Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 27 January, 09:35

Cornucopia - 30 nov 20 kl. 17:56

MÖP-måndag: Försvarsmakten visar upp sensorkedjan helikopter - tung kustrobotI veckan som gick genomförde Försvarsmakten en övning där man skyddade Öresund med tung kustrobot, med de sjöoperativa helikopter 14 som sensorer. Detta innebär att man mycket snabbt kan gruppera var som helst i landet - särskilt södra Sverige - och bekämpa sjömål, och är en intressant exempel på det nätverksbaserade försvar som vi i praktiken har idag.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
MÖP, Försvarsmakten, Öresund, Sverige, Kungsbacka, UndE, Gripen, Försvarsmaktens, NBF

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MÖP-måndag, Försvarsmaktenvisar upp , sensorkedjan, helikopter, tung, kustrobot
Cornucopia - 07 aug 17 kl. 13:37

MÖP-måndag: Detaljerna om försvarsmaktsövningen Aurora

Den stora försvarsmaktsövningen Aurora pågår 18:e till ca 28:e september. I slutfasen består den i kustförsvar av svensk kust i riktning österut. Nedan följer alla idag kända detaljer om övningen, inklusive att USA och Finland kommer agerande angripande B-styrka tillsammans med vissa svenska elitförband, samt vad deltagande svenskt hemvärns uppgifter främst blir.

Cornucopia - 15 jun 19 kl. 15:09

Foton: Helikopter 4 flyger igen

Försvarsmaktens före detta helikopter 4 i egenskap av individen Y70 flyger igen, efter att ha renoverats av entusiaster, och visade idag lördag upp sig på Aeroseum under helgens Barnens Flyghelg.
Helikopter 4 Y70De sista Helikopter 4 (internationellt känd som Boeing Vertol 107) avvecklades och togs ur försvaret 2010 - 2011, och den sista flygningen skedde 2011 när individen Y70 flögs till Aeroseum i Göteborg, efter att ha varit placerad på Nordic Battlegroup 08.
Försvarsmakten har haft sexton helikopter fyra, där de senaste införskaffades 1992.

Cornucopia - 08 apr 19 kl. 15:37

MÖP-måndag: Förstärkt skydd för skyddsobjekt - UAV:er får skjutas ner

Dags för MÖP-måndag igen. Regeringen går nu vidare med en lagrådsremiss om utökat juridiskt skydd för skyddsobjekt (SO). Bland annat ska UAV:er ("drönare") få plockas ner med våld, vilket innebär att man från årsskiftet kan skjuta ner främmande UAV:er över övningar, vars områden tillfälligt förklaras skyddsobjekt.

YLE - 05 sep 16 kl. 17:25

Polisen och försvarsmakten övar i centrala Helsingfors

På måndag eftermiddag och kväll syntes en helikopter surra över södra Helsingfors. Den var en del av en stor övning, där flera myndigheter deltog. I det påhittade scenariot samarbetar försvarsmakten och Helsingforspolisen.

Cornucopia - 06 jul 20 kl. 12:01

MÖP-måndag: Med värnplikt, varför lägger Försvarsmakten pengar på externa rekryteringskampanjer?

Dags för MÖP-måndag igen. Trots införd värnpliktsrekrytering och -utbildning så verkar Försvarsmakten fortsätta lägga pengar på externa rekryteringskampanjer, trots att det borde räcka att fokusera på ett urval av de bästa eller alla rekryterna under utbildning. Aktuellt är en kampanj med en extern så kallad modeinfluencer i 30-årsåldern.

Cornucopia - 22 jan 18 kl. 19:55

MÖP-måndag: H&K 416/417 och H&K MP7 nu officiellt i Försvarsmakten

Dags för MÖP-måndag. Sedan tidigare har det på foton och filmer framgått att k-pisten H&K MP 7 respektive automatkarbinerna H&K 416 och 417 finns i försvarsmakten. Sedan härom veckan är det även officiellt så tillvida att manualerna för dessa vapen nu publicerats.

YLE - 03 jun 17 kl. 11:31

Försvarets fanfest stänger gator i Helsingfors på söndag

Försvarets fanfest stänger gator och begränsar parkering på många håll i Helsingfors på söndagen. Riksparaden hålls i år, då Finland firar 100 år, i Helsingfors. Paradmönstringen hålls på Senatstorget klockan 12 och förbimarschen börjar klockan 13.

Cornucopia - 06 maj 19 kl. 16:12

MÖP-måndag - Förvsarsmakten: Samma krav på kvinnor som män - ingen positiv särbehandling vid rekrytering

Dags för MÖP-måndag igen. Angående kränktheten över Försvarsmaktens pågående kampanj kom som du är, så meddelar presstjänsten att det inte finns någon som helst skillnad på kraven mellan kvinnor och män vid rekrytering och anställning, och inte heller någon positiv särbehandling. Ska man exempelvis bli jägare är fyskraven exakt samma för en kvinna som för en man.

ÖstersundsPosten - 26 jan 17 kl. 09:38

Försvaret övar med helikopter i Sveg

Under 11 dagar ska försvarsmakten utföra flygträning med helikoptrar över Svegsområdet. Måndag, 30 januari inleds övningarna..

Länstidningen i Jämtland - 26 jan 17 kl. 09:38

Försvaret övar med helikopter i Sveg

Under 11 dagar ska försvarsmakten utföra flygträning med helikoptrar över Svegsområdet. Måndag, 30 januari inleds övningarna..

Cornucopia - 02 sep 19 kl. 19:46

MÖP-måndag: Försvarsmaktens logotyp används utan tillstånd av sportklädesföretag på Facebook

Ett sportklädesföretag använder Försvarsmaktens logotyp utan tillstånd i reklam för någon form av träningströja. Försvarsmakten bekräftar till bloggen att det handlar om varumärkesintrång.
Faktisk autentisk officiell produkt från Försvarsmakten, anskaffad till priset av smärta och svett.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.