SR > Nyheter

Friday, 22 January, 13:28

SR - 30 nov 20 kl. 18:07

Höga elpriser leder till produktionsstoppIndustrin i södra Sverige får ibland stoppa produktionen, eftersom elpriset är för högt, säger Holmens koncernchef Henrik Sjölund säger till Ekot. Han är oroad över att jobb ska gå förlorade. Priset kan vara mycket högre i södra Sverige än i norr och därför behöver utbyggnaden av elnäten snabbas på, tycker han. Myndigheten Svenska Kraftnät uppger att det pågår ett arbete för att minska prisskillnaderna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Holmens, Henrik Sjölund, Ekot, Svenska Kraftnät

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höga, elpriser, ledertill , produktionsstopp
DN - 30 maj 11 kl. 14:06

Tysk avveckling leder till dyrare elpriser

Beslutet om att Tyskland ska avveckla kärnkraften till år 2022 leder till dyrare elpriser. Oron för elbrist gör att väntade prishöjningar kommer tidigare än väntat och på sikt rör det sig om stora förändringar. ?

YLE - 01 apr 15 kl. 05:28

Låga elpriser stängde Alholmens kraft

Sedan i fredags står Alholmens Krafts stora kraftverk AK2. Elpriset på elbörsen Nordpool föll i mars till under 30 euro per megawatt och då lönar sig inte elproduktion i Jakobstad. Man får gå tillbaka till 2007 för att hitta ett lika lågt månadsmedelpris på el.

DI - 26 nov 19 kl. 11:00

Elbolaget: Räkna med mycket högre elpriser

Elanvändningen i Norden kommer att öka kraftigt de närmaste tio åren, och det leder till högre elpriser..

PrivataAffärer - 15 feb 19 kl. 10:52

Efter elchocken i januari – risk för fortsatt höga elpriser

Den torra sommaren i kombination med lite vind och höga råvarupriser gjorde att fjolårets elpris blev det högsta sedan 2010. Men även 2019 har bjudit på höga elpriser. Januari hade exempelvis det högsta elpriset för en januarimånad sedan 2011, konstaterar elprisupphandlaren Kundkraft i ett marknadsbrev.

Helsingborgs Dagblad - 08 feb 11 kl. 02:47

Svenska elpriser ökade mest i EU

Svenska elpriser har ökat med över 80 procent sedan 1999. Av EU-länderna är det bara Irlands elpriser som ökat lika mycket, visar en rapport från EU-kommissionen. Några förklaringar är att utgångsåret 1999 var svenska elpriser relativt låga på grund av välfyllda vattenkraftsmagasin, och slutåret 2009 var flera kärnreaktorer avställda, skriver Svenska Dagbladet..

SvD - 08 feb 11 kl. 02:54

Svenska elpriser ökade mest i...

Svenska elpriser har ökat med över 80 procent sedan 1999. Av EU-länderna är det bara Irlands elpriser som ökat lika mycket, visar en EU-rapport. Ändå låg Sveriges elpriser på EU-genomsnittet 2009,....

VA - 08 feb 11 kl. 08:30

Skyhöga elpriser

8 februari Svenska elpriser har ökat med över 80 procent sedan 1999. Av EU-länderna är det bara Irlands elpriser som ökat lika mycket, visar en rapport från EU-kommissionen. Några förklaringar är att utgångsåret 1999 var svenska elpriser relativt låga på grund av välfyllda vattenkraftsmagasin, och slutåret 2009 var flera kärnreaktorer avställda, skriver Dagens Nyheter.

BT - 17 feb 11 kl. 07:40

Höjda elpriser oroar kunderna

Borås Elhandel har bland de lägsta elpriserna i landet. I alla fall för nya kunder. ?

DI - 22 mar 11 kl. 13:23

Toyota och Honda förlänger produktionsstopp

Toyota och Honda har förlängt sina produktionsstopp i Japan till och med lördag respektive söndag då flera underleverantörer fortfarande är utslagna efter jordbävningen och tsunamin..

BT - 30 maj 11 kl. 17:47

Tyskt beslut öppnar för fördubblade elpriser

Samma dag som Tyskland sätter slutdatum för kärnkraften kommer beskedet från OECD:s energiorgan, att utsläppen av växthusgaser har ökat explosionsartat det senaste året. Tydligare än så kan knappast det politiska dilemma som inte minst Europa nu står inför formuleras. Utan kärnkraft är det i första hand förbränning av fossila bränslen som gäller i energiproduktionen.

