccinet har börjat skydda, säger Agneta Caderoth Åstedt, verksamhetschef för vård- och omsorgsboende Sydväst 2, till tidningen.

GT - 6 timmar sedan

Vårdare åtalas – ska ha våldtagit flicka på hem

En vårdare vid ett ungdomshem i Västsverige åtalas för våldtäkt mot en ung flicka.Övergreppet ska ha inträffat inne på ungdomshemmet ett par dagar före jul.Enligt handlingar hos tingsrätten ska mannen inte medge ”någon problematik avseende det han står misstänkt för”.

GT - 7 timmar sedan

Chefer behöver stöd i och efter pandemin

Vi ser nu hur våra politiker i Västra Götalandsregionen med all rätt försöker stötta den vårdpersonal som slitit och fortfarande sliter hårt i pandemin. Men glöm inte cheferna. De har gjort och gör ett fantastiskt arbete i att lotsa verksamheterna igenom krisen, skriver Jonas Ericsson, ordförande för Vision Västra Götalandsregionen..

GT - 12 timmar sedan

Efter kritiken – så ska nya 25-våningshuset se ut

Det blev bakläxa från kommunen i somras för tänkta nya landmärket Global business gate.Nu har nya skisser på det 25 våningar höga huset vid Masthuggskajen presenterats.– Jag tycker att det har blivit väldigt bra, säger stadsarkitekt Björn Siesjö till Göteborgs-Posten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.