UNT > Nyheter

Friday, 22 January, 13:29

UNT - 30 nov 20 kl. 18:05

Svart och vitt om mer likvärdig skolaNågra avfärdar förslagen rakt av. Andra stödjer dem helt och fullt. Skolvärlden, organisationer och kommunerna är delade i synen på utredningen om en mer likvärdig skola, oavsett elevers bakgrund och förutsättningar..
Läs mer på UNT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svartoch , vittom , mer, likvärdig, skola
DN - 02 aug 18 kl. 14:06

"De nationella proven leder till en mer likvärdig utbildning"

REPLIK DN Debatt 1/8. Nationella proven ger en vägledning om vilka delar som undervisningen bör innehålla. Det leder därför till en mer likvärdig utbildning för eleverna och minskar betydelsen av hemkommun.

Vestmanlands Läns Tidning - 30 apr 20 kl. 07:01

Ericsson: Eleverna i Västerås ska inte behöva lottas ut – regeringens utredning gör inte skolan mer likvärdig

Lottning, kvoter eller kösystem – hur ska skolan bli mer likvärdig i Västerås, Västmanland och i....

BT - 13 sep 12 kl. 13:30

En mer likvärdig asylbedömning

För några dagar sedan framkom nyheten om 15-årige Ali från Afghanistan, som gränspolisen i Malmö envisades med att vilja utvisa trots att Migrationsverket, som beslutat om utvisningen, hade ändrat sig och ville pröva ärendet igen. Ali hade mycket ömmande skäl i form av upprepade övergrepp och en traumatisering som hade fått honom att sy igen sin egen mun. Att Migrationsverket, som är beslutande instans, har företräde framför gränspolisen, som är verkställande instans, är så självklart att det inte borde behöva påpekas.

SVT - 18 okt 14 kl. 11:57

Miljardsatsning på likvärdig cancervård

Regeringen kommer att satsa 500 miljoner kronor årligen på en mer likvärdig cancervård över landet.​.

Regeringen - 15 mar 18 kl. 12:30

Mer likvärdighet och ökad närvaro i skolan – propositionen lämnas till riksdagen

Regeringen har tidigare presenterat flera förslag i lagrådsremissen Samling för skolan, som bland annat utgår från Skolkommissionens slutbetänkande. I dag tog regeringen beslut om en proposition som innebär att förslagen för en bättre och mer likvärdig skola nu går vidare till riksdagen..

SR - 17 dec 15 kl. 16:16

Avhopparverksamheten ska bli mer likvärdig över landet

I dag ser avhopparverksamheten olika ut beroende på var i landet man bor. På vissa håll får avhoppare inte hjälp om de inte lämnar information till polisen. Men nästa år ska det bli mer enhetligt..

Kristianstadsbladet - 02 jul 14 kl. 06:30

En likvärdig skola är värt att arbeta för på alla nivåer

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Att arbeta mot en likvärdig utbildning är av vikt och enligt lag är det skolans plikt att se till att alla får stöd. Detta gäller alla grundskolor oavsett var de är placerade på landet eller i staden, skriver debattskribenten Anna-Karin Bengtsson (MP).
Med tanke på måluppfyllelse i skolan är det av vikt hur vi arbetar med barn i behov av särskilt stöd.

SvD - 17 aug 14 kl. 01:26

Likvärdig skola är inte i fokus

skolan Valfriheten när det gäller skolan har samtidigt gjort den mindre likvärdig. Men trots problemen är det inget parti som i dag har några förslag på hur detta ska kunna förändras. Väljarna har rätt att veta mer om målet för skolan, skriver Kjell-Olof Feldt..

BT - 13 feb 13 kl. 14:03

Hur ska Borås garantera en likvärdig utbildning?

Sandaredskolan har förskoleklass och årskurs 1?6 med 365 elever. Skolan ska nu spara 2,3 miljoner kronor, rapporterar BT den 5 februari.

SR - 21 jul 14 kl. 06:00

Hur blir kulturen i skolan likvärdig i hela landet?

Utbildningen i Sverige ska vara likvärdig och i läroplanen står att alla elever ska kunna ”använda och ta del av många olika uttrycksformer såsom språk, bild, musik, drama och dans samt har utvecklat kännedom om samhällets kulturutbud”. Men det är svårt att ge elever i glesbygden en kulturundervisning som är likvärdig den som finns i städer, säger läraren Mats Abelson..

HBL - 25 sep 14 kl. 14:02

Rinne: TVO fick inte likvärdig behandling

SDP:s ordförande Antti Rinne anser att TVO inte fick likvärdig behandling då statsrådet beslöt att ogilla bolagets ansökan om förlängning för dess kärnkraftstillstånd.Antti Rinne tycker att regeringens TVO-beslut är dumt och strider mot god förvaltningssed. Han säger att frågan är slutbehandlad.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.