Kristianstadsbladet - 26 jan 12 kl. 06:30

Stora Enso skjuter upp produktionsstopp

Tanken var att dra ner produktionen på ett av Nymölla bruks systerföretag i Finland. Nu har Stora En?
Det skriver Dagens Industri som citerar Dow Jones Newswires.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Navalnyjs pressekreterare frihetsberövad

Den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyjs pressekreterare, Kira Yarmysh, som greps igår, kommer att vara frihetsberövad i 9 dagar. Det betyder att hon inte kan vara med vid en demonstration till stöd för Navalnyj som sitter i häkte sen han återkom till Moskva från Berlin. Dom ryska myndigheterna meddelar att morrondagens demonstrationer är olagliga..

SR - 45 minuter sedan

Bättre för renskötseln – men jägarna besvikna

Bättre villkor för renskötseln och större lyhördhet från myndigheter blev resultatet för Girjas sameby efter den historiska domen från Högsta domstolen för ett år sedan. Samebyn fick ensamrätt att bestämma över jakt och fiske inom sitt område och i höstas bestämde Girjas att förkorta jakttiden för att minska störningarna på renskötseln. Jägarna är besvikna, säger Rolf Kenttä, ordförande i Kiruna jakt- och fiskevårdsförening och Svenska jägareförbundet är oroligt för att fler samebyar ska följa efter Girjas..

SR - 1 timme sedan

Källor till Ekot: Sabuni informerade inte partiledningen

Just nu sitter Liberalernas partistyrelse och riksdagsgrupp i ett extra möte. Där väntas det bli diskussion om partiledaren Nyamko Sabunis senaste utspel, som fått hård intern kritik. Och nu uppger källor för Ekot att inte ens Liberalernas partiledning - på förhand - var informerad om att Nyamko Sabuni tänkte hota att lämna budgetsamarbetet med regeringen på migrationsfrågan..

SR - 2 timmar sedan

Masstester i Peking inför kinesiskt nyår

Samtliga invånare i centrala Peking uppmanas testa sig för covid-19 då nya fall dagligen rapporteras i provinserna utanför huvudstaden och i Pekings förorter. Masstester är en av Kinas strategier under coronapandemin och kombineras ofta med olika typer av karantänsregler och restriktioner. Nya reserestriktioner har införts inför det kinesiska nyåret i februari, vilket gör att många drar sig för att resa från storstäderna hem till landsbygden..

SR - 2 timmar sedan

Avancerat datasystem mot penningtvätt föreslås

Bankerna bör vara med och finansiera ett avancerat datasystem mot penningtvätt, där myndigheter och banker delar information med varandra. Det föreslår den svenska bankföreningen med vd Hans Lindberg. En utredning är på gång om att tillåta banker och myndigheter att dela mer information om misstänkt penningtvätt sinsemellan.

SR - 2 timmar sedan

Flera regioner stoppar modernas vaccin

Flera regioner stoppar vaccinationen med Modernas coronavaccin efter problem med kylningen under transporten, rapporterar Dagens nyheter. Totalt berörs 2.100 doser, som leverats till Gävleborg, Halland, Värmland, Dalarna och Östergötland..

SR - 2 timmar sedan

Svensk i Bagdad: Chock och obeskrivlig sorg

Gårdagens attentat, det första på tre år, skapar oro hos många svensk-irakier. "Det var riktat mot stadens fattigaste och svagaste", säger Iman från Skåne som är på besök i Bagdad. Människorättsorganisationer säger att dådet kan vara ett tecken på svag säkerhetsapparat och återkomsten av terrorism i landet..

SR - 3 timmar sedan

Över 50 000 döda i covid

I Tyskland har nu över 50.000 personer dött med covid-19. I dag rapporterades 859 nya dödsfall.

SR - 3 timmar sedan

Tunnel i centrala Göteborg helt avstängd

Götatunneln i centrala Göteborg här helt avstängd. Mellan Lilla Bommen och Järntorget i båda riktningar. Två personbilar har krockat..

SR - 3 timmar sedan

Furtenbach: "Man ska inte vänta dramatiska besked i dag"

Krisen inom Liberalerna blir allt tydligare och skulle i förlängningen kunna få stora konsekvenser för regerings-samarbetet Ska Liberalerna hålla fast vid januariavtalet med regeringen? Eller är migrationsfrågan ett skäl nog att lämna det? Det, och i förlängningen partiets syn på regeringsfrågan, står på dagordningen när partistyrelsen och riksdagsgruppen träffas i dag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.